28 Haziran 2016, Salı 09:03:41

Nasreddin Hoca kıyafetiyle uçtu

Akşehirli Yamaçparaşüt Öğretmeni Pilot Fahri Çavdar temsili Nasreddin Hoca kıyafeti ile Bolu Abant’ta bir uçuş yaptı.

Akşehirli Yamaçparaşüt Öğretmeni Pilot Fahri Çavdar temsili Nasreddin Hoca kıyafeti ile Bolu Abant’ta bir uçuş yaptı.

"Hezarfen Çelebinin İzinde Avrupa Yolunda" isimli projenin kapanış etkinliklerine katılan Akşehirli Yamaçparaşüt Öğretmeni Pilot Fahri Çavdar, temsili Nasreddin Hoca kıyafeti ile Bolu Abant’ta bir uçuş gerçekleştirdi. Uçus öncesi, Abant’ta proje koordinatörü ve Bolu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı İsmail Uçar ile temsili Nasreddin Hoca olan Akşehirli yamaçparaşüt Öğretmen Pilot Fahri Çavdar arasındaki türbe konulu konuşma dikkatleri çekti.

İsmail Uçar, Nasreddin Hoca’yı Bolu’da görmekten memnuniyet duyduğunu söyleyerek, “Hocam sizin türbenizi ziyaret edeceğiz, bu konuda değişik söylentiler var. Ziyaretinize nereye gelelim?” sorusu üzerine Nasreddin Hoca “Evladım benim türbem 732 yıldır Akşehir’de biliyorsun. Ben buraya da Akşehir’den geldim. Hatta adıma 57.’si düzenlenecek olan şenliklerim 5 Temmuz’da Akşehir’de başlayacak, siz de buyurun gelin. Akşehir’de birlikte uçalım. Akşehir’in semalarına sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörü mayası çalalım” dedi.

Konuşmaların ardından Temsili Nasrettin Hoca Fahri Çavdar yamaçparaşüt ile Bolu Abant’ta uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuş sonunda temsili Nasreddin Hoca gerçekleştirilen inişten sonra diğer yamaçparaşütçülere meşhur Akşehir Kirazı ikram etti.

Temsili Nasreddin Hoca olarak Bolu Abant’ta uçan Fahri Çavdar, ülkemizin çeşitli bölgelerinde Nasreddin Hoca olarak 2005 yılından günümüze değişik organizasyonlarda uçtuğunu belirterek, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ve Alplerde Nasreddin Hoca olarak uçmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Son olara Bolu Abant’ta da uçtuğunu söyleyen Çavdar, kendisine bu konuda destek olan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin’e, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya, Akşehir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne ve THK Akşehir Şube Başkanı Kenan Ateş’e teşekkür ettiğini belirtti.



Nasreddin Hoca kıyafetiyle uçtu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000