08 Ağustos 2015, Cumartesi 09:05:20

NASA'dan Drone trafiğine özel yazılım

Nevada Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı insansız hava araçlarının trafiğini kontrol etmek için bir yazılım geliştirdiklerini açıkladı.
  • OLM ONU ÇOKTAN YAPTILAR NASA 10 YIL GERİDEN GELİYOR
  • Biz yasak koymaya uğraşırız... Adamlar kolaylaştırmak için neler yapıyor.....

Son yıllarda sayıları giderek artan insansız hava araçları ya da bir diğer ismiyle drone cihazları için trafik kontrol sistemi kuruluyor.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASA öncülüğünde geliştirilen ‘İnsansız Hava Sistemleri Trafik Kontrol’ projesinin iş ortaklarından biri olan Nevada Üniversitesi’nde yeni bir yazılım geliştirildi. Yaklaşık 152 metre ve altındaki irtifadalarda uçan insansız hava aracı, helikopter ya da planör benzeri cihazların hareketlerini takip eden sistem, havadaki cihazların birbirlerine çarpmalarına engellemeyi amaçlıyor.

Yazılımla ilgili olarak bilgi veren araştırmacılardan Richard Kelly, önümüzdeki günlerde yazılımlarını bir drone cihazına yükleyerek NASA ile birlikte testlere başlayacaklarını açıkladı.

Bugüne kadar bağımsız olarak kullanılan insansız hava araçları çeşitli kazalara da yol açmıştı. Birçoğunun kullanımı için izin ya da ehliyet gerektirmeyen bu cihazların ABD’de polis merkezi ya da stadyum gibi yerlerin yakınlarında havalanmaları yasak. Türkiye’de de benzer yasak ve regülasyonlar konusunda çalışmalar yapılıyor.

NASA'dan Drone trafiğine özel yazılım

Yorumlar

FASA ~ 9 yıl önce
OLM ONU ÇOKTAN YAPTILAR NASA 10 YIL GERİDEN GELİYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Biz yasak koymaya uğraşırız... Adamlar kolaylaştırmak için neler yapıyor.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000