21 Ocak 2018, Pazar 18:06:45

O anlar böyle görüntülendi

ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'da Müslüman ve göçmen karşıtı politikalarla geçirdiği ilk yılında büyük tartışmalara neden olan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilişini, Anadolu Ajansı (AA) görüntüledi.
  • parmak izi ile ulkeye giris acilen baslanmali, devaminda ise havayolu ile eroin tasimaciligi tavan yapmis durumda, ulkeye girip cikmayan insan sayisi ortada, kontrol alinmasi gerekiyor
  • bizim ülkede yakında düşünmeye başlar belki elini kolunu sallıyan giriyor tacik özbek suriyeli ıraklı bi dünya afrikalı ek olarak pakistanlı bangladeşli hindistanlılarla alakalı önlem alınmalı israil almanya abdnin sınır güvenliği konularını ülkemizinde bi bakmasını öneririm çünkü bu ülkeler sınır güvenliğine çok önem veriyor herkes kafasına göre giremiyor bizdeki gibi cebinde parası olmayan dönüş bileti olmayan özbek türkmen tacik (özellikle bu tayfa bunu çok yapıyo) turist ayağına gelip niyetleri kaçak olarak çalışma yada başka işlerle uğraşmaya kalkan tipleri ülkelerine sokmayıp süresiz giriş yasağı koyabiliyorlar
  • Darisi ulkemin basina dun ailemle dolastim taksim neyi belirsiz afrikali esnaf aksaray laleli ne milletten ararsan var. Ne oturum ne vize basit ulke olmusuz
  • Budur işte!
ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'da Müslüman ve göçmen karşıtı politikalarla geçirdiği ilk yılında büyük tartışmalara neden olan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilişini, Anadolu Ajansı (AA) görüntüledi.

Chicago’ya yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Gary Havaalanı’nda gizlilik içinde yürütülen sınır dışı etme operasyonu aksiyon filmlerini aratmadı.

Sınır dışı işlemlerinin, yoğun olmayan Gary Havaalanı’nda 10 yılı aşkın süredir cuma günleri gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Gizlilik içinde yürütülüyor
Görgü tanıklarının, AA muhabirine anlattıklarına göre, Chicago'nun yanı sıra Indiana'nın kuzeyi ile Milwaukee'de yakalanan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı ediliş işlemleri gizlilik içinde yürütülüyor.

Buna göre, sınır dışı işleminin başlamasından dakikalar önce Gary Havaalanı’na inen World Atlantic Havayollarına ait bir uçak, özel jetler için ayrılan apronun arka tarafındaki bölüme çekildi.

Sınır dışı edilecek yasa dışı göçmenleri taşıyan camları boyalı iki beyaz renkli minibüs güvenlik konvoyuyla uçağın yanına getirildi. Ardından araçların uçağa binişleri engelleyecek şekilde park edilmesiyle sınır dışı işlemleri başladı.

Bazılarının el ve ayakları zincirli
ABD’de suça karıştığı tahmin edilen yasa dışı göçmenlerin elleri ve ayakları zincirlenmiş şekilde tek tek uçağa alındığı sırada güvenlik personeli bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Görevli personelin son kontrolleri yapmasının ardından uçak havalandı ve sınır dışı işlemi tamamlanmış oldu.

"İğrenç ülkeler" demişti

ABD'ye gelen göçmenlerle ilgili ilk görev yılında birçok adım atan Trump, önceki dönemde sağlanan birçok esnekliğin kaldırılması için kararlara imza attı.

Seçim vaatleri arasında "yasa dışı göçmenleri sınır dışı etmeyi" de koyan Trump, görev süresinin ilk yılında bu "sözünü" yerine getirmek için ilgili federal kurumları en yoğun şekilde çalıştırdığı kaydediliyor.

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, Trump, geçen hafta Oval Ofis'te göçmenlerle ilgili bir görüşmede bazı göçmen ülkeleri için "iğrenç ülkeler" ifadesini kullanmıştı.

200 bin El Salvadorluya sınır dışı tehdidi

Trump yönetimi, son olarak 2001 yılındaki depremin ardından ABD'ye geçici izinle yerleşen yaklaşık 200 bin El Salvadorlunun ülkelerine geri dönmesi ya da sınır dışı edilmesi için bu kişilere 18 ay süre verdiğini açıklamıştı.

Benzer şekilde Trump, doğal afetlerin ardından son yıllarda ABD'ye yerleşen Honduraslılar, Nikaragualılar ve Haitililer için de söz konusu geçici koruma programını uzatmama kararı almıştı. Kasım ayındaki açıklamada, Haitililere ülkeyi terk etmeleri için 18 ay süre verilmişti.

ABD'de yasa dışı olarak bulunan yaklaşık 700 bin göçmenin sınır dışı edilmesi için de süreci başlatan Trump yönetimi, bu konuda gerekli yasal düzenlemeyi yapması için mart ayına kadar Kongreye süre vermişti.

ABD'ye yasa dışı yollarla gelmiş göçmen çocuklarının korunmasını düzenleyen "Çocukluk Çağında Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem" (DACA) programının sonlandırılması kararı, Demokratlarla Cumhuriyetçiler arasında ciddi krize neden olmuştu.

O anlar böyle görüntülendi

Yorumlar

vize ~ 6 yıl önce
parmak izi ile ulkeye giris acilen baslanmali, devaminda ise havayolu ile eroin tasimaciligi tavan yapmis durumda, ulkeye girip cikmayan insan sayisi ortada, kontrol alinmasi gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkan ~ 6 yıl önce
bizim ülkede yakında düşünmeye başlar belki elini kolunu sallıyan giriyor tacik özbek suriyeli ıraklı bi dünya afrikalı ek olarak pakistanlı bangladeşli hindistanlılarla alakalı önlem alınmalı israil almanya abdnin sınır güvenliği konularını ülkemizinde bi bakmasını öneririm çünkü bu ülkeler sınır güvenliğine çok önem veriyor herkes kafasına göre giremiyor bizdeki gibi cebinde parası olmayan dönüş bileti olmayan özbek türkmen tacik (özellikle bu tayfa bunu çok yapıyo) turist ayağına gelip niyetleri kaçak olarak çalışma yada başka işlerle uğraşmaya kalkan tipleri ülkelerine sokmayıp süresiz giriş yasağı koyabiliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 6 yıl önce
Darisi ulkemin basina dun ailemle dolastim taksim neyi belirsiz afrikali esnaf aksaray laleli ne milletten ararsan var. Ne oturum ne vize basit ulke olmusuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demokrasi ~ 6 yıl önce
Budur işte!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000