29 Ağustos 2015, Cumartesi 08:05:41

NASA uçak düşürdü

Genellikle uzay araştırmalarıyla gündeme gelen NASA, havacılık konusunda da oldukça önemli gelişmelere imza atıyor.
  • Bu haber çok eski, günaydın.
  • Koskoca nasanin ugrastigi islere bak. Yahu daha uzayli var mi yok mu onu bilemiyoruz. Nasayi goreve davet ediyorum bos islerle ugrasmasin

Genellikle uzay araştırmalarıyla gündeme gelen NASA, havacılık konusunda da oldukça önemli gelişmelere imza atıyor. Bir süredir eskimiş ve kullanılmayan uçakları düşüren kurum bu düşüşlerden elde ettiği bilgileri havacılık sektöründeki geliştirmeler için kullanıyor.

Üçüncü uçak düşürme testi, arama kurtarma ekiplerinin kullandığı "acil durum vericileri" için gerçekleştirildi. 1974 yılında üretilen Cessna 172 ile gerçekleştirilen testte uçağın belirli bölgelerine acil durum vericileri yerleştirildi. Bu vericiler aşırı titreme, yanma ve kaza gibi ekstra durumlarda arama kurtarma ekiplerini bilgilendirerek olay yerine daha kısa sürede ulaşmalarını sağlıyor.

Uçak 30 metreden toprak zemine düşürülürken bir çok kamera da olayı kayıt altına alıyor. Daha sonra bu kayıtlar işlenerek elde edilen veriler havacılık sektöründe kullanılıyor. Kurum daha önce birisi 25 metre, diğeri 30 metre yükseklikten iki uçağı daha düşürmüştü.

NASA uçak düşürdü

Yorumlar

Günaydın ~ 9 yıl önce
Bu haber çok eski, günaydın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 9 yıl önce
Koskoca nasanin ugrastigi islere bak. Yahu daha uzayli var mi yok mu onu bilemiyoruz. Nasayi goreve davet ediyorum bos islerle ugrasmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C ~ 9 yıl önce
Nasa dan geliyom suanda nasayı kapatmıslar bu yorumu gorunce

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000