25 Mayıs 2017, Perşembe 10:36:33

NASA'nın bütçesinde kesintiye gidilecek!

NASA başkanlığını vekaleten yürüten Robert Lightfoot, bütçe önerisinin sunulmasının ardından, NASA web sitesinden canlı yayında yaptığı açıklamada, 2018'de ajansın tahmini bütçesinin 19,1 milyar dolar olacağını duyurdu.
  • Taharet almasını bilmeyen marjinal geçinen sözde ilerici çağdaş aydın kesim bu ülke sizin atalarınız yüzünden bilimde geri kaldı diyanete dininize dil uzatıp dalga geçecek kadar zavallısınız asıl klavye kahramanı sizlersiniz alkol içip gezip eğlenen siz varmı bi icadınız?
  • Ooo diyaneti biraz geçmişler tüh.
  • Bizim diyanetin bitcesi daha fazla biliyormuydunuz. Inanmazsaniz bakin kontrol edin. Simdi baslarh emen bizim klavye kahramanlari. Hadi bekliyorum.
  • Ver Cübbeli'ye USD10.000, anlatsın sana her şeyi..
  • Bİzde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2017 bütçesi 975.390.000 TL. Dolar bazında yaklaşık 274 milyon dolar yapıyor. Merak edenler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi de 6.867.117.000 TL. Yaklaşık 1.9 milyar dolar. Din İşleri, Bilim bakanlığını sollamış NASA'ya doğru yaklaşıyor. Uzaya imam gönderen ilk ülke olacağız galiba :)
  • Bizim diyanet başkanlığının 2016 harcama bütçesi 6 milyar 500 milyon TL
  • dünyada dünya lideri olduğumuzdan bizimle baş edemeyeceklerini bildiklerinden mecburen uzaya yatırım yapacaklar.

NASA başkanlığını vekaleten yürüten Robert Lightfoot, bütçe önerisinin sunulmasının ardından, NASA web sitesinden canlı yayında yaptığı açıklamada, 2018'de ajansın tahmini bütçesinin 19,1 milyar dolar olacağını duyurdu.

Trump yönetimiyle mart ayından bu yana yürütülen müzakerelerle şekillenen 2017 bütçesinde binde 8 oranında kesintiye gidildiği görüldü.

Yeni mali yıl bütçesi 2017'ye göre 561 milyon dolar azaldı.

Yeni bütçedeki kesintiyle beraber çok sayıda yeryüzü bilimleri programı ile Göktaşı Yönlendirme Misyonu'nun ve eğitim dairesinin kapatılacağı belirtildi.

Plankton, Aerosol ve Cloud araştırma projeleri, Okyanus Ekosistemi Uydusu PACE, Yörünge Karbon Gözlemevi (OCO-3), İklim Mutlak Işıma ve Kırılma Gözlemevi Keşif Aracı (CLARREO PF), Derin Uzay İklim Gözlemevi (DSCOVR) ve Bulutlar ve Yer Işıma Enerji Sistemi'nin (CERES) yerini alması beklenen Işıma İdare Aygıtı (RBI) kesilen programlar arasında bulunuyor.

Mevcut kesintilere rağmen, Lightfoot'un NASA çalışanlarına hitabında bütçe konusunda olumlu bir ton tutturmaya çalıştığı gözlendi.

"(Bu bütçe) başkanın ve yönetimin bize olan güvenini yansıtıyor" diyen Lightfoot, "Sizler bundan büyük bir güven duyabilirsiniz. Genel bütçe ve ülke üzerindeki (kemer sıkma) baskısı göz önüne alındığında iyi bir sonuç aldığımız görülüyor" ifadesini kullandı.

Tahmini bütçenin, özellikle NASA'nın uzun vadede Mars'a insan gönderme hedefini sürdürmesini sağlayacağına dikkati çeken Lightfoot, bu hedefe yönelik Orion insan uçuş kapsülünün ve SLS fırlatma sistemlerinin geliştirilmesine devam edileceğini bildirdi.

Lightfoot, yeryüzü bilimleri programlarındaki kesintilere rağmen uzayda faaliyet gösteren 18 gözlem istasyonunun ve Dünya üzerinde hava araçlarıyla yapılan gözlem faaliyetinin de sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Trump yönetimi 4,1 trilyon dolarlık 2018 mali yılı bütçe önergesini önceki gün Kongre'ye sunmuştu.

NASA'nın bütçesinde kesintiye gidilecek!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Klavye kahramanı ~ 7 yıl önce
Taharet almasını bilmeyen marjinal geçinen sözde ilerici çağdaş aydın kesim bu ülke sizin atalarınız yüzünden bilimde geri kaldı diyanete dininize dil uzatıp dalga geçecek kadar zavallısınız asıl klavye kahramanı sizlersiniz alkol içip gezip eğlenen siz varmı bi icadınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelebi ~ 7 yıl önce
Ooo diyaneti biraz geçmişler tüh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 7 yıl önce
Bizim diyanetin bitcesi daha fazla biliyormuydunuz. Inanmazsaniz bakin kontrol edin. Simdi baslarh emen bizim klavye kahramanlari. Hadi bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenelim ~ 7 yıl önce
Diyanetin 6-7 milyar TL bütçesi varken NASAnın 67 milyar TL.
hasan ~ 7 yıl önce
sen hac ve umre organizasyonlari icin ne kadar para harcadigini biliyormusun bay bilmis
Boş işler. ~ 7 yıl önce
Ver Cübbeli'ye USD10.000, anlatsın sana her şeyi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memo ~ 7 yıl önce
Bİzde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2017 bütçesi 975.390.000 TL. Dolar bazında yaklaşık 274 milyon dolar yapıyor. Merak edenler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi de 6.867.117.000 TL. Yaklaşık 1.9 milyar dolar. Din İşleri, Bilim bakanlığını sollamış NASA'ya doğru yaklaşıyor. Uzaya imam gönderen ilk ülke olacağız galiba :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sallama ~ 7 yıl önce
2017 toplam bütçesi 645 milyar lira. Bilim sanayi teknoloji Bakanlığı bütçesi 10 milyar lira
O da bişey mi ~ 7 yıl önce
Bizim diyanet başkanlığının 2016 harcama bütçesi 6 milyar 500 milyon TL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıskanç usa ~ 7 yıl önce
dünyada dünya lideri olduğumuzdan bizimle baş edemeyeceklerini bildiklerinden mecburen uzaya yatırım yapacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diyanet ~ 7 yıl önce
Aynı parayı Diyanet 4 yılda alıyor. Peki biz Onların 4 te 1 i kadar ilerleyebiliyormuyuz yok neden sebebi şimdi ramazan geliyor. Allah herkesin ibadetini ve niyetini kabul etsin ama 7 milyar TL bütçeli diyanet dişim kanasa orucum bozulurmu, taharat alırken fazla yıkarsam orucum bozulurmuya cevap verirken Nasa marsta koloni kuruyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000