08 Şubat 2012, Çarşamba 07:59:47

NASA'DA HÜZÜN HAKİM

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) uzun yıllar çalışmış ABD'li kadın astronot Janice Voss öldü.
  • Uzayın insanlara uygun bir yer olmadığını herkes biliyor, bu insanlarda bunu bile bile, kobay olarak kullanıldıklarını bile bile uzaya gidiyorlar.Sonuçlarına baştan katlanarak katılıyorlar yani.Bence değerli bir kobay görevini tamamlamış olarak görülüyor.onların sayesinde insanlık belki bir gün uzayda rahat rahat yaşayabilecek ama birileride bu işi yapacak..
  • astronotlar emekli olduktan sonra ciddi sağlık problemleri yaşıyorlar. belki de uzaya seyahat etmenin bildiğimiz risklerinin yanında bilmediğimiz kısımları da var. belki de astronotlar genç öleceklerini bildikleri halde bu işe baş koyuyorlar...
  • Nasa nin dert ettigi seye bak! Turk Hava Kurumu uzay mekigi yapip turkonatlar yetistiricek, hayalperest genel baskan bu konuda kararliymis:))))) kimse uzulmesin , bir olur bin diriliriz, THK bu ise de cozum bulucaktir, :)))))
  • Ey Nasa, astronot sıkıntısı çekersen biz de çok var. Türkler ama olsun dünyanın en iyi pilotlarıdırlar.
  • ne kadar gereksiz saçma sapan haber . Her boyayı boyadınızda bir zeytinin yeşili kalmıştı
NASA'dan yapılan açıklamada, ergenlik çağında kurumda çalışmaya başlayan ve 7 yıl içinde 5 uzay mekiği görevine çıkan Voss'un gece yarısı kanserle yaptığı mücadeleyi kaybederek 55 yaşında hayata gözlerini yumduğu bildirildi. Purdue Üniversitesi'ne devam ettiği sıralarda 1973 yılında NASA ile çalışmaya başlayan Voss, 1990 yılında astronot olarak seçilene kadar kurumda eğitmen olarak çalıştı.
 
Çalışmaları sırasında 1990'larda 4 uzay görevine çıkan Voss, 2000 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yaptı. NASA'dan yapılan açıklamada, en son, Dünya yüzeyinin 120 milyon kilometre karelik bölümünün haritalanmasını içeren bir radarlı topografya görevi çerçevesinde uzaya giden Voss'un, dünyada uzaya en az 5 kez çıkan 6 kadın astronottan biri olduğu belirtildi. (Sabah)
NASA'DA HÜZÜN HAKİM

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Uzayın insanlara uygun bir yer olmadığını herkes biliyor, bu insanlarda bunu bile bile, kobay olarak kullanıldıklarını bile bile uzaya gidiyorlar.Sonuçlarına baştan katlanarak katılıyorlar yani.Bence değerli bir kobay görevini tamamlamış olarak görülüyor.onların sayesinde insanlık belki bir gün uzayda rahat rahat yaşayabilecek ama birileride bu işi yapacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
astronotlar emekli olduktan sonra ciddi sağlık problemleri yaşıyorlar. belki de uzaya seyahat etmenin bildiğimiz risklerinin yanında bilmediğimiz kısımları da var. belki de astronotlar genç öleceklerini bildikleri halde bu işe baş koyuyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nasa nin dert ettigi seye bak! Turk Hava Kurumu uzay mekigi yapip turkonatlar yetistiricek, hayalperest genel baskan bu konuda kararliymis:))))) kimse uzulmesin , bir olur bin diriliriz, THK bu ise de cozum bulucaktir, :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ey Nasa, astronot sıkıntısı çekersen biz de çok var. Türkler ama olsun dünyanın en iyi pilotlarıdırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne kadar gereksiz saçma sapan haber . Her boyayı boyadınızda bir zeytinin yeşili kalmıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000