23 Kasım 2015, Pazartesi 10:10:24

Murat Bayrak hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk hava taksi şirketlerinden biri olan Sancak Air’in kurucusu Murat Bayrak 98 yaşında hayata veda etti.
  • Yukarıdaki haber tamamen gerçek dışı. Yanlış habere yanlış yorumlar.
  • Almanyadan gelen dovizlerle cikolatalarla beslendiniz. Hala burdan gelen eurolarla besleniyorsunuz. Avrupada Turk iscisi almasa ikinci afrika olurduk denizci.
  • Mustafa Bayrak, dört kız kardeşleride bir gün ölür ondan sonra paylasırlar
  • Allah rahmet eylesin. Toprağı bol olsun.
  • kendisi sirketlerinde mhp'lilerden baskasini calistirmazdi,referans isterdi ama o da careyi, ulkemiz aleyhine ne varsa yapan teroristler vs gibi ulemiz aleyhine ne varsa destekleyen avrupa'ya kacmakta bulmustu! millyetciyim diyen avrupa'ya kaciyor bolucu terorist avrupa'ya kaciyor dinci terorist avrupa'ya kaciyor, ne avrupaymis be!

Türkiye'nin ilk hava taksi şirketlerinden biri olan Sancak Air’in kurucusu Murat Bayrak 98 yaşında hayata veda etti. Bu sabah evinde vefat eden Bayrak’in cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor. Bayrak ailesi son olarak miras kavgası ile gündeme gelmiş, Murat Bayrak'ın oğlu Mustafa Bayrak, dört kız kardeşine mirastan pay vermeyince, ailenin kızları hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Adalet Partisi eski milletvekili olan işadamı Murat Bayrak, Sancak Tül’ün de kurucusuydu. Murat Bayrak 12 Eylül askeri darbesinin ardından Almanya’ya yerleşmiş, 3 yıl önce de Türkiye’ye dönmüştü.

AİLEDE MİRAS KAVGASI ÇIKMIŞTI

SANCAK Tül A.Ş.’nin kurucusu Adalet Partisi eski milletvekili, Alparslan Türkeş’in yakın arkadaşı, ünlü işadamı 98 yaşındaki Murat Bayrak’ın tek erkek çocuğu Mustafa Bayrak, dört kız kardeşine mirastan pay vermeyince, kızlar hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun özel haberinde, Bayrak’ın iki kızı Fahriye Gocay ve Lale Kalem’in avukatı Baykal Doğan, biri erkek beş çocuğun, 15 milyar liralık miras kavgasının geçmişinin 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’ne dayandığını söylemişti.

Murat Bayrak’ın iki kızı Fahriye Gocay ve Lale Kalem’in avukatı Baykal Doğan, Hürriyet’e, verdiği bilgiye ve dava dosyasına göre dava süreci şöyle gelişti:

Murat Bayrak’ın, biri erkek beş çocuğunun 15 milyar liralık miras kavgasının geçmişi 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’ne dayanıyor.

Adalet Partisi Milletvekilliği, ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nde yöneticilik yapan Murat Bayrak, 12 Eylül’den sonra yurtdışına çıktı ve Almanya’da ikâmet etmeye başladı. Yurtdışına çıkarken, uzun süre ülkeye dönemeyecek olması nedeniyle şirket işlerinin idaresinde sorun çıkmaması için sahibi bulunduğu Sancak Tül Sanayi A.Ş., Sancak Havacılık Hizmetleri A.Ş. ve Sancak Havayolları A.Ş.’nin hisselerini emaneten oğlu Mustafa Bayrak’a devretti. Murat Bayrak, Almanya’da yaşarken oğlunu yanına çağırdı ve emaneten verdiği hisselerin kendisine ait olduğuna dair belge imzalattı. Aynı yıl kızları Almanya’ya ziyaretine geldiklerinde bu belgeyi verdi. Dava dosyasında yer alan belgede Mustafa Bayrak kendisine ait gözüken hisselerin aslında babası Murat Bayrak’a ait olduğunu kabul ve beyan etti.

3 YIL ÖNCE TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

Murat Bayrak 3 yıl önce 95 yaşında Türkiye’ye döndü. Oğlu Mustafa Bayrak, 1918 doğumlu babasının akli melekeleri yerinde olmamasına rağmen şirketlerin varlıkları üzerinde tasarrufta bulunmaya başlayınca babalarının mirasından mahrum bırakılan kızkardeşler Fahriye Gocay ve Lale Kalem hukuk savaşı başlattılar. Kızlar babalarına vasi tayin edilmesi için harekete geçtiler. Açılan davada baba Murat Bayrak’ın hastalığı ve akli melekelerindeki zayıflığı nedeniyle vasi atanması, oğlu Mustafa Bayrak üzerinde gözüken malvarlığına tedbir konması, hisse iadesi için dava açılmak üzere vasiye yetki verilmesi istendi.

ADLİ TIP: İMZA MUSTAFA BAYRAK’IN

MUSTAFA Bayrak, 2005 tarihli ‘Hisselerin babasına ait olduğunu beyan ve kabul ettiği’ belgeye “İmza benim değil” diyerek itiraz etti. Ancak Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan 17 Şubat 2015’te tarihinde gelen rapor Mustafa Bayrak’ı doğrulamadı. Raporda imzanın “Mustafa Bayrak’ın el ürünü olduğu sonucuna varıldığı” belirtildi. Mahkeme, baba hakkında rapor istedi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Heyeti raporunda, Murat Bayrak’ın aile üyelerini tanımadığı, karnından beslendiği, sürekli bakım ve gözetime muhtaç olduğu ve vasi tayin edilmesinin zorunlu olduğu tespiti yapıldı. Bu heyet raporu üzerine geçen Büyükçekmece 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul Barosu’ndan tarafsız bir avukatı Murat Bayrak’a vasi olarak tayin edilmesine karar verdi.

Baba Murat Bayrak, şu anda 98 yaşında ve sağlık durumu nedeniyle ağır bakıma muhtaç. 15 milyar lirayı bulduğu belirtilen servet için ailenin tek erkek çocuğu Mustafa Bayrak ile kız kardeşleri arasında ‘mal davası’ başladı. (Hürriyet)

Murat Bayrak hayatını kaybetti

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Yanlış bilgi ~ 8 yıl önce
Yukarıdaki haber tamamen gerçek dışı. Yanlış habere yanlış yorumlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru bilgi ne ? ~ 8 yıl önce
soyle de bilelim o zaman!
denizciye ~ 8 yıl önce
Almanyadan gelen dovizlerle cikolatalarla beslendiniz. Hala burdan gelen eurolarla besleniyorsunuz. Avrupada Turk iscisi almasa ikinci afrika olurduk denizci.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SARAY ~ 8 yıl önce
Mustafa Bayrak, dört kız kardeşleride bir gün ölür ondan sonra paylasırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sancak Çalışanı ~ 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Toprağı bol olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avrupa ! ~ 8 yıl önce
kendisi sirketlerinde mhp'lilerden baskasini calistirmazdi,referans isterdi ama o da careyi, ulkemiz aleyhine ne varsa yapan teroristler vs gibi ulemiz aleyhine ne varsa destekleyen avrupa'ya kacmakta bulmustu! millyetciyim diyen avrupa'ya kaciyor bolucu terorist avrupa'ya kaciyor dinci terorist avrupa'ya kaciyor, ne avrupaymis be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denizci ~ 8 yıl önce
Maalesef gerçek vatansever olupta hainler tarafından kuyusu kazılan çoğu kimsenin çareyi oralara kaçmakta bulması, iyilerin buralarda tutunamaması çok acı bir durum. Oraya giden herkesin terörist destekçisi ülkelere çalıştığı anlamına da gelmiyor.
madem ~ 8 yıl önce
gercek vatansever , neden ulkesi aleyhine onca adiligi yapan almanya'ya gitmis ? ve neden avrupa ? baska bir kitada baska bir ulkeye gidemezmiydi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000