20 Mayıs 2016, Cuma 13:47:17

Mısır uçağının enkazına ulaşıldı

Mısır ordusu, Paris'ten Kahire’ye giderken Yunanistan açıklarında düşen uçağa ait enkaz parçalarının bulunduğunu duyurdu.
  • olayda anlayamadığım bişeyler var 0248 de yunan hava sahasını terk etti fakat tekrar atina 0327 de pilotu neden aradı çözemedim
  • Umarım havada çabuk can vermişlerdir. Boğularak ölmek dehşet verici. Uçağa binenin...
  • Karakutular bulunmalı ve inceleme sonucu açıklama yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ama gerçek ne ise onu açıklamalılar. Gerisi hikaye.....
  • İnşallah black boxu bulunur da kazanın gerçek sebebi ortaya çıkar

Mısır ordusu, Paris'ten Kahire’ye giderken Yunanistan açıklarında düşen uçağa ait enkaz parçalarının bulunduğunu duyurdu. Yunanistan Sivil Havacılık Kurumu da uçağa ait radar kayıtlarını açıkladı.

Mısır Silahlı Kuvvetleri resmi sözcüsü Muhammed Semir, kaybolan uçağın parçalarına ulaşıldığını duyurarak, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Mısır Hava Yolları’na ait A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken, dün sabah 02:45’te Akdeniz’de Mısır hava sahasında radardan kaybolmuştu.

Uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebat bulunduğu, bunlardan 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, 1'inin İngiliz, 1'inin Belçikalı, 1'inin Kuveytli, 1'inin Suudi Arabistanlı, 1'inin Sudanlı, 1'inin Çadlı, 1'inin Portekizli, 1'inin Cezayirli ve 1'inin Kanadalı olduğu açıklanmıştı.

Yunanistan radar kayıtlarını açıkladı

Yunanistan Sivil Havacılık Kurumu da uçağın radarda kayıtlı verilerini Mısır saati ile şu şekilde açıkladı:

02:24 Mısır hava yolları şirketine ait uçak, Yunanistan’ın hava sahasına girdi. Sivil havacılık denetmeni, uçağın yolculuğuna devam etmesi için gereken izinleri verdi.

02:48 Uçak bir sonraki havacılık denetim sorumlusunun (Mısır’ın) alanına girdi. Yunanistan hava sahasından ayrılması için gereken izni de almıştı. O sırada pilot, iyi bir durumdaydı ve Yunan havacılık denetmenine teşekkürde bulundu.

03:27 Atina’ya bağlı havacılık kurumu, denetimin ve iletişimin Yunanistan’dan, Mısır’a geçtiğini bildirmek için pilota defalarca ulaşmaya çalıştı. Ancak uçak yanıt vermeyince denetmen, yardım çağrıları hattı üzerinden aramayı denedi. Ancak bu aramalar da yanıtsız kaldı.

03:29 Uçak Yunanistan hava sahasından çıktı.

03:39:40 Mısır hava sahasında 7 deniz mili gittikten sonra uçağın sinyali kayboldu. Anında Mısır, Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait radarlardan hedefi takip etmek için yardım istedi. Ancak bu çalışma sonuçsuz kaldı.

03:45 Mısır havacılık kurumuna bilgi vererek arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

(Aljazeera-Reuters)

Mısır uçağının enkazına ulaşıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

birisi ~ 8 yıl önce
olayda anlayamadığım bişeyler var 0248 de yunan hava sahasını terk etti fakat tekrar atina 0327 de pilotu neden aradı çözemedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Umarım havada çabuk can vermişlerdir. Boğularak ölmek dehşet verici. Uçağa binenin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi canım ~ 8 yıl önce
Daha. Önce kaç kere boğularak öldün biliyormuş gibi yazmışsınız da
Karakutular ~ 8 yıl önce
Karakutular bulunmalı ve inceleme sonucu açıklama yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ama gerçek ne ise onu açıklamalılar. Gerisi hikaye.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flight Data Recorder ~ 8 yıl önce
İnşallah black boxu bulunur da kazanın gerçek sebebi ortaya çıkar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Black box ~ 8 yıl önce
İngilizce'de iyiymiş. Black box :)
AA ~ 8 yıl önce
İsterlerse bulurlar.
ah be dostum ~ 8 yıl önce
Canım Türkçemiz varken neden böyle birşey yapıyorsun. Kara kutu de geç.Senin ingilizce " open yellow" gibi olmuş :)
Takilon ~ 8 yıl önce
Türkçe DE iyiymiş.
Selim ~ 8 yıl önce
Arkadaş galiba Teksas doğumlu,arasıra İngilizce kelimeler araya karıştırıyor.....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000