03 Ocak 2013, Perşembe 08:46:35

MOSKOVA-ANTALYA UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Moskova-Antalya seferini yapan uçak tehlike atlattı
  • Uçak 737 değil, 757-200 modeli uçak ve denildiği gibi sorunlu. Son birkaç gündür her gelen UTA uçağı en az 3-4 saat teknik nedenle gecikme yaşıyor bazen bu süre daha da uzun olabiliyor. Kış sezonu daha da kötüye götürdü UTA'yı.
  • eski araba gibi, bir yerini tamir et, oteki yerinden masraf cikarir.
  • Uçak hangardan yeni çıktı. Hemde Türkiye'de ki bir hangardan. Arıza da slide arm ışığının yanmaması. Gözle kontrol edip slide arm olduğunu görselerdi dönmelerine gerek yoktu. Bakım kaynaklı değil yani. No go da değil.
  • rus uçaklarının bakımları malesef böle

UTair'e ait uçağın Moskova-Antalya arasında gerçekleştirdiği charter seferinde, havalandıktan sonra kapılarından birinde basınçla ilgili sorun yaşanması üzerine Moskova’ya zorunlu olarak geri döndüğü bildirildi.

Moskova Havacılık merkezi hava trafik denetleme hizmetlerinden verilen bilgiye göre, uçak havalandıktan 20 dakika sonra, mürettebat uçağın kapısının tam kapalı olmadığından şüphelendi. Bunun üzerine pilotlar “Domodedovo” havaalanına geri dönme kararı aldı. 

Gerekli kontroller yapıldıktan sonra uçağın kapısıyla ilgili sorun olmadığı anlaşıldı ancak uçak, yaklaşık 10 saat süren kontrollerin sonrasında Antalya’ya havalanabildi.

MOSKOVA-ANTALYA UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

AYT ~ 11 yıl önce
Uçak 737 değil, 757-200 modeli uçak ve denildiği gibi sorunlu. Son birkaç gündür her gelen UTA uçağı en az 3-4 saat teknik nedenle gecikme yaşıyor bazen bu süre daha da uzun olabiliyor. Kış sezonu daha da kötüye götürdü UTA'yı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski ucak ~ 11 yıl önce
eski araba gibi, bir yerini tamir et, oteki yerinden masraf cikarir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmeden ~ 11 yıl önce
Uçak hangardan yeni çıktı. Hemde Türkiye'de ki bir hangardan. Arıza da slide arm ışığının yanmaması. Gözle kontrol edip slide arm olduğunu görselerdi dönmelerine gerek yoktu. Bakım kaynaklı değil yani. No go da değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 11 yıl önce
Söz konusu uçak resimdeki gibi 737 değil mi acaba? Eğer 37 ise o slide arm ışığının yerini bir tarif eder misiniz?
bir lamba ~ 11 yıl önce
Bir lambayi degistirmek icin kac tane ucak teknisyeni ve kac saat gerekir?
Bilmeden ~ 11 yıl önce
Demekki sorun ampulde değilmiş. Wiring olabilirmiş, sensor olabilirmiş. T/S gerekebilirmis.
malesef ~ 11 yıl önce
rus uçaklarının bakımları malesef böle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000