15 Ocak 2018, Pazartesi 10:40:30

'Mucize Kurtuluş'taki kabin amirinin ilginç hikayesi

Pegasus Havayolları'nın Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan ve mucize eseri denize metreler kala durabilen uçağının kabin amirinin ilginç bir hikayesi ortaya çıktı.
  • Yine garip trajikomik bir kazayla Dünya'ya rezil olduk.Açıp biraz yurt dışı basın okuyun neler söylüyorlar... Çok yazık...
  • Acaba yolcular 20 dk uçakta niye bekletilmiş? Uçağa merdiven ya da körük yanaşmasını mı beklemişler? Arka slidelar niye patlatılmamış? Yolcular ne şekilde tahliye edilmiş?
  • Sarki guzel la :)
  • Bu arkadaşı kokpite davet edelim bari ya, en ufak emergency de eli ayağına dolanan suratı beyazlayan F/O lardan biriyle değiştirelim.
  • Hürolun olması şans sıfır panik anons yapıyo:)
  • Yanlış anlaşılabilir diye özür dileyerekten şunu söylemek istiyorum. Tamam tebrik edelim de 'Bravooo' 'Allah'ına kurban' modunda da olmamamız gerekiyor. Kabin ekibinin görevi zaten bunu yapmak. Normalde görevleri uçuş öncesi check-in yapmak ama ekstradan da uçuşa katılıp kabin içi işleyişi mi sağlıyorlar?
  • Tecrübeli amir varsa tecrübesiz kabün amiri nasıl oluyor anlatsanıza?
  • Hurol cok kaliteli bir memur ve ayni zamanda muhtesem sese sahip bir insandir.O besteleri ve sesiyle alip yurur diye dusunuyorum.Yolun acik olsun insallah
  • trabzonfaki hadisede 162 yolcu 2 pilot ve kabin gorevlilerine bir şey olmamasi en sevindiricidir.burada gerek captan gerekse kabin gorevlilerin ustum azimleri sayesinde yolcularimiza hiçbir şey olmadi..dunyanin en zor mesleği pilotluktur..hava şartlari pist şartlari ve uçağin teknik durumlari normal ise pilot için her şey iyi demektir yoksa da bu etkenlerden bir tensinde problem varsa hadise yaşanilir malesef
  • Afferim be Hüro ellerine sağlık

Pegasus Havayolları'nın Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan ve mucize eseri denize metreler kala durabilen uçağının kabin amirinin ilginç bir hikayesi ortaya çıktı.

Ankara-Trabzon uçuşunu gerçekleştiren PC8622 sefer sayılı uçak, geçtiğimiz Cumartesi akşamı pistten çıkmıştı. Denize sadece metreler kala durabilen uçağın kabin amiri tahliye sırasındaki sakin ve kendinden emin yönlendirmeleriyle taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. 

Facianın eşiğinden dönen uçaktaki yolcuların güvenli bir şekilde uçaktan tahliyesini sağlamak için sık sık anonslar yapan kabin amirinin Pegasus Havayolları'nda yaklaşık 10 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre, Hürol Herkesecan adlı tecrübeli kabin amirinin aynı zamanda müzisyen olduğu ve kazadan yalnızca 1 gün önce Avrupa Müzik etiketiyle bir albüm çıkardığı öğrenildi. Herkesecan'ın 12 Ocak 2018 tarihinde piyasaya çıkan albümünün adı ise "Dönüşü Yok".



Uzun yıllardır Pegasus bünyesinde çalışan Hürol Herkesecan, geçtiğimiz yıllarda Pegasus'un bir yeni yıl etkinliğinde de "Uçalım mı?" adlı şarkısını seslendirmişti.

İşte Hürol Herkesecan'ın yaptığı anonslarla tahliye sırasında yaşanan o görüntüler:



Hürol Herkesecan - Uçalım mı?



©AirportHaber.com ÖZEL

'Mucize Kurtuluş'taki kabin amirinin ilginç hikayesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

737 ci ~ 6 yıl önce
Yine garip trajikomik bir kazayla Dünya'ya rezil olduk.Açıp biraz yurt dışı basın okuyun neler söylüyorlar... Çok yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasıl yani ~ 6 yıl önce
Kaza bu ya. Bunun rezilliği mi var, edebinizle konusun biraz. Buzda kayıp dusmek nasıl bir kaza ise ve komik tarafı yoksa, bunun da boyle bir tarafı yok. Ne bicim insansın ya!
Varol ~ 6 yıl önce
Acaba yolcular 20 dk uçakta niye bekletilmiş? Uçağa merdiven ya da körük yanaşmasını mı beklemişler? Arka slidelar niye patlatılmamış? Yolcular ne şekilde tahliye edilmiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yagmus ~ 6 yıl önce
Sarki guzel la :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 6 yıl önce
Bu arkadaşı kokpite davet edelim bari ya, en ufak emergency de eli ayağına dolanan suratı beyazlayan F/O lardan biriyle değiştirelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fasulye kaptanı ~ 6 yıl önce
gerçek bir kaptan olsan meslektaşını böylesine hor görmez, eksik gördüğün adamla eksikleri üzerine konuşurdun. kaptanlık iskele babalığı demek değil! bu ülke bunu öğrendiği gün havacılıkta her şey daha güzel hale gelecek. kabin amiri işini hakkıyla yerine getirmiş. kokpitte ise başka bir durum söz konusu. karşılaştırma yapman bile yersiz.
old pgs ~ 6 yıl önce
Hürolun olması şans sıfır panik anons yapıyo:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GRND. ~ 6 yıl önce
Yanlış anlaşılabilir diye özür dileyerekten şunu söylemek istiyorum. Tamam tebrik edelim de 'Bravooo' 'Allah'ına kurban' modunda da olmamamız gerekiyor. Kabin ekibinin görevi zaten bunu yapmak. Normalde görevleri uçuş öncesi check-in yapmak ama ekstradan da uçuşa katılıp kabin içi işleyişi mi sağlıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübeli Kabin Amiri ~ 6 yıl önce
Tecrübeli amir varsa tecrübesiz kabün amiri nasıl oluyor anlatsanıza?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ~ 6 yıl önce
Diyorki amir var amircik var,kapis?
Hakiketen ~ 6 yıl önce
Hurol cok kaliteli bir memur ve ayni zamanda muhtesem sese sahip bir insandir.O besteleri ve sesiyle alip yurur diye dusunuyorum.Yolun acik olsun insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 6 yıl önce
trabzonfaki hadisede 162 yolcu 2 pilot ve kabin gorevlilerine bir şey olmamasi en sevindiricidir.burada gerek captan gerekse kabin gorevlilerin ustum azimleri sayesinde yolcularimiza hiçbir şey olmadi..dunyanin en zor mesleği pilotluktur..hava şartlari pist şartlari ve uçağin teknik durumlari normal ise pilot için her şey iyi demektir yoksa da bu etkenlerden bir tensinde problem varsa hadise yaşanilir malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas Kapitan ~ 6 yıl önce
Afferim be Hüro ellerine sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000