02 Ekim 2015, Cuma 08:35:47

Nobelli ekonomist uçaktan indirildi

Nobel ekonomi ödülü sahibi iktisatçı Robert Shiller ve eşi, çifte rezervasyon yapan bir United Airlines uçuşundan ilk atılan isimler oldu.
  • sana katılıyorum kardesim. eline saglik.
  • Ayrıca, uçuşa kabul edilmeme (denied boarding), uçaktan indirilme ve uçaktan hatta uçuştan ATILMA çok farklı kavramlar... Siz haberin başlığında "uçaktan indirildi", sonra "uçuştan atıldı" diyorsunuz. Bir karar verseniz??? Ayrıca bu haberin oldukça "bayat" bir haber olduğunu söylemeye de gerek yok... Belki siz bile olay ilk olduğu anda bu konuda birşeyler yayınladınız ama şimdi temcit pilavı gibi aynı konuya dönüyorsunuz...
  • Bu iki kişi uçağa binmiş (yani boarding card alıp kabine girmiş) de mi oradan indirilmiş???
  • Ben de thy'nin kurbani olmustum gecen bayramda istanbula donerken. Neyse ki biraz telafi ettilerdi benim magduriyetimi
  • Overbook yasaklanmalıdır. Bu sistem spekülasyonlara açık bir sistemdir. Ben aylar öncesinden bilet alayım, son gün bilet alan daha fazla ödedi diye uçağa alınmayayım. Uçak şirketi hem 3-5 ay benim paramı kullansın, hem de kendi yaptığı öngörü hatasını bana ödetsin. Sayfalarca reklam ver, şimdi alırsan yarı fiyatına uçarsın de, sonra da daha yüksek ödeyen var diye satılmış koltukları bir daha sat. Bu nedenle, en azından, tüketiciyi yanıltıcı reklam verdiği için şirketin cezalandırılmasını gerektiren bir durumdur. Sakın, ama sakın kimse çıkıp overbook yasaldır, şöyledir. böyledir demesin. O zaman yapılacak şudur: Uçak dolduktan sonra satılan biletler yedek kaydıyla satılır ve gelen olmazsa bu biletleri alanlar uçağa biner. Şirket baktı ki talep var, satar pahalı biletleri, ucuza almış olanları uçağa almaz. Bu ne adalete, ne de insan haklarına sığar.
  • kalabalik donemlerde cifte rezervasyona izin verilmemeli nasilsa doluyor ucak

Nobel ekonomi ödülü sahibi iktisatçı Robert Shiller ve eşi, çifte rezervasyon yapan bir United Airlines uçuşundan ilk atılan isimler oldu.

Fiscal Times’ın haberine göre, Shiller ve eşi Virginia Shiller, ABD’nin Aspen kentine yapacakları uçuş için internetteki bir seyahat sitesinden bilet aldı. Çifte rezervasyon yapan United Airlines, uçuş saati geldiğinde koltuktan fazla yolcu olduğunu görünce, bir miktar para ödülü karşılığı uçuştan feragat etmek isteyen olup olmadığını sordu.

Yolcuların hiçbiri buna yanaşmayınca, şirket uçuştan zorunlu ayrılacak isimleri seçti. Shiller çifti, biletlerini ucuz seyahat sitesi üzerinden aldıkları için, uçamayacak isimler olarak seçildi. Virginia Shiller, “Görünüşe göre en ucuz bileti biz almışız” dedi.

United Airlines’ın biletlerini iptal etmek zorunda kaldığı için kendilerine 2700 dolar ödediğini belirten Shiller, alternatif bir uçuş ayarlamanın daha pahalıya mal olduğunu söyledi. Robert Shiller’in meslektaşı ünlü Ekonomist Nouriel Roubini, konuyla ilgili öfkesini belirten bir tweet attı. Fiscal Times, bu yılın ilk 6 ayında ABD’de 13.300 yolcunun çifte rezervasyon nedeniyle uçuşlardan çıkarıldığını, 145 bin yolcunun ise belirli bir ödül karşlığı feragatte bulunduğunu söyledi.       

Nobelli ekonomist uçaktan indirildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Sürücü'ye ~ 9 yıl önce
sana katılıyorum kardesim. eline saglik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 9 yıl önce
Ayrıca, uçuşa kabul edilmeme (denied boarding), uçaktan indirilme ve uçaktan hatta uçuştan ATILMA çok farklı kavramlar... Siz haberin başlığında "uçaktan indirildi", sonra "uçuştan atıldı" diyorsunuz. Bir karar verseniz??? Ayrıca bu haberin oldukça "bayat" bir haber olduğunu söylemeye de gerek yok... Belki siz bile olay ilk olduğu anda bu konuda birşeyler yayınladınız ama şimdi temcit pilavı gibi aynı konuya dönüyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 9 yıl önce
Bu iki kişi uçağa binmiş (yani boarding card alıp kabine girmiş) de mi oradan indirilmiş???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 9 yıl önce
Ben de thy'nin kurbani olmustum gecen bayramda istanbula donerken. Neyse ki biraz telafi ettilerdi benim magduriyetimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 9 yıl önce
Overbook yasaklanmalıdır. Bu sistem spekülasyonlara açık bir sistemdir. Ben aylar öncesinden bilet alayım, son gün bilet alan daha fazla ödedi diye uçağa alınmayayım. Uçak şirketi hem 3-5 ay benim paramı kullansın, hem de kendi yaptığı öngörü hatasını bana ödetsin. Sayfalarca reklam ver, şimdi alırsan yarı fiyatına uçarsın de, sonra da daha yüksek ödeyen var diye satılmış koltukları bir daha sat. Bu nedenle, en azından, tüketiciyi yanıltıcı reklam verdiği için şirketin cezalandırılmasını gerektiren bir durumdur. Sakın, ama sakın kimse çıkıp overbook yasaldır, şöyledir. böyledir demesin. O zaman yapılacak şudur: Uçak dolduktan sonra satılan biletler yedek kaydıyla satılır ve gelen olmazsa bu biletleri alanlar uçağa biner. Şirket baktı ki talep var, satar pahalı biletleri, ucuza almış olanları uçağa almaz. Bu ne adalete, ne de insan haklarına sığar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
ne cok bilmissin her seyi
- ~ 9 yıl önce
kalabalik donemlerde cifte rezervasyona izin verilmemeli nasilsa doluyor ucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000