22 Aralık 2012, Cumartesi 09:47:02

O ANLARI ANLATTILAR

İstanbul’daki şiddetli kar yağışı nedeniyle bindikleri helikopterle Sarıyer sahiline acil iniş yapan iş adamı Mehmet Hattat ve kızı, yaşadıkları korku dolu dakikaları anlattı...
  • Hattat in yalisi Yenikoydedir, helikopter Sariyer Buyukdere sahiline inmistir. Fazla soze gerek yok. O gun ku trafigi hepimiz bilyoruz Istanbul daki. Indikten 5 dk sona eve varmistir herhalde kiziyla, zaten soforu de gelmistir almaya hemen :)
  • Bu pilotun lisansi iptal edilmeli. Kotu hava durumunda donup geriye ucup guvenli bir yere inmeli idi. Herkesin hayatini tehlikeye atmis, yerdekilerinde. Indigi yer eger bu helikopterin sahibinin evine yakin bir yer ise kesinlikle pilot ve helikopter sahibi yargilanmalidir.
  • amasralıların ahı tutmuş olacak. oraya yapacakları termik santralle amasradaki tabiatı katledecekler. bu olayda bir uyarı oldu hattatlara.
  • bu kpt.arkadaş böyle çok uçuşlar yaptı,önce kalkar sonra mecburi iniş olarak uçuşu tamamlar.Hattat lar hemen bu kpt.larını değiştirsin tavsiyemdir.
  • Dilerim bir gun sizlerde buna benzeyen ( hava araci olamaz zaten de.....) bir karar almak zorunda kalirsiniz etrafinizdakiler de yuzunuze tukurur. Gercek Havaci olsaniz cautionory landing i bilirsiniz! Istinyede hangi meteoroloji istasyonu var? Met report en buyuk yalandir, hava siz orada oldugunuzdakidir! Adi ustunde tahmindir. Ucmayanlar daha cok bilirler her zaman, Magillar sizi!!!!
  • Bu hadisede suçlu tartışmasız Pilot' tur. Kabahati affedilir gibi değildir. Böyle bir havada Helikopter ile uçuş yapılmaz. Hiçbir şartta kalkış yapılmaz. Havanın durumu malum. Nedemek " kalkış saatinde İstanbul'da hava iyiydi" ? Kesinlikle hava raporu alınmamıştır.. Eğer aldığı iddia ediliyor ise, demekki pilot meteorolojiden anlamıyor. Ayrıyeten, mecburen şiddetli rüzgarı arkadan alarak iniş yapmış. Sadece Allah korumuş. Yılın Mucizesi yaşanmış. Büyük mucize. Allaha ne kadar şükretseler azdır.
  • Malesef meteorolojiyi degrlendirmeyi bilmiyolar ..tek motorlu bi ucakta dustu 3 veya5. Ay once ayni sebepten...havayollarida farkli degil .. Hep fazla fazla yakit alala simdi kaptanlardan yakit isi tamamen alindi dispatch hallediyor cunku derelendiremiyolar ve hala laf ediyolar
  • büyük geçmiş olsun emniyetli bir iniş olmuş bu kadar zor şartlarda kaptan arkadaşımızı tebrik ederim emniyetli uçuşlar dilerim sizede geçmiş olsun sevgili Hattat ailesi o kadar insan a aş iş veren insanlarsınız ... sevgilerimle
  • vahh vahhhh çok üzüldüm desemm :)) ne kadar acıklı bir hikaye

İş adamı Mehmet Hattat, dün saat 14.30 civarında Amasra’dan havalandıklarını belirterek, “Pilotumuz meteoroloji raporlarının uygun olduğunu, İstanbul’da biraz yağış olduğunu söyledi. Şile civarına geldiğimizde kar yağmaya başladı ama her şey normal gidiyordu. Boğaz girişine geldiğimizde aşırı bir rüzgarla sarsılmaya başladık. Neticede boğaz girişiyle birlikte kar, tipi fırtına ve helikopter ittifakı kaybetmeye başladı. Çünkü helikopterin en problemli konularından biri sis ve tipi, önünüzü göremiyorsunuz. O zaman problem başlıyor. Dolayısıyla Sarıyer’deki kazıklı yola inmeye çalıştı ama trafik fazlaydı. Bir iki hamle yaptı acaba araçlar durabilir mi diye ama netice alamadı. Netice alamayınca kısa bir tur ile birlikte balıkçı teknelerinin yanından usta bir manevra ile iniş yaptı. Helikopterin büyük bir kısmı deniz kısmındaydı” dedi.

“Telsizle bir bağlantı kurmaya çalıştınız mı” şeklindeki soru üzerine de Hattat, “Onu ancak kaptanlar yapabilir, biz sadece yolcuyduk. Bir arızadan dolayı inmedik, bir hava muhalefetinden dolayı mecbur iniş yaptık” diye karşılık verdi.

Babasıyla birlikte korku dolu dakikalar yaşayan İpek Hattat ise, “Çok fazla bir şey hatırlamıyorum çığlık çığlığaydı. Yalnız bir ara mayalar yanlış tarih vermiş dedim. Ben çok panik oldum. Babam da beni sakinleştirmekle meşguldü. Panik vardı, başka bir şey yoktu” dedi.

O ANLARI ANLATTILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Eski hema endustri calisani ~ 11 yıl önce
Hattat in yalisi Yenikoydedir, helikopter Sariyer Buyukdere sahiline inmistir. Fazla soze gerek yok. O gun ku trafigi hepimiz bilyoruz Istanbul daki. Indikten 5 dk sona eve varmistir herhalde kiziyla, zaten soforu de gelmistir almaya hemen :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lisans pufff ~ 11 yıl önce
Bu pilotun lisansi iptal edilmeli. Kotu hava durumunda donup geriye ucup guvenli bir yere inmeli idi. Herkesin hayatini tehlikeye atmis, yerdekilerinde. Indigi yer eger bu helikopterin sahibinin evine yakin bir yer ise kesinlikle pilot ve helikopter sahibi yargilanmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğanın intikamı ~ 11 yıl önce
amasralıların ahı tutmuş olacak. oraya yapacakları termik santralle amasradaki tabiatı katledecekler. bu olayda bir uyarı oldu hattatlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevreci ~ 11 yıl önce
geceinen degerli vatandaslar. Cevreyi kirletmeyen bir enerji uretim prosesi, modeli ortaya koymadan bos yere gurultu koparmayin. Insan oglunun nefes almasi ve yellenmesi bile doga icin yeterince kirlilik olusturmaktadir. Saygilar
kimse yaşamasın ~ 11 yıl önce
madem öyle kimse yaşamasın o zaman
o bilir, ~ 11 yıl önce
bu kpt.arkadaş böyle çok uçuşlar yaptı,önce kalkar sonra mecburi iniş olarak uçuşu tamamlar.Hattat lar hemen bu kpt.larını değiştirsin tavsiyemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacilik cahilleri isbasinda ~ 11 yıl önce
Dilerim bir gun sizlerde buna benzeyen ( hava araci olamaz zaten de.....) bir karar almak zorunda kalirsiniz etrafinizdakiler de yuzunuze tukurur. Gercek Havaci olsaniz cautionory landing i bilirsiniz! Istinyede hangi meteoroloji istasyonu var? Met report en buyuk yalandir, hava siz orada oldugunuzdakidir! Adi ustunde tahmindir. Ucmayanlar daha cok bilirler her zaman, Magillar sizi!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok bilen ~ 11 yıl önce
Cok bilen kardesim bu Cautionary Landing falan degil. Bu sans eseri landing. Indigi yer inilecek yer degil. Iceride yada disarida birilerinin olmemis olmasi mucize. O teknelerin direkleri telleri halatlari falan etrafta, kaldirim zaten kizagi ancak almis. Buraya gelene kadar en az 10 tane uygun yer gecmistir bu pilot. Amaci mumkun oldugunca Maslak'a yakina inmekmis bu arkadasin. Savunulacak bir tarafi yok. Metreportun nesi yalan? Hadi o yalan radyo televizyon bile uyari veriyor biraz ciddiye alsan bu hale dusmezsin az daha tebdirli ucarsin. Istanbul'a degilde Kocaeli'ne inersin. Ama arkadas patrona hizmet ediyor Kocaeli'ne inerse karizma cizilecek diye yardirmis iste. Cengaver bunlar. Aferin delisi.Cahil olan kim sen bilemedin bence
tahmin ~ 11 yıl önce
Tahmin deyipde kaale almadan dalarsan ahanda şap diye oturursun
Kaptan suçlu ~ 11 yıl önce
Bu hadisede suçlu tartışmasız Pilot' tur. Kabahati affedilir gibi değildir. Böyle bir havada Helikopter ile uçuş yapılmaz. Hiçbir şartta kalkış yapılmaz. Havanın durumu malum. Nedemek " kalkış saatinde İstanbul'da hava iyiydi" ? Kesinlikle hava raporu alınmamıştır.. Eğer aldığı iddia ediliyor ise, demekki pilot meteorolojiden anlamıyor. Ayrıyeten, mecburen şiddetli rüzgarı arkadan alarak iniş yapmış. Sadece Allah korumuş. Yılın Mucizesi yaşanmış. Büyük mucize. Allaha ne kadar şükretseler azdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Malesef meteorolojiyi degrlendirmeyi bilmiyolar ..tek motorlu bi ucakta dustu 3 veya5. Ay once ayni sebepten...havayollarida farkli degil .. Hep fazla fazla yakit alala simdi kaptanlardan yakit isi tamamen alindi dispatch hallediyor cunku derelendiremiyolar ve hala laf ediyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airforce07 ~ 11 yıl önce
büyük geçmiş olsun emniyetli bir iniş olmuş bu kadar zor şartlarda kaptan arkadaşımızı tebrik ederim emniyetli uçuşlar dilerim sizede geçmiş olsun sevgili Hattat ailesi o kadar insan a aş iş veren insanlarsınız ... sevgilerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
try again ~ 11 yıl önce
vahh vahhhh çok üzüldüm desemm :)) ne kadar acıklı bir hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pes ~ 11 yıl önce
Deme zaten, dersen seni insan zannederiz.Sen otur kendine acı bence.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000