01 Mart 2012, Perşembe 09:00:32

NASA'DA ŞOK! KOMUTA KODLARI ÇALINDI

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) geçtiğimiz yıl çalınan bir diz üstü bilgisayarda Uluslararası Uzay İstasyonu’nun komuta kodlarının yer aldığı açıklandı. NASA bilgisayarları ve mobil cihazlarının sadece yüzde 1'indi şifre olduğu öğrenildi...
  • SENCE O İŞTE ;)
  • Madem okadar para ediyor nasil oluyorda kritik bilgileri caldiriyor. Sen bir bankanin tum hesap bilgilerinin calindigini duydun mu? Yada bilgisayarlarin sadece yuzde birinde sifre oldugunu. Bahsettigin departmenlarin hepsi egitim ve ar-ge uzerine. Nasa elinde elinde son kalanlari yiyiyor bence. Kim bilir ne kadar para acikari vardir.
  • Leyla Mecnun dizisindeki hırsız o kodları çalmış olabilir
  • DOSTUM YILLIK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÜTÇESİ 1.5 MİLYAR DOLAR. BAK SADECE TEK BİR KALEM. UZAY ARAŞTIRMA, ANTİ GRATİVİTİ, SÜPER İLETKENLER, YALITIM ARGE VB GİBİ BİR ÇOK DEP. VAR VE HEPSİNİN KENDİ BÜTÇESİ VAR. HA SADECE TEK DEP BÜTÇESİ 1.5 MİLYAR DOLAR SANA GÖRE METELİK ETMİYORSA BANA BİR KAÇ MİLYON DOLAR VERSENE PANPA?
  • Adamlar metelige kursun atiyor. Egitim kurumlari olmasa bence coktan dukkani kapatmislardi
NASA Genel Müfettişi Paul Martin, ISS komuta algoritmalarını içeren diz üstü bilgisayarın 5 Mart 2011 tarihinde çalındığını ve şifresinin bulunmadığını söyledi. Martin, 2011’de yaşanan kötü amaçlı yazılım saldırısı ve güvenlik ihlali sayısının 5,408 olduğunu belirtti.
 
ABD Temsilciler Meclisi’ne verilen raporda, çalınan diğer diz üstü bilgisayarlardan birinin, gelecekte insanlı uzay uçuşları için geliştirilen Çok Amaçlı Mürettebat Aracı (MPVC) projesiyle ilgili bilgiler içerdiği ifade edildi. Ayrıca, Nisan 2009 ile Nisan 2011 arasında 48 mobil cihazın çalındığı bilgisi verildi.
 
LABORATUAR KORSANLARIN ELİNE GEÇTİ
 
Siber saldırıların amatör hackerlar ve siber suçlular tarafından düzenlendiğini beliren Martin, her yıl güvenlik sorunlarının 7 milyon dolar zarara neden olduğunu söyledi. Martin, bilişim teknolojileri sistemlerindeki yaşanan güvenlik ihlallerinde, yabancı ülkelerdeki siber korsanların da parmağı olabileceğini ifade etti.
 
NASA, İtiş Gücü Laboratuarı’nda (JTL) yaptıkları güvenlik denetimlerinde bir ağa izinsiz giriş yapıldığını tespit ettiklerini ve saldırının kaynağının Çin merkezli olduğunu belirtti. Yetkililer, saldırının geç anlaşıldığını ve etkisiz hale getirildiği zamana kadar siber korsanların JTL’deki sistemleri “kontrol altına aldıklarını” söyledi. JTL, gezegenlerarası uzay aracı görevlerinin geliştirildiği Deep Space Network (DSN) projesine ev sahipliği yapıyor.
 
BİLGİSAYARLARIN YÜZDE 99’U ŞİFRESİZ
 
NASA, 2010 ve 2011’de “Gelişmiş Israrcı Tehditler” olarak adlandırılan 47 saldırıya maruz kaldıklarını ve bu saldırılardan 13 tanesinin tespit edilene kadar bilgisayar sistemlerine girmeyi başardığı ifade edildi.
 
Yıllık bilişim teknolojileri bütçesi 1,5 milyar dolar olan NASA, bu kaynağın yaklaşık 58 milyon dolarını siber güvenlik için harcıyor. ABD’deki tüm federak kurumlar arasında NASA bilgisayarlarına en az şifre koyan kurum. Federal kurumlarda şifre konan diz üstü bilgisayar ve mobil cihaz oranı ortalama yüzde 54’ken, NASA’da aynı oran yüzde 1. (Akşam)
NASA'DA ŞOK! KOMUTA KODLARI ÇALINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
SENCE O İŞTE ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Madem okadar para ediyor nasil oluyorda kritik bilgileri caldiriyor. Sen bir bankanin tum hesap bilgilerinin calindigini duydun mu? Yada bilgisayarlarin sadece yuzde birinde sifre oldugunu. Bahsettigin departmenlarin hepsi egitim ve ar-ge uzerine. Nasa elinde elinde son kalanlari yiyiyor bence. Kim bilir ne kadar para acikari vardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Leyla Mecnun dizisindeki hırsız o kodları çalmış olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DOSTUM YILLIK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÜTÇESİ 1.5 MİLYAR DOLAR. BAK SADECE TEK BİR KALEM. UZAY ARAŞTIRMA, ANTİ GRATİVİTİ, SÜPER İLETKENLER, YALITIM ARGE VB GİBİ BİR ÇOK DEP. VAR VE HEPSİNİN KENDİ BÜTÇESİ VAR. HA SADECE TEK DEP BÜTÇESİ 1.5 MİLYAR DOLAR SANA GÖRE METELİK ETMİYORSA BANA BİR KAÇ MİLYON DOLAR VERSENE PANPA?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adamlar metelige kursun atiyor. Egitim kurumlari olmasa bence coktan dukkani kapatmislardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000