16 Ocak 2010, Cumartesi 08:13:30

Neden havalimanında gözaltına alındı?

Rusya'nın "sıkı gümrük rejimi"ne bir din adamı da takıldı. Rusların ünlü müslüman müftüsü havalimanında gözaltına alındı...

Rusya Müslümanlarının önde gelen dini temsilcilerinden Müftü Nafigulla Aşirov, yurtdışına çıkaracağı dövizi gümrük yetkililerine yazılı olarak beyan etmediği gerekçesiyle  gözaltına alındı. Aşirov kısa süre sonra serbest bırakıldı, ancak beyan etmediği 35 bin dolarına el konuldu.

Rusya'nın Asya bölümünde yaşan Müslümanların bağlı olduğu kuruluşun başkanlığını yapan Müftü Aşirov, Kahire'ye gitmek üzere geldiği Moskova'nın Domodedovo Havaalanı'nda ilginç bir olayın kahramanı oldu. İnterfaks Ajansı'nın haberine göre gümrük kontrolünden geçerken yanında döviz olmadığını söyleyen Aşirov'un valizinde yapılan aramada 35 bin dolar bulundu. Aşirov, söz konusu döviz için doldurduğu döviz deklarasyonunun kendisini yolcu etmek için havaalanına gelen müftülük görevlilerinde kaldığını belirtti. İfadesinin alınmasının ardından Müftü'nün Kahire uçağına binmesine izin verildi, ancak beyan etmediği dövizin tamamına el konuldu.

Neden havalimanında gözaltına alındı?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000