09 Şubat 2017, Perşembe 13:01:00

Nihat Özdemir; 'İki yıl daha erken bitireceğiz'

Limak, Kuveyt Havalimanı yeni terminal inşaatının süresini iki yıl kısaltarak dört yılda tamamlamayı hedefliyor
  • Soguk dus etkisi, ya Limaktan kovulan bir arkadas ya da piyasadan silinen TAV uyesi.
  • projelerdeki en onemli yapi tasi bilginin yonetilmesi konusudur. dev projeler bilgiyi yonettikce kisaliyor ve sonuca variyor. uzun suren projelere bakiniz mutlaka basarisiz bir bilgi yonetimi vardir. yoneticiler artik duzeni kaniksamistir. yeni yollari denemek istemezler ya da yeni gelenler ne yapacagina karar veremezler. sistemleri birbirine baglayarak havalimani yapacak ve bunun calismasini garanti edecekseniz once bilgiyi isleyen kadrolarinizla barismaniz lazim gelir. LIMAK son yillarda epey bir kadro kaybetti. gidenlerin neden gittigine bakildiginda yanlis olan isler hakkinda fikir beyan edenler oldugunu gorduk. baskanin artik ciddi kararlar vermesi ve KURUMSALLIGA adim atmasi gerekir diye dusunuyorum. boylece gelecek projeyi yari zamanda bitirmenin yollari bile ortaya cikar.
  • Limak firmasinin lokomotivi. Bu yasinda bile azimli ve caliskan insana bilgiye tecrubeye saygili. Ama me yazikki yeni nesil ve cevresindekiler bu saygideger insanin emeklerini yuzlerce kez sifirladilar. Ne calisanin hakkini verdirdiler, be duzgun bir ceo yada gm atayabildiler. En yakin arkadaslarina aile bireylerine yetki verdiler ve hep onlardan gol yediler... Nihat Bey, limak cok buyuk isler yapmaya basladi ama insaat ve isletmelerin hali malum. sirketden kacan , kusturuken tecrubeli personelleriniz sizin yarinlariniz... tecrubeyi taklit etmeye calisan ve hatalari sakliyan yetkili ara yonetim en buyuk problem .. size herseyi istedikleri gibi yansitiyorlardir .Bir tecrubeli personel ayrildimi malesef yeni gelebilecek tecrubeli personelede olumlu referans olmuyor ve kalifiye kisilerden yoksun bir grup ortaya cikiyor.
  • Misir daki projede de buraya sadece bu proje icin gelmedik deniyordu. Sonradan baska proje alindi mi bilmiyorum.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Kuveyt Havalimanı yeni terminalini, sözleşme süresi olan 6 yıl yerine 4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Limak'tan yapılan açıklamaya göre, Özdemir, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Veliaht Prens Şeyh Nawaf el-Ahmad el-Cabir es-Sabah'ı ziyareti sırasında, toplam 4,6 milyar dolarlık değeri ile Türk müteahhitlerinin yurt dışında aldığı en büyük iş olan Kuveyt Havalimanı yeni terminalini, sözleşme süresi olan 6 yıl yerine 4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Özdemir, görüşme sırasında "Bu havalimanının tüm Kuveytlilerin hayali olduğunun farkındayız. Yapım süresi olan 6 yıl çok uzun bir süre, bunu 3,5-4 yıla mutlaka indirmemiz gerektiğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kuveyt'e sadece bu proje için gelmediklerini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Buraya yatırım için geldik. Bütün çalışmalarımızı ve organizasyonlarımızı buna göre planlıyoruz. Böylesi bir projenin yapılması iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek."

Türkiye Cumhuriyeti Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer'in de bulunduğu görüşmede Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iyi temennilerini ileterek, "Umarım bu projenin temelini birlikte atarız" ifadesini kullandı.

Projenin hızlanabilmesi için Kuveyt tarafına düşen görevler olduğunu belirten Şeyh Sabah, kendilerinin de üzerlerine düşeni yapacaklarını bildirdi.

Büyükelçi Murat Tamer, Nihat Özdemir ve beraberindeki heyet daha sonra Başbakan Şeyh Cabir Mübarek el-Hamed es-Sabah tarafından da kabul edildi.

12 bin kişiye istihdam

Açıklamaya göre, Kuveyt Havalimanı yeni terminal binası inşaatı ile ilgili kontrat geçen yıl mayıs ayında Limak İnşaat tarafından imzalanmıştı. Yaklaşık 4,6 milyar dolar değerindeki kontrat Türk müteahhitlerinin yurt dışında tek başlarına aldıkları en büyük kontrat olma özelliğini taşıyor.

İnşaat süresince ortalama 7 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak olan projede çalışan sayısının 12 bine kadar çıkması bekleniyor. İkonik ve çevreci bir dizayna sahip olan yeni terminal binası, 25 milyon yolcu kapasiteli olacak ve tavanındaki güneş panelleri sayesinde kendi elektriğinin bir bölümünü de üretebilecek.

Nihat Özdemir; 'İki yıl daha erken bitireceğiz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Kuyruk acisi ~ 7 yıl önce
Soguk dus etkisi, ya Limaktan kovulan bir arkadas ya da piyasadan silinen TAV uyesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kibir/Mütevazı ~ 7 yıl önce
Havacılık 2'den büyüktür denildiğinde aşağıdaki önerme geçersiz kalır...
kuyruk acısına ~ 7 yıl önce
yoksa seni tav'dan mı sildiler..tav da yol tutturamadın da 3e falan mı gectin:)
insan kaynaklari ~ 7 yıl önce
projelerdeki en onemli yapi tasi bilginin yonetilmesi konusudur. dev projeler bilgiyi yonettikce kisaliyor ve sonuca variyor. uzun suren projelere bakiniz mutlaka basarisiz bir bilgi yonetimi vardir. yoneticiler artik duzeni kaniksamistir. yeni yollari denemek istemezler ya da yeni gelenler ne yapacagina karar veremezler. sistemleri birbirine baglayarak havalimani yapacak ve bunun calismasini garanti edecekseniz once bilgiyi isleyen kadrolarinizla barismaniz lazim gelir. LIMAK son yillarda epey bir kadro kaybetti. gidenlerin neden gittigine bakildiginda yanlis olan isler hakkinda fikir beyan edenler oldugunu gorduk. baskanin artik ciddi kararlar vermesi ve KURUMSALLIGA adim atmasi gerekir diye dusunuyorum. boylece gelecek projeyi yari zamanda bitirmenin yollari bile ortaya cikar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aile sireketi ~ 7 yıl önce
biz aile sirketi diyoz sen kurumsal diyon :)
Basari ~ 7 yıl önce
Limak firmasinin lokomotivi. Bu yasinda bile azimli ve caliskan insana bilgiye tecrubeye saygili. Ama me yazikki yeni nesil ve cevresindekiler bu saygideger insanin emeklerini yuzlerce kez sifirladilar. Ne calisanin hakkini verdirdiler, be duzgun bir ceo yada gm atayabildiler. En yakin arkadaslarina aile bireylerine yetki verdiler ve hep onlardan gol yediler... Nihat Bey, limak cok buyuk isler yapmaya basladi ama insaat ve isletmelerin hali malum. sirketden kacan , kusturuken tecrubeli personelleriniz sizin yarinlariniz... tecrubeyi taklit etmeye calisan ve hatalari sakliyan yetkili ara yonetim en buyuk problem .. size herseyi istedikleri gibi yansitiyorlardir .Bir tecrubeli personel ayrildimi malesef yeni gelebilecek tecrubeli personelede olumlu referans olmuyor ve kalifiye kisilerden yoksun bir grup ortaya cikiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 7 yıl önce
airport haber objektif olun yorumu yayınlayın yazdıklarım haberlere konu oldu yani yalan değil ! bahsettiğin kişi geçmişte cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir ihale yüzünden soruşturma geçirmiş bunun üzerine türkiye müteahhitler birliği başkanlığı görevini bırakmak zorunda kalmıştı ayrıca botaş ihalelerinde yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınmış siyasi gücüyle serbest kalmıştı,mevcut iktidar döneminde,milletin orasına koyan cengiz ile beraber devlet ihalelerinin yarısından fazlasını o alıyor, darbe girişimi olayından hemen sonra da eniştesi korgeneral feto'dan tutuklandı. daha ne yazalım herşey ortada ama elini kolunu sallaya sallaya geziyor!
Proje tetiklemesi ~ 7 yıl önce
Misir daki projede de buraya sadece bu proje icin gelmedik deniyordu. Sonradan baska proje alindi mi bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soğuk Duş Etkisi ~ 7 yıl önce
Almak istedilerse de yaptıkları terminaldeki su kaçaklarının soğuk duş etkisi Mısır makamlarını kendine getirmiş olduğundan kendilerine bir proje verilmediği aşikar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000