25 Ekim 2012, Perşembe 08:41:25

myCARGO'DAN SONRA BİR ŞİRKETE DAHA ORTAK OLDULAR

Hainan Hava Yolları'nı da bünyesinde barındıran HNA Group, ACT Havayolları'nın ardından Fransız low cost şirketi Aigle Azur'un yüzde 48'lik hisselerini satın aldı.
  • admin!.. Yorum yapmak yasak mı? Daha önce de gönderdim yayınlamadınız..
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

HNA Group, yaptığı hisse alımı ile Avrupa’da havacılık sektöründe söz sahibi olma girişimini bir kez daha göstermiş oldu.

Çin medyasında yer alan haberlerde, ülkenin en büyük özel sektör girişimcilerinden olan Hainan Havayolları’nın Fransız Aigle Azur Havayolları ile işbirliğine girdiği bildirildi. Gerçekleştirilen bu iş birliği ile ilk kez Çinli bir havayolu firmasının Avrupa havacılık pazarına giriş yaptığına vurgu yapıldı.

Haberlerde ayrıca, ülkede son dönemlerde lojistik ve taşımacılık alanındaki faaliyetlere yoğunlaşan ve haftada ortalama 300 sefer düzenleyen Fransız Aigle Azur ile ortaklığa giden Hainan Airlines’ın büyüme stratejisine devam ettiğine dikkat çekildi.

Çinli HNA Group, çoğunlukla Afrika ülkelerine uçan Aigle Azur ile Afrika’ya açılmayı hedeflerken, işbirliğinin artırılması halinde bunun istihdama da yardımcı olacağı ve bu sayede sadece Fransa ile değil Kuzey Afrika ve Avrupa’nın geri kalanıyla da ortak iş alanlarını artıracaklarına olan inançlarını ifade etti.

Avrupa’da yaşanan krize vurgu yapan Çinli grup yetkilileri, krizin Çin’i etkilemediğini, bu yüzden Çin’in Avrupa pazarına girmesinin hiç kimseyi şaşırtmaması gerektiğini söyledi. Yaşanan kriz ile Avrupa’daki havacılık sektörünün de büyük bir değişimden geçtiğine değinildi.

Çin’in dördüncü büyük hava yolu şirketi olan ve dünyada sadece 7 havacılık şirketinin layık görüldüğü Skytrax5 yıldızlı ödülüne Ocak 2011 yılında laik görülen Hainan Hava Yolları'nın filosunda 200'den fazla uçak bulunuyor.

Ağırlıklı olarak Boeing 737, 767 ve Airbus A330, 340 kullanan Hainan, şu anda 500'den fazla iç ve dış hat uçuşları ile 90 noktaya sefer yapıyor. İstanbul'un ardından yeni uçuş noktaları olarak Madrid, Milano, Las Vegas ve Boston'u belirleyen Hainan, 2010 yılında 40,4 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi.

myCARGO'DAN SONRA BİR ŞİRKETE DAHA ORTAK OLDULAR

Yorumlar

yasak mı? ~ 11 yıl önce
admin!.. Yorum yapmak yasak mı? Daha önce de gönderdim yayınlamadınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mercury ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000