06 Ağustos 2012, Pazartesi 08:33:14

NASA İÇİN TARİHİ AN!

Ve beklenen gün geldi. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın şimdiye kadar ürettiği gezegenler arası en zeki gezgin robotu ‘Curiosity’nin (Merak), siz bu haberi okurken, Mars’a inmiş olması gerekiyor.
  • hesap ıcın gucun yok bunu mu hesapladın ya aferın sana bos wer sala gıtsın 1 ayda da gıder 1 yılda da yorma kafanı cok fazla bence yoksa sen yersın kafayı bır ayda
  • Saatte 13000km hiz ile 8 ayda 75milyon km yol yapar...567milyonu nasil gitmis?
  • 3. DUNYA ULKESI HALINE GELEN ULKEMIN BASBAKANI OKUSUNDA SUPER GUC NASIL OLUNUR BILGI EDINSIN

 

Bugün TSİ 07.31’de Kızıl Gezegen Mars’a inmesi beklenen ‘Curiosity’nin, Mars’ın sırrını çözmesi umuluyor. Tam 2.5 milyar dolar değerindeki projedeki en önemli an için nefesler tutulurken, nükleer güçle işleyen, yaklaşık 900 kilogramlık ‘Curiosity’nin Mars’a inişi sırasında “yedi dakikalık dehşet” yaşayacağı söyleniyor. NASA, Curiosity’nin Mars’a inişinin teyidinin 5-6 saat veya belki de günler sonra alabileceği uyarısında bulundu.

567 milyon km uzakta

Kasım ayında Florida’daki Cape Caneveral üssünden fırlatılan Curiosity, Dünya’dan Mars’a gitmek için sekiz ayda 567 milyon km yol katetti. Mars’a dün saatte 13 bin km. hızla yaklaşan Curiosity, Gale kraterine iniş yapacak. Curiosity, Mars’ın bir zamanlar mikrobik düzeyde hayata uygun olup olmadığını araştıracak. En az iki yıl keşif gezileri yapması planlanan Curiosity, topladığı bilgileri Mars yörüngesindeki uydu üzerinden dünyaya iletecek. (Hürriyet)

NASA İÇİN TARİHİ AN!

Yorumlar

paranoyak ~ 12 yıl önce
hesap ıcın gucun yok bunu mu hesapladın ya aferın sana bos wer sala gıtsın 1 ayda da gıder 1 yılda da yorma kafanı cok fazla bence yoksa sen yersın kafayı bır ayda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesap ~ 12 yıl önce
Saatte 13000km hiz ile 8 ayda 75milyon km yol yapar...567milyonu nasil gitmis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROMETHEUS ~ 12 yıl önce
3. DUNYA ULKESI HALINE GELEN ULKEMIN BASBAKANI OKUSUNDA SUPER GUC NASIL OLUNUR BILGI EDINSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000