25 Ekim 2010, Pazartesi 12:16:28

MOTOR PİSTE ÇARPTI

Türk Hava Yolları’na ait Airbus 340 tipi uçak, Brüksel’deki Zaventem Havaalanı’na iniş sırasında sol motoru yere vurdu.
  • Arkadaşım THY kadar mazisi büyük ve Tescilli firma olup butür ufak tefek kazaları yapmayan şirket varmı her firmada olabilir en büyük kazamız bu olsun beterin beteri var tam bi muhalefetçisin siz uçak kullanmayı kendi işinizle karıştırdınız galiba buişler dışarda simit satmaya benzemez iyi çalışmlar...
  • Kazalar THY den gelen diyen arkadaşa seslenirim ! 3-5 uçaklı firmaları 140 filosu olan THY ile kıyaslıyor sanırım ! Şirketiniz ne kadar büyükse karşılaşabileceğiniz sorunlarda daha fazladır... Ayrıca kaza yapan bir tek THY değildir dünyada !!!
  • Çoluk çocuk dediğiniz kaptan pilot THY'nin en tecrübeli ve başarılı pilotlarından... Kaptanımıza buradan geçmiş olsun diyor mesleğine verdiği hassasiyet için ayriyetten teşekkür ediyorum.
  • havacilikta yasanan her sorunun sadece THY 'ye ozgu oldugunu dusunenler yabanci havacilik sitelerini takip ederseniz benzer durumlarin onlarda da yasandigini gorebilirsiniz. Aradaki tek fark onlar uygarca birbirini isirmadan sadece olaya ait gorus alisverisinde bulunurlar.
  • Anca kaza haberleri THY´den geliyor, allah beterinden saklasin birde bir an önce su Belediyiciler ve Yandaslari sirketten uzaklassin.
  • Ben aciklasam da sen onu anlayacak durumda degilsin. Cumlelerin, Turkcen bunun cok acik isareti. Kesinlikle normal degilsin. Illa normalim diyorsan o zaman milletle dalga geciyorsun. Senin ne halde oldugun o kadar onemli degil, okuyanlarin bunlari bir pilotun yazdigini zannetmesi onemli.
  • Eye witness; The plane remained pulled up longer than forecasted. At the time of the reverse (the nose wheel had not yet touched the ground and remained very high) I then saw the right wing raised like being turned over. . Syn 16:55:12 Ne oldu peki? Hangi kuvvet koskoca uçağı o pozisyonda sol 1 numarayı piste sürtecek şartlara zorladı? Saçma olmayanı sen anlat bilelim. Ayrıca rapor dedik değilmi!
  • 13:58:42 deki yorum tamamen sacma sapan ve muhtemelen dalga gecmek icin yazilmis bir yorum. Lutfen ....
  • "Nadir olarak rastlansa da kuvvetli windshear’lar uçaklar için büyük tehdit oluşturabilir" Dikey alt ve üst yönlü ani kırılan yer rüzgarları 1- Tüm gövde altimetre 0-1000 feet bu rüzgarda inmiş olabilir. Extra gazla o tonajda tayyarede bu yapılabilir. (Eminim 15 sn deki rölatif hız okumaları ile buna karar verilmiştir) Bunun son saniyelerindeki bir etki daha 30 mtlik kanadı ani esnetmiş uçak yatay açıya toparlanırken 1 numara yere sürtmüş olabilir. Ani toparlama kanat ucunu kurtarmıştır. 2-Eğer Dopler merkezi inişte uçak sağında olan bir rüzgar kırılmasının (heleki sınırına teker koyarken girmişseniz) sağdan gövdeye ve kanada ani alt etkisi uçağı iniş hat ekseninden sola kaçırır ve yatırırki bu metrajda bir kanat için çok daha etkilidi
  • Beterin beteri var, bununla geçmiş olsun..
Türk Hava Yolları uçağı Belçika’da büyük tehlike atlattı. Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havaalanı’na iniş yapan uçak, sol motorunu piste vurdu.

Şans eseri ucuz atlatılan olay şöyle yaşandı. Dün Brüksel’e gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan kalkan TK 1937 sefer sayılı Airbus 340-300 tipi uçak, Zaventem Havaalanı’na iniş için alçaldı. TC-JDN kuyruk tescilli uçak, yerel saatle 10:00’da 25 sol pistine teker koyduktan sonra bir anda uçağın sol motoru piste dokundu.Çarpma sonrası uçağın motorunda küçük çaplı hasar oluştu.

Uçak teknik ekiplerce kontrol altına alındı. Uçakta 180 yolcu bulunduğu öğrenildi. Kazanın neden oluştuğuna ilişkin araştırmalar sürüyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

MOTOR PİSTE ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşım THY kadar mazisi büyük ve Tescilli firma olup butür ufak tefek kazaları yapmayan şirket varmı her firmada olabilir en büyük kazamız bu olsun beterin beteri var tam bi muhalefetçisin siz uçak kullanmayı kendi işinizle karıştırdınız galiba buişler dışarda simit satmaya benzemez iyi çalışmlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kazalar THY den gelen diyen arkadaşa seslenirim ! 3-5 uçaklı firmaları 140 filosu olan THY ile kıyaslıyor sanırım ! Şirketiniz ne kadar büyükse karşılaşabileceğiniz sorunlarda daha fazladır... Ayrıca kaza yapan bir tek THY değildir dünyada !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çoluk çocuk dediğiniz kaptan pilot THY'nin en tecrübeli ve başarılı pilotlarından... Kaptanımıza buradan geçmiş olsun diyor mesleğine verdiği hassasiyet için ayriyetten teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havacilikta yasanan her sorunun sadece THY 'ye ozgu oldugunu dusunenler yabanci havacilik sitelerini takip ederseniz benzer durumlarin onlarda da yasandigini gorebilirsiniz. Aradaki tek fark onlar uygarca birbirini isirmadan sadece olaya ait gorus alisverisinde bulunurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anca kaza haberleri THY´den geliyor, allah beterinden saklasin birde bir an önce su Belediyiciler ve Yandaslari sirketten uzaklassin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben aciklasam da sen onu anlayacak durumda degilsin. Cumlelerin, Turkcen bunun cok acik isareti. Kesinlikle normal degilsin. Illa normalim diyorsan o zaman milletle dalga geciyorsun. Senin ne halde oldugun o kadar onemli degil, okuyanlarin bunlari bir pilotun yazdigini zannetmesi onemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eye witness; The plane remained pulled up longer than forecasted. At the time of the reverse (the nose wheel had not yet touched the ground and remained very high) I then saw the right wing raised like being turned over. . Syn 16:55:12 Ne oldu peki? Hangi kuvvet koskoca uçağı o pozisyonda sol 1 numarayı piste sürtecek şartlara zorladı? Saçma olmayanı sen anlat bilelim. Ayrıca rapor dedik değilmi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
13:58:42 deki yorum tamamen sacma sapan ve muhtemelen dalga gecmek icin yazilmis bir yorum. Lutfen ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Nadir olarak rastlansa da kuvvetli windshear’lar uçaklar için büyük tehdit oluşturabilir" Dikey alt ve üst yönlü ani kırılan yer rüzgarları 1- Tüm gövde altimetre 0-1000 feet bu rüzgarda inmiş olabilir. Extra gazla o tonajda tayyarede bu yapılabilir. (Eminim 15 sn deki rölatif hız okumaları ile buna karar verilmiştir) Bunun son saniyelerindeki bir etki daha 30 mtlik kanadı ani esnetmiş uçak yatay açıya toparlanırken 1 numara yere sürtmüş olabilir. Ani toparlama kanat ucunu kurtarmıştır. 2-Eğer Dopler merkezi inişte uçak sağında olan bir rüzgar kırılmasının (heleki sınırına teker koyarken girmişseniz) sağdan gövdeye ve kanada ani alt etkisi uçağı iniş hat ekseninden sola kaçırır ve yatırırki bu metrajda bir kanat için çok daha etkilidi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Beterin beteri var, bununla geçmiş olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000