14 Eylül 2011, Çarşamba 07:35:42

MISIR'LA VİZELER KALKIYOR MU?

Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki 280 kişilik heyet temaslarda bulunmak üzere Mısır’a gitti. Heyette yer alan Türk işadamları Mısır’la vizelerin kalkmasını isteyecek...
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, vizelerin kalkmasının faydalı olacağını belirterek, Türk yatırımcısının taleplerini şöyle sıraladı: “Serbest ticaret anlaşmasındaki aksaklıklar giderilmeli, limanlardaki zorluklar son bulmalı, referans fiyatlar yeniden belirlenmeli, bürokratik engeller son bulmalı.”
 
Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre, Başbakan Erdoğan’ın, Mısır, Tunus ve Libya’yı kapsaman resmi ziyaretleri bugün başlıyor. Tarihi ziyarete, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da aralarında yer aldığı 280 kişilik heyet eşlik ediyor. Gezinin ilk durağı Mısır ziyaretinin ilk gününde iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin siyasi bildirge imzalanacak. Bu kapsamda ekonomik ilişkileri ve yatırımların teşvikini kapsayan bir dizi anlaşma imzalanacak.
 
TİM vizelerin kalkmasını istiyor
 
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk yatırımcıların Mısır’da 2 milyar dolardan fazla yatırımı bulunduğunu anımsatarak, “Birçok Arap ülkesi ile vizeleri kaldırdık. Mısır’la da kalkarsa çok faydalı olacaktır. Çünkü bu ülkeye yatırımlarımız yoğun. Türk yatırımcısı için de fırsatlar sunuyor” dedi. Büyükekşi, şöyle konuştu: “Türkler Mısır refahına katkı sağlayacak. Türk ihracatı Mısır’da yeniden filizlenecek.”
MISIR'LA VİZELER KALKIYOR MU?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000