27 Eylül 2011, Salı 07:20:43

O ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL...(VİDEO HABER)

Boeing, yıllardır piyasaya sürmeye çalıştığı 'rüya uçağı' 787 Dreamliner modelini teslim etti...
  • biz de biliyoruz motorların plastik olmadığını.. ancak , tırnak içindeki ".. üretiminde metal kullanılmayan .. " kelimelerinden önce -gövde- kelimesi olmalıydı.. haber copy paste olmuş, haberi siteye koyan arkadaşlar da , haberde düzeltme yapmamışlar.. bizler biliyoruz da , bilmeyenler için "eksik " bir haberdi.
  • Airbus kaç yıllık şirket, "ezeli" bir rekabet değil "sıkı" bir rekabet var. Uçağın gövde/kanat yapısı kompozit, elbette motorlar değil, Boeing zaten motor imalatçısı değil.
  • Motorlar plastikten olurmu hic :D ? adamlar govdesi komosit plastik diyor sen motorlardami plastik acaba diye soruyorsun ? cok sacmalik, bu ucak aliminium den imal ediliyor daha hafif oldugu icin :)
  • II. dünya savaşında attığı atom bombalarıyla 2 neslini mahveden Amerika'nın olmayacak duasına amin diyen Japon halkının sabrı karşısında şapka çıkarıyorum.
  • 821 Dreamliner nasıl bir uçak ? Airbu^'un gizli projesimi :)
  • BOEING DEĞİLMİ İŞTE, NAYLON UÇAK ((:
  • Bize gelmez bu TGS iki günde haşadını çıkarır, yapılan tamirlerden dolayı penalty olur uçakta :)))
  • ..." üretiminde metal kullanılmayan...." motorlar da mı plastik acaba ?
Guardian gazetesinin haberine göre, ABD’li uçak üreticisi Boeing, yıllardır piyasaya sürmeye çalıştığı ve üretiminde metal kullanılmayan 'Rüya uçağı' 787 Dreamliner modelini teslim etti.
 
Şirketin, yeni nesil, hafif, karbon fiber uçağının, Japon All Nippon Airways’e (ANA) teslim etti. Boeing, uçağın karbonfiber tasarımının, yakıt tüketimini yüzde 20 azalttığını, yolcuların daha rahat bir uçuş deneyimi yaşadığını ve elektronik olarak ayarlanabilen pencereler nedeniyle, kabindeki havanın çok daha iyi olduğunu ifade etti.
 
Boeing’in 200 milyon dolar değerindeki uçağının, planlanandan üç yıl sonra teslim edildiği de belirtildi. Bu ertelemenin şirkete milyarlarca dolar zarar ettirdiği biliniyor.
 
Uçağın Ekim’de kullanılmaya başlanacağı ifade edildi. Boeing, şimdilerde ezeli rakibi Airbus’un A350 modeliyle yarışacak ve 2013’te tamamlanması beklenen 821 Dreamliner modeli için siparişler almaya başladı.
 
ANA, yeni uçağın metal gövdeli Boeing 767 modelinden yüzde 52 daha uzun mesafelere gidebildiğini, uçuş mesafesi açısından yüzde 20 yakıt tasarrufu sağladığını açıkladı. Japon şirket, toplamda 11 milyar dolar değerinde, 55 adet Dreamliner sipariş etmişti.
 
O ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL...(VİDEO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
biz de biliyoruz motorların plastik olmadığını.. ancak , tırnak içindeki ".. üretiminde metal kullanılmayan .. " kelimelerinden önce -gövde- kelimesi olmalıydı.. haber copy paste olmuş, haberi siteye koyan arkadaşlar da , haberde düzeltme yapmamışlar.. bizler biliyoruz da , bilmeyenler için "eksik " bir haberdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Airbus kaç yıllık şirket, "ezeli" bir rekabet değil "sıkı" bir rekabet var. Uçağın gövde/kanat yapısı kompozit, elbette motorlar değil, Boeing zaten motor imalatçısı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Motorlar plastikten olurmu hic :D ? adamlar govdesi komosit plastik diyor sen motorlardami plastik acaba diye soruyorsun ? cok sacmalik, bu ucak aliminium den imal ediliyor daha hafif oldugu icin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
II. dünya savaşında attığı atom bombalarıyla 2 neslini mahveden Amerika'nın olmayacak duasına amin diyen Japon halkının sabrı karşısında şapka çıkarıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
821 Dreamliner nasıl bir uçak ? Airbu^'un gizli projesimi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BOEING DEĞİLMİ İŞTE, NAYLON UÇAK ((:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bize gelmez bu TGS iki günde haşadını çıkarır, yapılan tamirlerden dolayı penalty olur uçakta :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
..." üretiminde metal kullanılmayan...." motorlar da mı plastik acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000