29 Ocak 2011, Cumartesi 08:48:12

MRO, ALDI BAŞINI GİDİYOR...

Ortadoğu'daki uçak tamir, bakım ve yenileme endüstrisinin değerinin bölgesel havayollarının filosundaki genişlemenin ardından 2019 yılına kadar 4.4 milyar dolara ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Dubai'de önümüzdeki hafta düzenlenecek uçak bakım fuarı öncesinde konuşan organizatör firma F&E Aerospace idari müdürü Alison Weller, 'Özellikle Airbus 380 ve Boeing 787 piyasası başta olmak üzere Ortadoğu havayollarının uçak alımları neticesinde tamir, bakım ve yenileme sektöründe büyüme yaşanıyor.' dedi.

Artan talep neticesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek fuara katılan firma sayısında da yüzde 17'lik artış kaydedildiği ifade edildi. Fuara, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Bahreyn'in yanısıra Türkiye, Libya, Ürdün ve İran'dan firmalar katılıyor.

Weller, uçak üreticilerinin yeni uçakları teslim etmeye devam ederek bakım ve tamir işini havayollarına bırakamayacaklarını ve bu nedenle Ortadoğu'nun uçak bakım sektörü için çok önemli olduğunu söyledi. Yetkili, daha fazla uluslararası uçak bakım şirketinin bölgeye gelerek yerel firmalarla bakım tesisleri kurmak için ortaklığa girmelerinin beklenildiğini kaydetti.

Kaynaklara göre dünyanın en büyük uçağı Airbus 380 için verilen sipariş sayısı 100'ü aşarken siparişlerin yarısına yakını Ortadoğulu havayollarından geldi. ABD'li uçak üreticisi Boeing ise Dreamliner 787 model uçakların yüzde 14'ünü Ortadoğu'daki havayollarına teslim edecek. (Zaman)

MRO, ALDI BAŞINI GİDİYOR...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000