31 Ekim 2009, Cumartesi 12:05:57

Muş hacı adayları uğurlandı...

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla hac vazifesini yerine getirecek olan 388 hacı adayı iki kafile halinde Muş Havaalanı'ndan uğurlandı.
  • ne oldu bakın bazıları olmayınca da işler yürüyormuş geçmişte birileri herşeyi kendilerine ve müthiş çalışmalarına mal ediyordu ne oldu kamu kurumları kalıcıdır hepimiz ise belli bir süre görevimizi yapmak üzere burdayız haci da gönderirirz evelallah her işi de güzellikle yaparız kimse kendine mal etmesin

Muş, Bitlis ve Bingöl illerinden kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Muş Havaalanı'nda bu sabah bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Müftü Dursun Ali Şeker ve hacı adaylarının yakınları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Müftü Dursun Ali Şeker, hacı adaylarının sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadığını belirtti. İkinci kafilede kendisinin de kutsal topraklara gideceğini belirten Şeker, Muşlularla hacca gitmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Hacı adaylarının ağırbaşlı ve vakur bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri konusunda uyarılarda bulunan Şeker, "Muşlu hacılarımızla hacca gitmekten mutluyum. İnşallah sonuna kadar da mutlu geçen bir yolculuk olur. İbadetimizi, hacı görevimizi ifa ederken, gayet ağırbaşlı, vakur, düşenin elinden tutan, yardım ve hizmet eden, birbiriyle sevgi tezahüratında bulunan hacı adayı olarak gider, hacı olmuş olarak döneriz. İnşallah hacımız kabul olmuş haclardan olur. Ayrılırken elbet gözyaşı dökeceğiz ama öbür tarafa kavuşmanın mutluluğunu taşıyoruz. İçimizde hem hüzün var hem sevinç var. Gidip gelmemek, gelip görmemek var. Bu duygular içerisinde yakınlarınızla vedalaştınız" dedi.

Muş Havaalanı'nın bu yıl ikinci defa uluslararası uçuşlara ev sahipliği yapacağını vurgulaya Vali Erdoğan Bektaş ise konuşmasında; "Hacılarımızı buradan uğurlama mutluluğuna sahibiz. Gerçekten çok özel bir duygu, çok güzel bir olayı paylaşıyoruz. Çok kutsal bir ibadet ve çoğumuzun ömründe bir defa ulaşabileceğimiz, ulaşmak istediğimiz bir ibadet. İnşallah bugün buradan uğurlayacağımız hacı adaylarımız şanslı vatandaşlarımız olarak hac ibadetini yerine getirecekler. Ülkemizi, milletimizi, memleketimizi onurla, gururla temsil edecekler, ibadetlerini eksiksiz yerine getirecekler ve birer hacı olarak kendilerini tekrar burada karşılama şansı yakalayacağız. Yolunuz açık olsun, Allah ibadetinizi kabul etsin" dedi.

Törenden sonra işlemlerini yaptırmak üzere yolcu salonuna doğru hareket eden Müftü Dursun Ali Şeker, telefonla çocuklarıyla konuşurken duygulu anlar yaşadı. Sevdiklerinden ayrılmanın üzüntü verici olduğunu söyleyen Müftü Şeker, kutsal topraklara gitmenin de mutluluğunu yaşadığını yineledi. Yapılan konuşmaların ardından hacı adayları dualar eşliğinde Muş-Medine seferini yapan uçaklarla kutsal topraklara uğurlandı.

Muş hacı adayları uğurlandı...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ne oldu bakın bazıları olmayınca da işler yürüyormuş geçmişte birileri herşeyi kendilerine ve müthiş çalışmalarına mal ediyordu ne oldu kamu kurumları kalıcıdır hepimiz ise belli bir süre görevimizi yapmak üzere burdayız haci da gönderirirz evelallah her işi de güzellikle yaparız kimse kendine mal etmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000