03 Ekim 2010, Pazar 17:32:52

Myria nefes kesti

Dünyanın en büyük kargo uçağı Myria, Ukrayna'daki havacılık fuarında nefesleri kesti.
  • Bi defasında ADB'de Antanov An-124'ü görmüştümde dibim düşmüştü. Bunun azametini hayal bile edemiyorum...
  • bu sene a380 geldi diger sefere inş dünyanın ev büyük kargo uçagıyla yolcu ucagını aynı anda görebiliriz :))
  • İşde eski komunist rusyanın cargo uçakları herhalde havacılıkta tek rakipsiz oldukları uçak modelidir. Ne taşımak isterdiniz, dünyanın en büyük jeneratörünü mü, helicopter mi, yoksa elektrik santralin bir tribününü mü, yoksa bir şehri doyuracak kadar un, şeker çuvallarını mı..Veya küçük bir ordu için gerekli tüm teçhizatı mı.. Bu uçağın inmesi de kalkması da sorundur çok uzun pist lazım tam yüklü kalkması için..
  • An-225 modelinin adı Myria (Мрія) dır ve Ukrayna dilinde Hayal demektir. Max Take-off ağırlığıda 640 ton olup gerek hacim gerekse MTOW açısındanda sadece en büyük kargo uçağı değil dünyanın enbüyük uçağıdır.
Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Gostomel şehrinde 4 Ekim'e kadar devam edecek olan 7. Uluslararası Havacılık Fuarı "Aviasvit-21" etkinlikleri çerçevesinde dünyanın en büyük kargo uçağı An-225 "Myria" bir gösteri yaptı. Fuarın en çok ilgi gören An-225 Myria'nın "rüya uçuşu" ilgiyle izlendi. 

An-225 Myria'nın pilotlarından Vladimir Mosin "Şu anda dünyanın en büyük kargo uçağı. Uçağın boş haliyle ağırlığı 290 ton. Uçağın taşıma kapasitesi ise kendi ağırlığının çok çok üzerinde 610 tonu bulabiliyor fakat bugüne kadar en fazla 254 ton taşıdı." dedi.

Antonov uçak şirketin test pilotu Vladimir Mosin An-225 ile uçuş deneyimi "Bütün uçaklar aynı şekilde uçar. Myria'nın bu yönüyle diğer küçük uçaklardan farkı yok. Uçmak için levyeyi kendine doğru çekersin inmek için öne doğru itersin." şeklinde anlattı.

Kiev Mekanik fabrikasından 1984-1988 yıllarında inşa edilen ve ilk uçuşunu 21 Aralık 1988'de yapan An-225'den dünyada sadece bir adet bulunuyor. 6 motoru olan Myria'nın farklı alanlarda kırdığı toplam 250 rekoru bulunuyor.

Halen (2010) dünyanın en büyük kargo uçağı olan An-225'in kanat uzunluğu rekorunu ise tahtadan yapılan ve 1947 yılında sadece bir kere uçan Hughes H-4 Hercules kırmış.

(Zaman)

Myria nefes kesti

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bi defasında ADB'de Antanov An-124'ü görmüştümde dibim düşmüştü. Bunun azametini hayal bile edemiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu sene a380 geldi diger sefere inş dünyanın ev büyük kargo uçagıyla yolcu ucagını aynı anda görebiliriz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşde eski komunist rusyanın cargo uçakları herhalde havacılıkta tek rakipsiz oldukları uçak modelidir. Ne taşımak isterdiniz, dünyanın en büyük jeneratörünü mü, helicopter mi, yoksa elektrik santralin bir tribününü mü, yoksa bir şehri doyuracak kadar un, şeker çuvallarını mı..Veya küçük bir ordu için gerekli tüm teçhizatı mı.. Bu uçağın inmesi de kalkması da sorundur çok uzun pist lazım tam yüklü kalkması için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
An-225 modelinin adı Myria (Мрія) dır ve Ukrayna dilinde Hayal demektir. Max Take-off ağırlığıda 640 ton olup gerek hacim gerekse MTOW açısındanda sadece en büyük kargo uçağı değil dünyanın enbüyük uçağıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000