23 Ağustos 2017, Çarşamba 17:53:13

Norveçliler Türkiye uçuşlarının azaltılmasına tepkili

Norveçliler, seyahat acentelerinin Türkiye'ye olan tur ve uçuş sayılarını azaltmasına, biletlerin de pahalı satılmasına tepki gösterdi. Norveçliler, #EvetBenGidiyorum" (#JaJegReiser) isimli kampanyayla şikayetlerini dile getirdi.
  • Ben Türklere de tavsiye ediyorum stokolm ve Oslo çok güzel şehirler otobüsle Harika bir yolculuk oluyor Stokolm'dan Oslo'ya pegasus iyi fiyata uçuyor tavsiye ederim ama biraz pahalı
  • Gerekçe şayet Müslüman terörü ise ülkelerindeki en büyük terör olayını bir Hıristiyan gerçekleştirdi. Başka gerekçeleri varsa söylenmeli bence.
  • Avrupalılar burayı vizesiz geliyorlar ama biz oraya gitmek için vizeler uğraşıp duruyoruz
  • Norveç ten terörist taşımaktan başka işleri ne isveç Danimarka norveç bir numaralı terörist sevkiyat merkezi boşa Oslo da görüşmeler yapılmadı
  • Norvec devletinin her cikis yapan yolcuya yaklasik 10 Euro zorunlu vergi getirmesi ve bildirimlerinin sadece Norvecli sirketler tarafindan yapilabiliyor olmasi da bir etken olabilir
  • Norveçte gel-al pizza 45$ eh haliyle alanya onlar icin sudan ucuz heralde isterler tur. nefes alıp vermeye 1$ verseler gene koymaz bunlara. mültecilerin almanyada yakalanınca üzülmelerine şaşırmıyorum o yüzden. isvecte isvec norvecte norvec.
  • Avrupa bizi kıskanıyor
  • Norveçten ciddi miktarda turist geliyor. Ne ayak bunlar ?
  • Bize biz yeteriz, bizim insanımız gitsin Alanya'ya. Norveç halkı gitsin kendi denizlerinde yüzsün. Yakında Hamsimize de göz dikerler, biz somon için yaygara koparıyor muyuz? Herkes yerinde yurdunda mutlu #yerindegüzel
  • Bizim charter şirketleri nerde

Norveçliler, havayolu şirketleri ile seyahat acentelerinin Türkiye'ye olan tur ve uçuş sayılarını azaltmasına, biletlerin de pahalı satılmasına tepki gösterdi.

Sosyal medyada kampanya başlatan Norveçliler, turizm firmalardan özellikle 2018 yılı için kapasitelerini artırmalarını istedi.

Bu konudaki rahatsızlığı dile getirmek için Facebook'ta yürütülen #EvetBenGidiyorum" (#JaJegReiser) isimli kampanya, şu ana kadar yarım milyon kişiye ulaştı.

Steinar Johansen (67) ile iletişim öğrencisi Çınar Şimşek'in düzenlediği kampanyaya destek verenler, özellikle sefer sayısının az olması ve fiyatların pahalılığından şikayetçi oldu.

Norveç basını ilgisiz kalmadı
Kampanyanın yürütüldüğü 10 binden fazla üyesi olan Alanya İskandinav Toplumu (Det Skandinaviske i Samfunn Alanya) adlı Facebook sayfasında bir kullanıcı, "Havayolu ve charter şirketleri tüm yolları keserse ne yapabilirim" diye yazarken, diğeri de seyahat firmalarına doğrudan şikayette bulunulmasını istedi.

Sayfada, "İnsanların Türkiye'de savaş olmadığını ve orayı ziyaret etmenin güvenli olduğunu anlamasının zamanı geldi", "Burada (Norveç) kışlar soğuk, uzak güneydeki ılık sahilleri öneririm", "İki hafta önce Alanya'dan döndüm, tekrar gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" şeklindeki görüşlere yer verildi.

Norveçlilerin şikayetlerini sıraladığı ve Türkiye'ye olan ilgilerini gösterdiği kampanyaya, seyahat acenteleri ve Norveç basını da ilgisiz kalmadı.

Norveç'in ulusal gazetelerinden ABC Nyheter haberlerinde kampanyaya geniş bir şekilde yer verdi.

"Turizm ile şehir hayatı bir arada"
Gazeteye konuşan Johansen, kampanya ile seyahat acenteleri ve havayolu şirketlerine Norveçlilerin Türkiye'ye gitmek istediğini söylemek istediğini ifade etti. İlk defa 6 yıl önce Alanya'ya gittiğini, o günden sonra da hem yaz hem kış Türkiye'yi ziyaret ettiğini vurgulayan Johansen, Türk halkının sıcak kanlılığına ve yardımseverliğine vurgu yaptı.

Alanya'nın kendine has bir atmosferi ve sıcaklığı olduğuna dikkati çeken Johansen, "Burada turizm ile şehir hayatının doğal bir karışımını buluyorsunuz. Pek çok güzel ve çocuklar için de uygun olan plajlar var. Ayrıca kendinizi modern bir Türk şehrindeki yerel şehir hayatının tam ortasında bulmak için otelinizden veya dairenizden fazla uzaklaşmanız gerekmiyor." dedi.

Norveç medyasında Türkiye hakkında çıkan olumsuz haberlerden seyahat acentelerinin etkilendiğine işaret eden Johansen, terör saldırılarının yaşandığı diğer ülkelere kıyasla Norveç basınında Türkiye haberlerinin aşırı derecede olumsuz ele alındığını kaydetti.

Norveçliler Türkiye uçuşlarının azaltılmasına tepkili

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Vedat ~ 7 yıl önce
Ben Türklere de tavsiye ediyorum stokolm ve Oslo çok güzel şehirler otobüsle Harika bir yolculuk oluyor Stokolm'dan Oslo'ya pegasus iyi fiyata uçuyor tavsiye ederim ama biraz pahalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 7 yıl önce
Gerekçe şayet Müslüman terörü ise ülkelerindeki en büyük terör olayını bir Hıristiyan gerçekleştirdi. Başka gerekçeleri varsa söylenmeli bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ateist terör varmı? ~ 7 yıl önce
Norveç ateist ülke
Ne güzel avrupalılar bize göbek atıyor ~ 7 yıl önce
Avrupalılar burayı vizesiz geliyorlar ama biz oraya gitmek için vizeler uğraşıp duruyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupa ~ 7 yıl önce
Avrupa artik Turkiye'den kebabci lahmacuncu donerci istemiyor. Isi gucu yerinde adama zaten vizeyi veriyor.
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Norveç ten terörist taşımaktan başka işleri ne isveç Danimarka norveç bir numaralı terörist sevkiyat merkezi boşa Oslo da görüşmeler yapılmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 7 yıl önce
Norvec devletinin her cikis yapan yolcuya yaklasik 10 Euro zorunlu vergi getirmesi ve bildirimlerinin sadece Norvecli sirketler tarafindan yapilabiliyor olmasi da bir etken olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NorgeMahmut ~ 7 yıl önce
Norveçte gel-al pizza 45$ eh haliyle alanya onlar icin sudan ucuz heralde isterler tur. nefes alıp vermeye 1$ verseler gene koymaz bunlara. mültecilerin almanyada yakalanınca üzülmelerine şaşırmıyorum o yüzden. isvecte isvec norvecte norvec.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demişti ~ 7 yıl önce
Avrupa bizi kıskanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qk ~ 7 yıl önce
Norveçten ciddi miktarda turist geliyor. Ne ayak bunlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 7 yıl önce
Bize biz yeteriz, bizim insanımız gitsin Alanya'ya. Norveç halkı gitsin kendi denizlerinde yüzsün. Yakında Hamsimize de göz dikerler, biz somon için yaygara koparıyor muyuz? Herkes yerinde yurdunda mutlu #yerindegüzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 7 yıl önce
Saçmalamışsın demekki beyinde sıkıntı var...
Kevser e cevap ~ 7 yıl önce
Cok yanlış yapıyorsun ırkcılıkla hic bir yere varamazsın hele bu kafayla asla, Turizm sektörümüz dunyada tek ALLAHa şükür sen rabbimin yaratıklarını hor görmesen cok iyi olacak turkiyeyi kendi memleketi gibi turk halkına hayran olanlarda var
Türkiye ~ 7 yıl önce
Gelişemeyen Türkiye gerçeğinin arkasındaki gizli kalmış kişilerden birinin yorumu. Tedaviye kesin ihtiyaç var.
Eeee ~ 7 yıl önce
Bizim charter şirketleri nerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000