15 Ağustos 2009, Cumartesi 08:41:47

Model Uçak Ligi’nde Ödül Gecesi

KKTC Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen F3 J Model Uçak Ligi’nde zirve yapan havacılara kupaları verildi.

KKTC Hava Sporları Federasyonu tarafından 2009 yılında  özellikle dış temaslarda yarışacak sporcuların belirlenmesi amacıyla  geçen yıl 3.’sü düzenlenen Model Uçak F3 J KKTC Ligi’nde birinciliği Mehmet Kaan Tunaboylu, ( Lefkoşa Hava Sporları Derneği), ikinciliği Mehmet Gökşah (Gazimagosa Hava Sporları Derneği), üçünlüğü de Salahi Tezel (Hilmi Aka Hava Sporları Derneği) elde etmişti.

Başarılı sporculara, Gönyeli’deki Çavuşoğlu Restoran’da düzenlenen  etkinlikte kupaları KKTC Hava Sporları Federasyon Genel Başkanı plt. Serdar Turganer  tarafından verildi.

Model Uçak F3 J sporcuları, federasyon ve bağlı dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Federasyon Başkanı Plt. Serdar Turganer, iki yıldır düzenlenen Lige katılarak başarılı olmak için mücadele eden tüm sporculara teşekkür etti.  Havacılığın mutlak disiplin gerektiren bir spor olduğunu anımsatan Turganer,  yurt içindeki organizasyonları artırarak sporculara deneyim ve motivasyonlarını artırma olanağı tanıdıklarını, böylelikle olanaklar ölçüsünde katıldıkları yurt dışı yarışma organizasyonlarında daha başarılı sonuçlar alınmaya başlandığını kaydetti.  Turganer, havacılığın her alanında bilimsel kriterler esas alınarak gençlere  eğitim amaçlı kurs ve seminerler düzenlemeye devam edeceklerini, amaçlarının artık bir dünya sporu olarak kabul edilen havacılıkta uluslararası camiada her yönden yer almak olduğunu vurguladı.

Eylül ayında yapılacak “ Model Uçak Ligi F3 J 2009 ” için  hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Model Uçak Ligi’nde Ödül Gecesi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000