16 Nisan 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • İMAM VE CEMAAT SÖYLEMİ BUNA ÇOK UYUYOR. BALIK BAŞTAN KOKARMIŞ DERLER YA.
  • BİLEN BİLİR Sayın ÖZBEY; Öncelikle kaleminize ,yüreğinize,elinize sağlık... Ben işe iade dava mı kazandım artık açık ve net olarak yazabilirim " TGS YER HİZMETLERİ A.Ş" İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ" tarafından hiçbir mantıklı gerekçe gösterilmeden işime son verilmiştir... İŞE İADE DAVAMI ÇOK ŞÜKÜR KAZANDIM...Diğer arkadaşlara bilgilendirme amaçlı yazılıyorum mutlaka böyle durumlarda gecikmeden hemen avukatın yolunu tutsunlar...Ayrıca Sağlık/manevi tespit davası için " 543.844 " TL daha 2.dava açılmıştır. Sizinde diğer arkadaşlara bilgilendirme konusunda vesile olduğunuz için ayrıca teşekkür eder birkez daha önünüzde saygıyla eğiliyorum. İyi çalışmalar dileğiyle...
  • Ilker Bey ve Tatlibal Bey, atama ile geldikleri için birbirlerini her durumda kollarlar. Bunların önceliği kendi ve kendileri gibi atama ile gelenlerin çıkarlarını korumaktır. Hava Yolu personelinin vizyonu geniş olmalı, olayları geniş bir çerçevede değerlendirmeli. Vizyonu ve ufku geniş olan, yakın ve uzak gelecekteki risk ve tehlikeleri görebilir.
  • Çırak Aycı bir zamanlar belediyede tercümandı, torpille bugünlere geldi, havacıkla ne alakası vardı, havacılığı bırakın da havacılar yapsın, tekamül torpille olmaz, işin içinden gelenlerin liyakatı ile olur, siyaset ancak işi bulandırıp, çıkmaz bir sokağa sokar! Biz muz cumhuriyeti gibiyiz inşallah Kaddafi’nin Saddamın ülkesi gibi yönetilmeyiz!
  • gerçeği ve yazının tek cümlelik özetini gayet güzel belirtmişsiniz; ''Hayatta Her Şey Olabilirsiniz, Fakat Önemli Olan Hayatın İçerisinde İnsan Olabilmektir.'' Bu sektörde zaten insan olarak kalmayı tercih ettiğimiz için yükselemiyor ve emeğimizin karşılığını sektördeki firmalardan alamıyoruz. Kalpleri kapanmış, vicdanı kör olmuş her türlü insan bu gün hep şef, müdür, yönetici pozisyonlarında (bu bir genellemedir. Tabi ki herkes böyle değil). Bu işler tepe yönetiminde bulunan insanların vicdanına bağlı şeylerdir. Tepe noktasında bir işi halledemezsiniz alt kadrolar her zaman kaynar. Kavgalar, tartışmalar, birbirinin ekmeği ile oynama, altını oyma, kıskançlıklar vs... hiçbir zaman bitmez. İsmet İnönü'nün dediği gibi ''bu memlekette namuslular da en az namussuzlar kadar cesaretli olmalıdır.''
  • Mülakatta torpili olmadığı için hakkı yenenler,ne yapsınlar ne yapabilirler,hiç bir şey ama Allah o kul hakkı yiyenlerden hesabını soracak,ama kendinden ama ....
  • Malesef vizyon denen şey esasında sürdürülebilir bir gelecek için gereken sistemi kurabilmektir.Ama bu yapılanlar günü ve şimdilik koltuğu kurtarmaya yönelik hareketlerdir.Turkiyenin esas sorunuda malesef herkesin günü kurtarma peşinde olmasıdır.
  • yazı güzel.THY ile ilgili konuyu ele alış şekliniz doğru. bu tür konularda karar vermeden önce toplum psikolojisinin nasıl karşılayacağını düşünmenin şart olduğunu dikkate almadan yapılan bir uygulama.Sizinle aynı görüşteyim. A' dan Z' ye yanlış. moso ağacı sizin hitap etmeyi düşündüğünüz arkadaşlara bir şey söylemez diye düşünüyorum. değişik konularda bunu yaşıyoruz.Yine de hoş bir anlatımm TED konuşmaları çok güzel. iyi konular seçmişsiniz.ve de işe iade konusunda yaptığınız bilgilendirme , bir hafta önce size bunu soran arkadaşımızı unutmamış olmanız tabii ki önemli. hak etsin, etmesin tüm okurlara saygı göstermeniz ve cevaplamanız alışılagelen bir şey değil.cetin farkı diyelim.
  • Çetin Bey; iskender Çarkçı kaptanın disiplin kuruluna gönderilmeden önce konunun teftiş kurulunca soruşturulması gerekmez miydi? Disiplin kurulunun 3 üyesi zaten Çarkçı kaptanın karşısındaki sendikanın temsilcisi. Bu durumda hakkaniyetli olan bağımsız ve tarafsız teftiş kurulunun konuyu soruşturması olmaz mıydı?
  • Havasen Başkanının tazminatsız işten atılması bir skandaldır.Sözün bittiği yerdeyiz. Kibir ve husumet zirve yapmıştır.Yazıklar olsun. Ancak, bu pilav daha çok su götürür. Nitekim Galatasaray :2 Birisi :0

Moso Ağacı Ne Anlatıyor? Torpil; İşyerinin Öldürücü Tümörü



Size bir yaşam hikâyesi anlatmak isterim. Arzu ederim ki, sektörümüz çalışanları, özellikle işe girer girmez ilk nefeste terfi alanlar bu anlatımdan kendilerine bir şeyler çıkartabilsin. Bu hikâye size yaşama nasıl tutunabileceğinizi anlatırken, etrafınızdakilerin görevde yükselmelerine,   hırslarına ve size yönelik eleştirilerine aldırış etmeden kendi gelişiminizle ilgilenmeniz gerektiği hususuna ışık tutsun. Önünüzdeki zamanı daha iyi kullanmanızın ileride size neler getirebileceğini ve sabırlı olmanın size zaman içinde neler kazandıracağını düşündürsün. Etik değerlerden ayrılmadan şartlara adapte olmanın sizi nasıl yücelteceğini, zaman içinde iş konunuzun derinlerine inerek sağlam kök salmanızın hayatınızda ve iş yaşamınızda nasıl dik tutacağını size anlatsın.

Ağaçla ilgili bundan sonra söylenebilecekler kitabi bir anlatım. Sn. Ayşe Pınar Kalemci hanımın internette de yer alan anlatımı kitabilikten olabildiğince uzak geldi bana.

“Moso, Uzakdoğu’da yetişen bir çeşit bambu ağacıdır. Dikildikten sonra kendisi için en uygun şartlar sağlansa dahi gözle görülür hiçbir değişim göstermez. Hikayesini bilmeyenler ağacın tutmadığını, yerini sevmediğini ya da hayatta kalmayacağını düşünürler.. Yaklaşık beş yıl onu bıraktığınız gibi bulabilirsiniz, çünkü Moso bu sırada hiç büyümez, hep aynı kalır.. Dikimi takip eden 5.nci yılın sonunda  Moso, birdenbire günde 40 – 45 santim civarında büyümeye başlar. Bu  hızla da yaklaşık iki ay içinde otuz metre boyuna gelir.

Moso, beş yıl boyunca toprağın altında büyümüştür. Sadece toprağın üzerindeki büyümesini görmek için beş yıl bekledik demek yanlış olmaz. Hikâyesini okuyunca çok stratejik bir ağaç olduğunu da düşündüm doğrusu  Çünkü otuz metrelik heybetli gövdesini taşıyamayacağını ayakları toprağa bastığı andan itibaren anlamış olmalı ki geleceğe yatırım yapmış geçen bu beş yıl boyunca. Zira temellerini böyle bir stratejiyle beslemeseydi ilk zorlu koşulda kırılıp başladığı yere dönecekti. Bu yüzden yıllarca kök salmış toprağa. Üzerinden ne fırtınalar ne yağmurlar geçti, kaç ağacın kökü ile kesişti yolları kim bilir?… Hayata tutunabilmek, sağlam temeller üzerinde varlığını sürdürebilmek için ne çok emek vermiş değil mi? Şimdi ne gelecek fırtına kırabilir dallarını ne de kesiştiği kökler alıkoyabilir onu yolundan. Temeli sağlam olanı bir çırpıda yok edebilmek kolay mıdır? Moso’nun azmi ve sabrı hayattaki duruşunu da ortaya koymuştur.

Şimdi sıra sizde. Normal yaşamımızda, iş yaşamında, gelişim sabır ve sadakat başarıya ulaşmanın yolları değil mi? .Olmuyor deyip vazgeçmek yerine, hedefe odaklanıp harekete geçmek kendimize yapabileceğimiz en büyük iyilik olsa gerek. Aslında her birimiz bir Moso Ağacı değil miyiz kendi hayatımızda? Her yeni bilgi, her yaşanmışlık, günden güne artan tecrübelerimiz toprağın altındaki köklerimiz. Ne kadar sağlamsa köklerimiz, o denli güçlü olacak gövdemiz. Hatta başka Moso’lar yetiştirerek toplumun gelişimine katkı sağlayabiliriz.

Moso ormanında bir ağaç olmanız  ve de” Şems-i Tebrizi’nin “ Hayatta Her Şey Olabilirsiniz, Fakat Önemli Olan Hayatın İçerisinde İnsan Olabilmektir.” sözünü unutmamanız dileği ile.

Bilmem ilk paragraftaki isteklerimle A. Pınar kalemci hanımın anlatımları arasında yaşamınızla ilgili bir ilişki kurabildiniz mi? 7

Yönetici Kriz Döneminde Belli olur. Alkışlar İlker Aycı Bey İçin.

Birincisi ortada THY açısından bir kriz falan yoktu. THY bünyesinde yeni bir sendika kurulmuştu ve de çalışanlar yapılacak olan seçimle birini onaylayacaktı. Geçmişte örneği bulunduğu üzere ortada bir kriz yoksa krizi kendimiz yaratır ve yaşarız. İlker beyde böyle yaptı. Siyasi görüşü ile iş iyiden iyiye karıştırdı açık seçik taraf tuttu ve bunu acemice yazıları ile sağı, solu hafiften tehdit ederek duyurdu.  Bu yetmedi  Hava Sen’in Genel Başkanını Disiplin Kuruluna çağırttı. Bunu da yeterli görmedi. Disiplin kurulu toplantısından önce adama iş akdinin feshini yazılı olarak tebliğ etmeye kalktı. Aklınca kuvvet gösterisi mi yaptı? Bilemiyorum. Türk Hava Yolları gibi büyük ve uluslararası bir şirketin en tepesi, Yönetim Kurulu Başkanı böyle acemice bir stratejik hata yapsın? Olur, şey değil.

Bildim bileli pilot zümresi ile ilgili düşüncem belirli bir konu dışında birbirleri ile anlaşamadıkları yönündedir. Şimdikiler değişik mi bilemiyorum. Eskilerden kime isterseniz sorun aynı veya yakın cevabı alırsınız. Ve de İlker Beyin üstün yöneticilik vasfı ve stratejik düşünme becerisi ile bu zümreyi kaynaştırdı. Vallahi bunu bu güne kadar yapabilen kimse olmamıştı. Türk Milletini uçuran İnsanlar şimdi daha fazla düşünüyor. Ve de TK Yönetim Kurulu Başkanının uygulaması onları bir araya getirdi. Tek yumruk sözü çok iddialı olar. Kaynaştırdı diyelim.

Evet; İlker Bey, yarattığınız kriz tırmanır ve can sıkıcı şeyler yaşanırsa, krizi çıkartan da işi bu kulvara sokan da sizsiniz. Tabii ki süreci Herkes yaşayacak ama bunun size özel bir sonucu da olur mu dersiniz?

Bu arada Hava İş Başkanı Sn. Tatlıbal çok önemli bir fırsatı kaçırdı. Çıkıp; Disiplin Kuruluna yazılı davet edilen bir Türk Hava Yolları çalışanının iş akdini bu şekilde feshedemezsiniz. Biz rakibimizle Genel Kurulda mücadele ederek sonuca gitmek isteriz.  Sendikacılık mefhumuna tamamı ile ters olan bu uygulama bir takım çevrelerce Sendikamıza destek olarak düşünülür ve bu Hava İş’i küçültür.  vb demeyi becerebilseydi, hem kendisi hem de Hava İş açısından mükemmel olurdu.

Sonuç HavaSen  bundan sonra gerekli üye sayısına ulaşırsa, İlker beyin kendilerine olan katkılarını unutmasınlar. Kaş yapayım derken göz çıkarttı. Oysaki ne iş, ne kaş nede göz, hiçbiri kendisinin değildi. Buna rağmen üslendi ve kanaatimce işi yüzüne gözüne bulaştırdı.

TED ve TEDx

Aşağıda TED ve TEDx ile ilgili iki link göreceksiniz. Ve de bir tanıtım. Bu kuruluşun konferanslarının gençlere ufuk açıyor. 18 dakikalık konuşmalar. İlginizi çekmesini ve sizler açısından faydalı olmasını diliyorum. Ve de birçoğunuzun bu tür bilgilere ihtiyacının olduğunu hissediyorum. İlk iki paylaşımımın konusu ve linkleri:

 İLETİŞİMİZ KADARSINIZ:   https://www.youtube.com/watch?v=34RsefZzs_Y&t=11s. Lütfen dinleyiniz. İkinci olarak ise: TEK UMUDUMUZ GENÇLERE İNANMAK konuşmasını sunuyorum. Eğer bizden bahsediyor diyebiliyorsanız ne mutlu size. https://www.youtube.com/watch?v=4sO-3ACa9WY&t=1s.

İşe İade Davaları İle İlgili Bilgi

Bu not 09.04.2018 tarihli yazıma BİLEN BİLİR rumuzu ile yorum gönderen ve işe iade davaları ile ilgili bilgi talep eden arkadaşımıza cevaptır. İfade ettiğim üzere ben hukukçu değilim. Dolayısı ile bu konuda bildiklerimi size nakletmekten huzursuzluk hissederim.  Bir hukukçu arkadaşımın önerisi üzerine işe iade davaları ile ilgili olarak İŞ HUKUKU ENSTİTÜSÜNÜN çalışmasını aşağıdaki linkte bilgiye sunuyorum. Güvenilir bir kayıt olduğu açık. Takip edilmesi gereken yöntemi basit ve herkesin anlayabileceği bir lisanla anlatıyor. Ancak. İŞÇİNİN SAVUNMASININ ALINMASI bölümüne haddimi aşıp bu notu koymak istedim. Dikkate alıp almayacağınız sizin bileceğiniz bir konu.Sektörümüzde ifade ettiğiniz ve şirketinizin alışılagelen tür işlemlerinde iş sözleşmesinin feshedildiğine ilişkin tebligat yapılmadan savunma istendiğinde rastlamadım. Zira savunma talebinde iş akdinin fesih nedeninin açık ve net olarak belirtilmesi gerekir. Yapılan bu tür işlemlerde belirli neden olmadığına göre( bu bizim kabulümüzdür ) savunma istenmeyeceği açıktır. Yine de işverenin bu talepte bulunması halinde işçinin bu savunmayı çok dikkatle yazması gerekir. Veya avukatının görüşünü alarak savunma vermemesi de bir yöntemdir.  Zira bu belgenin daha sonra mahkemede dava dokümanları içinde değerlendirileceği tabiidir. Savunmada suçlanmayı sağlayacak veya işe iade talebini hukuken zayıflatacak her hangi bir ifadenin bulunmaması esastır.  Bu nedenle savunmanın bu konuyu çok iyi bilen biri ( tercihen iş hukuku davalarına aşina bir hukukçu ) tarafından gözden geçirilmesinde fayda vardır. Hatırlatmak isterim ki yapılacak olan işe iade taleplerine ilişkin davaların davacı adına bir hukukçu tarafından takip edilmesi gerekir.

(http://www.ishukuku.org/index.php?option=com_content&view=article&id=49:ise-iade- davalari&catid=50:is-ve-ise-iade-davalari&Itemid=78

Moso Ağacı Ne Anlatıyor? Torpil; İşyerinin Öldürücü Tümörü

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

CVP HAYATTA TEK ~ 6 yıl önce
İMAM VE CEMAAT SÖYLEMİ BUNA ÇOK UYUYOR. BALIK BAŞTAN KOKARMIŞ DERLER YA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
BİLEN BİLİR Sayın ÖZBEY; Öncelikle kaleminize ,yüreğinize,elinize sağlık... Ben işe iade dava mı kazandım artık açık ve net olarak yazabilirim " TGS YER HİZMETLERİ A.Ş" İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ" tarafından hiçbir mantıklı gerekçe gösterilmeden işime son verilmiştir... İŞE İADE DAVAMI ÇOK ŞÜKÜR KAZANDIM...Diğer arkadaşlara bilgilendirme amaçlı yazılıyorum mutlaka böyle durumlarda gecikmeden hemen avukatın yolunu tutsunlar...Ayrıca Sağlık/manevi tespit davası için " 543.844 " TL daha 2.dava açılmıştır. Sizinde diğer arkadaşlara bilgilendirme konusunda vesile olduğunuz için ayrıca teşekkür eder birkez daha önünüzde saygıyla eğiliyorum. İyi çalışmalar dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
ARKADAŞIM. KUSURUMA BAKMAYINIZ. YORUMLARDA ISIM ZİKREDİLMESİNİ HOŞ KARŞILAMIYORLAR. BU NEDENLE BEYEFENDİ,NİN İSMİNİ KALDIRIP MÜDÜRLÜK YAZDIM.AKS,İ TARDİRDE YAYINLAMAK ZOR OLACAKTI. HERKES O MÜDÜRÜN KİM OLDUĞUNU BİLİYOR.
Adil ~ 6 yıl önce
Ilker Bey ve Tatlibal Bey, atama ile geldikleri için birbirlerini her durumda kollarlar. Bunların önceliği kendi ve kendileri gibi atama ile gelenlerin çıkarlarını korumaktır. Hava Yolu personelinin vizyonu geniş olmalı, olayları geniş bir çerçevede değerlendirmeli. Vizyonu ve ufku geniş olan, yakın ve uzak gelecekteki risk ve tehlikeleri görebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 6 yıl önce
Çırak Aycı bir zamanlar belediyede tercümandı, torpille bugünlere geldi, havacıkla ne alakası vardı, havacılığı bırakın da havacılar yapsın, tekamül torpille olmaz, işin içinden gelenlerin liyakatı ile olur, siyaset ancak işi bulandırıp, çıkmaz bir sokağa sokar! Biz muz cumhuriyeti gibiyiz inşallah Kaddafi’nin Saddamın ülkesi gibi yönetilmeyiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keske ~ 6 yıl önce
keske o ulkeler kaddafı ve saddam gıbı ınsanlarla yonetılmeye devam etseydıde ınsan kanı bir dere bir nehir olup ınsn vucudu da telef olmus mılyonlarca kus gıbı sokakları doldurmasaydı
CVP KAPTAN ~ 6 yıl önce
İLKER BEY, BELEDİYENİN ESKİLERİNE SORUN. SİYASETEN AYNI GÖRÜŞTE OLMALARINA RAĞMEN YİNE DE PEK MÜLTEFİT DEĞİLLER. HAVACILIĞI HAVACILAR YAPSIN SÖZÜNÜZÜ ÜSTÜNE ALMASI GEREKENLER ONU ORAYA ATAYANLAR.AMA DUYMAYACAKLARINA EMİNİM.
Hayatta tek ~ 6 yıl önce
gerçeği ve yazının tek cümlelik özetini gayet güzel belirtmişsiniz; ''Hayatta Her Şey Olabilirsiniz, Fakat Önemli Olan Hayatın İçerisinde İnsan Olabilmektir.'' Bu sektörde zaten insan olarak kalmayı tercih ettiğimiz için yükselemiyor ve emeğimizin karşılığını sektördeki firmalardan alamıyoruz. Kalpleri kapanmış, vicdanı kör olmuş her türlü insan bu gün hep şef, müdür, yönetici pozisyonlarında (bu bir genellemedir. Tabi ki herkes böyle değil). Bu işler tepe yönetiminde bulunan insanların vicdanına bağlı şeylerdir. Tepe noktasında bir işi halledemezsiniz alt kadrolar her zaman kaynar. Kavgalar, tartışmalar, birbirinin ekmeği ile oynama, altını oyma, kıskançlıklar vs... hiçbir zaman bitmez. İsmet İnönü'nün dediği gibi ''bu memlekette namuslular da en az namussuzlar kadar cesaretli olmalıdır.''

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kul hakkı yiyenler ~ 6 yıl önce
Mülakatta torpili olmadığı için hakkı yenenler,ne yapsınlar ne yapabilirler,hiç bir şey ama Allah o kul hakkı yiyenlerden hesabını soracak,ama kendinden ama ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürdürülebilirlik ~ 6 yıl önce
Malesef vizyon denen şey esasında sürdürülebilir bir gelecek için gereken sistemi kurabilmektir.Ama bu yapılanlar günü ve şimdilik koltuğu kurtarmaya yönelik hareketlerdir.Turkiyenin esas sorunuda malesef herkesin günü kurtarma peşinde olmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selam çetin ~ 6 yıl önce
yazı güzel.THY ile ilgili konuyu ele alış şekliniz doğru. bu tür konularda karar vermeden önce toplum psikolojisinin nasıl karşılayacağını düşünmenin şart olduğunu dikkate almadan yapılan bir uygulama.Sizinle aynı görüşteyim. A' dan Z' ye yanlış. moso ağacı sizin hitap etmeyi düşündüğünüz arkadaşlara bir şey söylemez diye düşünüyorum. değişik konularda bunu yaşıyoruz.Yine de hoş bir anlatımm TED konuşmaları çok güzel. iyi konular seçmişsiniz.ve de işe iade konusunda yaptığınız bilgilendirme , bir hafta önce size bunu soran arkadaşımızı unutmamış olmanız tabii ki önemli. hak etsin, etmesin tüm okurlara saygı göstermeniz ve cevaplamanız alışılagelen bir şey değil.cetin farkı diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN B.. ~ 6 yıl önce
TAKİP VE BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Savunma Hakkı ~ 6 yıl önce
Çetin Bey; iskender Çarkçı kaptanın disiplin kuruluna gönderilmeden önce konunun teftiş kurulunca soruşturulması gerekmez miydi? Disiplin kurulunun 3 üyesi zaten Çarkçı kaptanın karşısındaki sendikanın temsilcisi. Bu durumda hakkaniyetli olan bağımsız ve tarafsız teftiş kurulunun konuyu soruşturması olmaz mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SAVUNMA HAKKI ~ 6 yıl önce
BEN THY' DE 2 SENE DİSİPLİN KURULU BAŞKANLIĞI YAPTIM.DOLAYISI İLE KONULARA AZ BUÇUK AKLIM ERİYOR.VE DE BİZİM ÇOK ŞANSLI İNSANLAR OLDUĞUMUZA İNANIYORUM ZİRA BELİRTTİĞİM İKİ SENE ZARFINDA GENEL MÜDÜR YUSUF BOLAYIRLI VEYA YK. BŞK.CEM KOZLU' BEYİN AHMET'İ ATIN, MEHMETİ ATMAYIN VB..HİÇ BİR TALİMATINI ALMADIM. MALUM KONUYU DİSİPLİN KURULUNA GENEL MÜDÜR GÖNDERİR. BU KONUDA BİR DÜŞÜNCESİZLİK BU AŞAMADA YAPILMIŞ. VE DİSİPLİN KURULUNA ÇAĞRI TEBLİGATI YAPILMIŞ. KAPIDA İSE İŞ AKDİNİN FESHİNE İLİŞKİN KARAR TEBLİĞ EDİLMEK İSTENMİŞ. KAPTANIN İŞ AKDİNİN FESHİ DİSİPLİN KURULU TARAFINDAN ÖNERİLSEYDİ VE ÖNERİ GENEL MÜDÜR TARAFINDAN ONAYLANSAYDI SÖYLENEBİLECEK DAHA FAZLA ŞEY BULUNABİLİRDİ. BİR KONUYU TEFTİŞ KURULUNA VERMEK İSE ÜST YÖNETİCİLERİN KARAR VEREBİLECEĞİ BİR ŞEY. GENEL MÜDÜRÜN HERHANGİ BİR KONUDA KARAR VEREBİLMESİ İÇİN KONUYU TEFTİŞ KURULUNA İNTİKAL ETTİRMESİ ŞART DEĞİL.( SİZİN BAĞIMSIZ TEFTİŞ KURULU SÖZÜNÜZÜ ANLAYAMADIĞIMI İFADE ETMEK İSTERİM) DAHA ÖNCE ÇARKÇI KAPTANA YAZILI SUAL AÇILMIŞ. KENDİLERİDE BUNU CEVAPLAMIŞLAR. KİM OLURSA OLSUN, GENEL MÜDÜR, TEFTİŞ KURULU BŞK, DİSİPLİN KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ BU SAVUNMADAN SONRA BU KARARIN NASIL VERİLEBİLFDİĞİ ÖNEMLİ. VERİLEN KARAR BANA GÖRE İNANILMAZ ACEMİLİKLERLE DOLU STRATEJİK BİR HATA. GEREKLİ PERSONEL DESTEĞİ KAPTANI KUCAKLARSA, YÖNETİM BU KONUDA TARAF OLDUĞUNA PİŞMAN OLABİLİR.
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Eski müfettiş ve köşenizin bu konulardaki yorumcusu Bilal Yıldız’ın bu konudaki düşüncesi nedir acaba?
CVP YORUMCU ~ 6 yıl önce
BİLAL BEY OKURUMDUR VE KENDİSİNDEN RİCA ETTİĞİM KONULARDA BENİM İÇİN DEĞERLİ OLAN GÖRÜŞLERİNİ SAĞOLSUN ESİRGEMEMEKTEDİR. BU KONUDA FARKLI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ ZANNETMİYORUM AMA YİNE DE DANIŞACAĞIM.
BİLAL YILDIZ ~ 6 yıl önce
Çetin bey sorunuza bence oldukça detaylı ve doyurucu bir cevap vermiş aslında. Ben de özellikle isim vererek sorduğunuz için bu konudaki görüşümü açıklayayım. İki nedenle bu konunun Teftiş Kuruluna gitmesi mümkün değil. Birincisi, Çarkçı Kaptan bir sendika başkanı ve kendisinden savunma istenen işlemi kesinlikle bir disiplin suçu oluşturmuyor. Bunu THY üst yönetimi de biliyor. Zaten Disiplin Kurulunda bu işi aceleye getirmeleri bu suçluluğun telaşı. İkincisi de Teftiş Kurulu doğrudan İlker AYCI ya bağlı olarak çalışıyor. İlker AYCI kim ? THY yönetim Kurulu /icra Komitesi başkanı ve bu olayda kanunu ihlal etme pahasına Havasen'e savaş açan kişi. Böylesine vahim bir yanlış içinde olan biri, kendisine bağlı olan bir kurula bu konuyu soruşturun diyebilir mi? Dese bile görevlendirilen Müfettiş İlker AYCI' nın onaylamayacağı bir rapor yazabilir mi? Olayda bir sürü yanlış var aslında ve bu konuyu THY teftiş Kurulu değil, Başbakanlık Teftiş Kurulu gibi daha üst bir merci soruşturabilir.
hadıya ~ 6 yıl önce
siz once teftiş kurulundaki criptoları cakalları temızleyın sozum tabii herkese degıl cok degerli ınsanlarda az da olsa mevcut . bence bu kurul uyulerının sorgulanması gerek
Kartal İmamlarına ~ 6 yıl önce
Havasen Başkanının tazminatsız işten atılması bir skandaldır.Sözün bittiği yerdeyiz. Kibir ve husumet zirve yapmıştır.Yazıklar olsun. Ancak, bu pilav daha çok su götürür. Nitekim Galatasaray :2 Birisi :0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KARTAL İMAM.. ~ 6 yıl önce
TAZMİNATLI ATILMIŞ OLSA NE FARK EDERDİ Kİ; SKANDAL BİR TARAFA İŞLEMİ YAPTIRAN YK BŞK'NIN BU KONUDAKİ AMACINA YARDIMCI OLMAYAN BİR UYGULAMADIR.ALLAH İNSANI ŞAŞIRTMAK İSTEYİNCE İŞTE BÖYLE OLUYOR.
Cevaba cvp ~ 6 yıl önce
Seçtiğim nick le de bir şey anlatmak istedim. Bu kanunsuz ve aptal işi yapan ilker Aycı aklı değildir. Kibirli Kartal imamlarına itaat eden emir kulu aklıdır.
CVP cevaba cvp ~ 6 yıl önce
BU UYGULAMANIN MENFİ SONUÇLARI OLURSA İHALE İLKER BEYİN ÜZERİNDE KALIR.KİMSE BİZ AKIL VERDİK DEMEYECEĞİNE GÖRE.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000