09 Şubat 2010, Salı 07:24:31

Münih Havaalanı'nda sular durulmuyor!

Münih Havalimanının işletici firması Flughafen München GmbH (FMG) 2 bin işçiye çıkış vermek istemesi sendikayı harekete geçirdi...
  • arkadasim 2700 tl maas alan temizlik iscisi tr de gördünmü diyorsun senin almanyada bilhassa büyüksehirlerde kiralardan haberin varmi madem tl den bahsediyorsun buyur insanlar 1400 euro ya calisiyor kira 3 oda ev 900 euro yani 1800 tl elektrik su varsa araba alisveris vs hesapla bakalim geriye ne kaliyor
  • ben avusturyada yasiyorum ve buradaki havaalani temizlik iscilerinin 800 ile 1100 euro aldiklarini duymustum. ucak temizleyen elemanlar ise 1300 ile 1600 euro arasinda degisen maas aldiklarini biliyorum. heralde almanya burdan cok farkli degildir diye düsünüyorum. türkiyede, bilhassa ist havaalanindaki calisan temizlik iscilerinin maaslarindan haberdar olan varmi?
  • Günde 8 saatten ayda 24 dünde 192 saat yapar.192 x 7 Eur dersek.1344 Euro aylık alıyorlar ve sömürülüyorlar deniyor.2700YTL alan bi temizlik işçisi bulun bakalım türkiyede..almanyada yaşam şartları ağır pahalı demeyin.İstanbul ile kafa kafaya en fazla %25 pahalıdır.Bahse girerim şuan 2500euro falan alıyorlardır.
  • Arkadaş ırkçılık demiş. Peki bizim Tekel işçileri ve onlar gibi binlerce özelleştirme mağdurlarının durumuda mı ırkçılık ? Özelleştirme bütün dünyada tek bir amaç için yapılıyor. CÜZDANCILIK. Bunun ırkçılıkla bir alakası yok.
  • SADECE ÖZELLEŞTİRME DEĞİL, ÖZELLEŞTİRİRKEN TÜRK İŞÇİLERDEN KURTULMAKTA VAR AMAÇLARINDA

Münih Havalimanı`nda sular bir türlü durulmuyor. Aralarında bir çok Türk`ün bulunduğu çalışanlar önce işini kaybetti, sonra mahkemeleri kazanıp yeniden iş başı yaptı. Münih Havalimanın işletici firması Flughafen München GmbH (FMG) yaşanan bu olaylardan sonra şimdide 2 bin kişiyi özelleştirme bahanesiyle işten atmak istiyor. Ancak buna müsaade etmeyen sendika ve işçi temsilcileri meseleyi Federal Meclise taşımayı hedefliyor. Konuyla alakalı olarak işçi temsilcileri SPD`li milletvekilleri Ewald Schurer ve Klaus Barthel biraraya gelerek kendilerinden destek sözü aldılar.

Hakların korunması

Orhan Kurtulan verdikleri mücadelenin var olan hakların korunması için yapıldığının altını çizerek şöyle konuştu: "FMG 2003 yılından bu yana işçi alımlarını tamamamen durduruldu. Önümüzdeki aylarda yapılacak görüşmeler çoğu Türk, 2 bin çalışanın geleceğini belirleyecek. FMG bir an evvel özelleşerek bilhassa alan ve temizlik işlerini taşeron firmalara devretmek istiyor. Bu firmalar ise 7 euro saat ücretleriyle adeta işçileri sömürüyorlar. Bedensel çok ağır şartlar altında çalışmak zorunda kalan işçilerin haklarının korunması için gerekirse genel grev kararı alabiliriz dedi.

Post Gazetesi

Münih Havaalanı'nda sular durulmuyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasim 2700 tl maas alan temizlik iscisi tr de gördünmü diyorsun senin almanyada bilhassa büyüksehirlerde kiralardan haberin varmi madem tl den bahsediyorsun buyur insanlar 1400 euro ya calisiyor kira 3 oda ev 900 euro yani 1800 tl elektrik su varsa araba alisveris vs hesapla bakalim geriye ne kaliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben avusturyada yasiyorum ve buradaki havaalani temizlik iscilerinin 800 ile 1100 euro aldiklarini duymustum. ucak temizleyen elemanlar ise 1300 ile 1600 euro arasinda degisen maas aldiklarini biliyorum. heralde almanya burdan cok farkli degildir diye düsünüyorum. türkiyede, bilhassa ist havaalanindaki calisan temizlik iscilerinin maaslarindan haberdar olan varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Günde 8 saatten ayda 24 dünde 192 saat yapar.192 x 7 Eur dersek.1344 Euro aylık alıyorlar ve sömürülüyorlar deniyor.2700YTL alan bi temizlik işçisi bulun bakalım türkiyede..almanyada yaşam şartları ağır pahalı demeyin.İstanbul ile kafa kafaya en fazla %25 pahalıdır.Bahse girerim şuan 2500euro falan alıyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaş ırkçılık demiş. Peki bizim Tekel işçileri ve onlar gibi binlerce özelleştirme mağdurlarının durumuda mı ırkçılık ? Özelleştirme bütün dünyada tek bir amaç için yapılıyor. CÜZDANCILIK. Bunun ırkçılıkla bir alakası yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SADECE ÖZELLEŞTİRME DEĞİL, ÖZELLEŞTİRİRKEN TÜRK İŞÇİLERDEN KURTULMAKTA VAR AMAÇLARINDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000