07 Haziran 2009, Pazar 08:20:07

"Neredeyse uçağı düşürecektik"

Türkiye'nin müziğe gönül vermiş 4 bayanı onlar. Altın kızlar, Kazakistan dönüşünde öyle bir olay yaşamışlar ki...
  • Uçağın AFT CG limitlerinin düz uçuşta aşılmasının (manuevering stability veya stall speedleri açısından) hiçbir etkisi olmayacağını düşünüyorsanız yıllar sonra bilgilerinizi tazelemenin zamanı gelmiş demektir. Saygılar
  • Sanırım ki Burada konu olan 7 yolcunun öne gelmesi sekiz yolcunun arkaya gitmesi veye 4 - 5 kızın bir mutfakta toplanması değildir.Yolcunun büyük bir kısmının bir şeyler duyabilmek veya görebilmek için arka tarafa yönelmesidir. Umarım anlamışsındır.
  • dengesimi bozulmus? yok artik! iyi keklemis pilot =)))))
  • Kız çocukları gibi sahneye çıktıkları günden beri gurubu tanıyorum.İşlerini çok iyi bilen hanımefendi insanlar.Aksi olsaydı ABD başkanına çalmak için aranmazlardı. Yalnız ücret konusunu çok yadırgadım.Polis gecesinden para istenmez bir katkıdır ama bu konser çok farklı.Tahminim geç de olsa azda olsa görev kabul ettikleri hizmetlerinin karşılığı kendilerine ödenecektir. Uçak düşürmek biraz abartılı olmuş ama bazı özel ve az yolcu ile yapılan uçuşlarda kabin ekibinin yönetemediği yolcu hareketleri pilotları ciddi şekilde meşgul edebilir.
  • Yıllardır uçarım.Yıllardır pilotum.Yıllardır uçaktaki herkes hareket eder.Yıllardır böyle saçmalık duymadım :) Planörmü bu :)) atma recep din kardeşiyiz.Saçma sapan reklam

Onlar Türk Müziği'ne gönül vermiş 4 evli kadın. Her biri hem bir enstrümanı başarıyla çalıyor, hem de şarkı söylüyor. Şirket gecelerinde, festivallerde, davetlerde konser veriyorlar. Bazen de Türkiye'nin tanıtımı için yurt içi ya da yurt dışındaki bir etkinlikte konser verme daveti alıyorlar. Tam 17 yıldır yaptıkları işle isimleri gibi parıldıyorlar. İşte, Türkiye'nin 'Altın Kızları’...

Nisan ayında ülkemizi ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama'nın onuruna, Dolmabahçe Müsabihan Köşkü'nde düzenlenen resepsiyonun yıldızı, Obama'dan sonra 'Altın Kızlar' olarak sizdiniz. Merak ediyorum, grubunuz Obama için nasıl seçildi?

Berna: Bir gece önce Sayın Başbakan'ımızın özel kalemi beni aradı ve "Yarın ABD Başkanı Obama için konser vermenizi istiyoruz. Bu ya öğle yemeğinde olacak ya da akşam yemeğinde." dedi. "Nasıl arzu ederseniz, bundan büyük bir şeref duyarız" dedim ve kapattım. Kelimenin tam anlamıyla şok olmuştum, kendi kendime "Neee Obama mı?" dedim ve hemen kızları aradım.

Sizi aradıklarında saat kaçtı?

Berna: Gece 11.30 idi. Öğle yemeği olsaydı Obama'ya çalamıyorduk. Akşam uçaktan indi ve direk resepsiyona geldi. Elbiseleri sabahtan temizlemeye verdik. Yeniden ütülettirdik. Ne heyecandı, ben ve arkadaşlarım sabaha kadar hiç uyumadık. Gözümüze uyku girmedi.

RÜYADAKİ DEV KAPLUMBAĞA

Aranızda böyle özel bir şey yaşayacağınızı hisseden oldu mu?

Berna: Ablam bir rüya gördü.

Esra: Gerçekten o konserden 5 gün önce bir rüya gördüm hatta annemle de paylaştım. Tepede bir yerdeyim, alabildiğine yeşil bir yer, kumsaldayım. Kocaman bir deniz kaplumbağası karşıma çıkıyor. Ellerine bana doğru açmış. Kaplumbağalar küçücük olur ama bu devasal büyüklükte, anlam veremiyorum. Anneme anlattım. "Belki yakında bir ev alacaksınız" dedi. Kaplumbağayı bir mülk gibi düşündü ama o Obama'ymış. Konser sonrası annem, "Oğlun olursa bebeğin göbek ismini bari Hüseyin koy" dedi. Babam da diyor ki, "Sadece Obama olmaz; Recep, Tayyip, Abdullah, Hüseyin" hepsini birden ad olarak koymalıyız."

Obama konserinden ücret aldınız mı?

Berna: Hiç bir ücret almadık. Böyle bir şey de talep edemezdik zaten. Bunu bir şeref, onur olarak değerlendirdik çünkü.

Esra: Böyle işlerde parayı hiç konuşmayız. Devletimiz bize ne görev veriyorsa onu yapıyoruz her zaman. Polis gecelerinde çok çıktık.

Para almadınız peki ya hediye de verilmedi mi?

Berna: Yok almadık, resimlerimiz var sadece. O onuru milyon dolarlarla ölçemeyiz. Arkadaşlarım bana soruyor, "Obama'yla bir karış aran vardı, nasıl bir duygu?" diyor. Hatta eğildi enstrümanları incelerken. Bir saat 5 dakika boyunca sahnedeydik. Oya: Obama çok mütevazi. Hiç Amerika Başkanı gibi değil. Bizden biri gibi. Burçin: Kendisi de ezilmişlerden geldiği için belki de... Herkese eşit davranıyor, hiç ukalalık yapmıyor.

PİLOTTAN GELEN UYARI

Meslek hayatınızdaki ilginç anıları paylaşır mısınız?

Berna: Seve seve... Kazakistan'da Ankara Oteli açılacaktı. Sayın Demirel'le Kazakistan'a gitmiştik. Dönüşte, uçakta Mustafa Taşar "Sıkıldık, kızlar bize biraz fasıl yapsın" dedi. Bizi uçağın kuyruk tarafına aldılar. Demirel, Mustafa Bey ve bütün uçak yolcuları başımıza toplandılar. Biz de enstrümanlarımızı alıp başladık şarkı söylemeye... 5 dakika sonra pilotun anonsu duyuldu: "Uçağımız dengesini kaybetmiştir. Düşme tehlikesi olasıdır. Lütfen herkes yerlerine otursun" Meğerse herkes arkada bizi dinlediği için uçağın ön tarafı havaya kalkmış, denge bozulmuş. Neredeyse uçağı düşürecektik yani...

Burçin: Günay'da çalışıyorduk. Turgut Özal'la eşi Semra Özal Günay'a gelmişlerdi ve en öne oturmuşlardı. El ele tutuşuyorlardı. Biz konserimizi verdik. Bizden sonra Huysuz Virjin çıktı. Virjin, Özal'la eşine takıldı. Sonra Turgut Bey'e dönerek bizi övdü: "Bunlar hiç masrafsız kızlar. Saçlarını yıkayıp öyle sahneye çıkıyorlar. Hiç kaprisleri yok" dedi.

FASIL EŞLiĞİNDE DOĞUM

Türk müziği sevgisiyle yaptığınız çılgın bir şey anlatabilir misiniz?

Berna: inanmayacaksın ama ben fasıl eşliğinde doğum yaptım. Ameliyathanede CD'ye fasıl şarkılarından oluşan bir kaset koyduk. Görecektiniz, doğumum sırasında odadaki herkes şarkı söylüyordu. Hep bir ağızdan "Biz Heybelide Her Gece Mehtaba Çıkardık" diyorduk. Ben bazen acıdan susuyordum. "Bernacığım hadi sende söylesene" diyorlardı. Odada 15 kişi vardı. Hatta hiç unutmuyorum oğlumu tam alırken, "Dudakları çok güzel" dediler. Çok kalın dudaklıydı. Tam da o sırada Umut Akyürek, "O dudaklar yine" şarkısını söylüyordu. Çok hoştu. Oğlum Türk müziği eşliğinde dünyaya ‘merhaba’ dedi.

Obama'dan sonra kime konser vermek istersiniz?

Berna: Obama'dan bir üst, Papa olabilir.

Hangi ünlülere konserler verdiniz?

Berna: Monaco Prensi Rainer, Turgut Özal, Recep Tayip Erdoğan, Abdullah Gül, Kenan Evren, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Rauf Denktaş, Tansu Çiller, Obama.

Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Deniz Baykal ve Rauf Denktaş'ın sizden talep ettikleri istek parçaları nelerdir?

Berna: Tayyip Bey, 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' adlı şarkıyı sever, Abdullah Gül'ün sevdiği şarkı 'İncecikten Bir Kar Yağar'dır. Deniz Baykal 'Denizler Durur Maziyi Parçalar'ı sever. Rauf Bey de 'Bir Gece Ansızın Gelebilirim'e bayılır. Hatta Rauf Denktaş bu şarkının hikayesini anlatmıştı bize... Kıbrıs Radyosu'nda bu şarkı çalmaya başladığında Rumlar korkarmış, Türkler geliyor diye. Hikayesini anlatıp bizden bu şarkıyı isterdi.

GRUBUN iSMiNi GAZETECi KOYDU

Altın Kızlar ismi nereden çıktı?

Berna: Bir gazeteci arkadaşımız "Siz altın gibi kızlarsınız. Adınız da Altın Kızlar olsun bence" dedi, beğendik ve grubumuza bu ismi verdik.

Müzik piyasasında kaç senedir varsınız?

Berna: Hepimiz 40 yaşına yaklaşıyoruz hala 'Altın Kızlar'ız. Çaktırma, altın kadınlar, artık sonra altın nineler falan olacağız herhalde... 1992'den beri birlikteyiz. 17 sene olmuş.

17 senedir ünlü olmak için hiç çaba sarf etmediniz, hala aynı mütevazı düşüncedesiniz, neden?

80 milyonun sizi tanımasını istemez misiniz?

Esra: Belki çok para kazanırsınız ama saygın olamazsınız.

BURÇiN CANTüRK (Kanun çalıyor) 32 yaşında. 6 yıllık evli. Çocuğu yok. İTÜ Devlet Konservatuarı mezunu. Eşi de aynı bölümden mezun olmuş, perküsyon sanatçılığı yapıyor.

BERNA AYDiL (Kemençe çalıyor) Altın kızların sözcüsü olan Berna Aydil, ilkokuldan sonra müzik eğitimi almak için konservatuvara girmiş. İTÜ Devlet Konservatuarı mezunu... Eşi, çene cerrahı. Bir oğlu var.

ESRA OZANOĞLU (Ud çalıyor) Berna Aydil'in ablası. İTÜ Devlet Konservatuarı mezunu. Kocası yüksek makine mühendisi. Berna'nın 10 yaşında bir oğlu var. Şu sıralar yine hamile, ikinci bebeğini bekliyor.

OYA ŞENER (Keman çalıyor) Grup üyeliğinin dışında öğretmenlik yapıyor. Evli. Kocası özel bir sektörde çalışıyor. Eşinin mesleği konusunda kendisine çok destek çıktığını söylüyor. 9 yaşında bir oğlu var.

(Usak Gündem)

"Neredeyse uçağı düşürecektik"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Uçağın AFT CG limitlerinin düz uçuşta aşılmasının (manuevering stability veya stall speedleri açısından) hiçbir etkisi olmayacağını düşünüyorsanız yıllar sonra bilgilerinizi tazelemenin zamanı gelmiş demektir. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sanırım ki Burada konu olan 7 yolcunun öne gelmesi sekiz yolcunun arkaya gitmesi veye 4 - 5 kızın bir mutfakta toplanması değildir.Yolcunun büyük bir kısmının bir şeyler duyabilmek veya görebilmek için arka tarafa yönelmesidir. Umarım anlamışsındır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dengesimi bozulmus? yok artik! iyi keklemis pilot =)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kız çocukları gibi sahneye çıktıkları günden beri gurubu tanıyorum.İşlerini çok iyi bilen hanımefendi insanlar.Aksi olsaydı ABD başkanına çalmak için aranmazlardı. Yalnız ücret konusunu çok yadırgadım.Polis gecesinden para istenmez bir katkıdır ama bu konser çok farklı.Tahminim geç de olsa azda olsa görev kabul ettikleri hizmetlerinin karşılığı kendilerine ödenecektir. Uçak düşürmek biraz abartılı olmuş ama bazı özel ve az yolcu ile yapılan uçuşlarda kabin ekibinin yönetemediği yolcu hareketleri pilotları ciddi şekilde meşgul edebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yıllardır uçarım.Yıllardır pilotum.Yıllardır uçaktaki herkes hareket eder.Yıllardır böyle saçmalık duymadım :) Planörmü bu :)) atma recep din kardeşiyiz.Saçma sapan reklam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000