03 Aralık 2016, Cumartesi 11:22:54

O anlar böyle kaydedildi

Kolombiya’da düşen yolcu uçağından sağ kurtulan Erwin Tumiri’nin kaza sonrası çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı..
  • Dikkat ettiniz mi? anne baba demiyor, travma yasamasina ragmen ekip arkadaslarina sesleniyor :( Allah kimsenin basina vermesin.
  • Küçük oğlum hüzünlü bir şey gördüğü zaman duygularını bana anne "kalbim eridi ." Diye anlatır hep. İşte bende bu videoyu izleyince kalbim eridi. hayata dair herşey var ve cok anlamlı.
  • Diyoruz ya hani. Unutmamak gerek bu videoyu. Egolarımızın önüne koymamız gerek, aklımıza kazımamız gerek.
  • Ekip olmanın nasıl bişey olduğunu daha iyi anlamıssınızdır artık umarım...

Kolombiya’da düşen yolcu uçağından sağ kurtulan Erwin Tumiri’nin kaza sonrası çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı..

Kolombiya Ulusal Polisi'nin, Antioquia eyaleti resmi hesabında yayınlanan görüntülerde, kazadan sağ kurtulan 6 kişiden biri olan Bolivyalı Tumiri'nin arama kurtarma ekibiyle iletişim kurabildiği görülüyor.

Görüntülerde, arama kurtarma görevlisinin, ağrısının olup olmadığını sorduğu uçuş ekibinden Tumiri, görevliye sadece kollarında ve belinde ağrı olduğu yanıtını veriyor.

Arama kurtarma görevlisinin, Tumiri ile konuşmaya ve sakinleştirmeye çalıştığının görüldüğü kayıtta, Tumiri soruları olumlu şekilde yanıtlıyor.

Bir müddet sonra ekibinin nerede olduğunu sormaya başlayan Tumiri, kazadan kurtulamayan arkadaşlarının ismini söyleyerek, bağırıyor.

Tumiri'nin, arkadaşları, Alex, Angel ve David'i, sorduğu görüntüler, arkadaşlarından yanıt alamayan ve arama kurtarma görevlisinin "Gücünü harcama lütfen" diye uyardığı Tumiri'nin, "ekibim" diyerek, ağlamasıyla son buluyor.

Ulusal Polis Teşkilatından Willington Rodriguez Da Silva da, basın mensuplarına, Tumiri'nin kurtarılma anını anlattı. Tumiri'yi ilk bulduklarını sürekli ağladığını ve arkadaşlarının isimlerini söylediğini aktaran Da Silva, ayrıca, kendi ceketini de verdiği Tumiri'nin kurtarılan diğer uçuş ekibi görevlisi Ximena Suarez'in çok yakınında olduğunu kaydetti.

Da Silva, "Ximena da çok ağlıyordu, korkmuştu, 'ölmene izin vermeyeceğiz', dedik" ifadesini kullandı.

Arjantin'in FOX Sports kanalında yer alan haberde, Tumiri güvenlik protokolüne uyması sayesinde hayatta kaldığını açıklamıştı. Çarpma öncesi tüm yolcuların ayağa kalktığını ve çığlık atmaya başladığını belirten Tumiri, çantaları bacaklarının arasına alıp, vücudunu cenin pozisyonuna getirerek hayatta kaldığını ifade etmişti.

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü. Kazada 71 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

.

O anlar böyle kaydedildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Ekip ruhu ~ 7 yıl önce
Dikkat ettiniz mi? anne baba demiyor, travma yasamasina ragmen ekip arkadaslarina sesleniyor :( Allah kimsenin basina vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 ~ 7 yıl önce
Her gun degisen bir ekip icin ekip ruhundan bahsedilemez
Kalbim eridi ~ 7 yıl önce
Küçük oğlum hüzünlü bir şey gördüğü zaman duygularını bana anne "kalbim eridi ." Diye anlatır hep. İşte bende bu videoyu izleyince kalbim eridi. hayata dair herşey var ve cok anlamlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kader birliği. ~ 7 yıl önce
Diyoruz ya hani. Unutmamak gerek bu videoyu. Egolarımızın önüne koymamız gerek, aklımıza kazımamız gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 7 yıl önce
Ekip olmanın nasıl bişey olduğunu daha iyi anlamıssınızdır artık umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000