21 Mayıs 2016, Cumartesi 12:08:49

Mısır uçağı için yeni bir iddia daha

Mısır Havayollarının Paris-Kahire seferini gerçekleştirdiği sırada kaybolan yolcu uçağının kaybolmadan kısa bir süre önce kokpitin yanındaki tuvalette dumanların çıktığının tespit edildiği belirtildi.
  • Acaba tuvalette sigara içen ve içtiği sigarayı tam söndürmeden çöp kutusuna atan bir hödüğün altından çıkmış olabilir mi? Konunun uzmanı değilim ama sanırım Nat Geo'daki Uçak Kazası Raporu'nda geçmişte bu sebeble çıkmış bir yangından bahsedilmişti. İşi bilen arkadaşlardan görüş bekliyoruz.
  • Arkadaslar ADBS, ACARS FDM, FDR, ACMS hepsi birbirinden ayrı hikayelerdir bence google dan bari öğrenin. Gerçekten ölenlere rahmet bari izleyelim öğrenelim ne oluyor biz ne yapmalılyız. Susun. Automatic dependent surveillance – broadcast Aircraft Communications Addressing and Reporting System Flight data recorder Aircraft Condition Monitoring System (ACMS) Flight Data Monitoring (FDM)
  • Nargiledir o ...
  • Bizim milletimiz cahil ya adamlar yazmış o kadar kara kutu dalan diye hala neler diyorlar..
  • kim tespit etmiş? rahmetli pilotlarmı? yoksa yolcular mı? ne kadar da eminsiniz böyle. haber olsunda çamurdan olsun değil mi ? eyirporthaber.... yayınlamazsınız şimdi bu yorumumu...........

Mısır Havayollarının Paris-Kahire seferini gerçekleştirdiği sırada kaybolan yolcu uçağının kaybolmadan kısa bir süre önce kokpitin yanındaki tuvalette dumanların çıktığının tespit edildiği belirtildi.

Perşembe günü Paris-Kahire seferini gerçekleştirdiği sırada radardan kaybolan Mısır Havayollarına ait yolcu uçağı, radardan kaybolmuştu. Başlatılan arama çalışmaları kapsamında uçağın enkazına dün ulaşıldığı bildirilmişti. Uçağın kara kutuları üzerine odaklanan arama çalışmaları sürüyor. Uçak Haberleşme, Adresleme ve Raporlama Sistemi’nden (ACARS) elde verilere göre, uçak kaybolmadan kısa bir süre önce kokpitin yanındaki tuvalette dumanların tespit edildiği belirtildi. TSİ 03.26 sıralarında Airbus A320 tipi yolcu uçağın tuvaletinde duman tespit edildiği ve 1 dakika sonra ise alarm verildiği kaydedildi. Yaklaşık 4 dakika sonra da uçakla irtibatın kaybedildiği belirtildi.

Mısırlı yetkililer, uçağın enkazının ve koltuk, yolculara ait bagajların da aralarında bulunduğu bazı nesnelerin Mısır’ın Akdeniz kıyısında bulunan İskenderiye kentinin 290 kilometre açığında bulunduğunu duyurmuştu. Avrupa Uzay Ajansı ise aramaların yoğunlaştırıldığı bölgede uçağa ait olabilecek petrol tabakasının tespit edildiğini gösteren uydu fotoğrafı yayınlamıştı.

Mısır uçağı için yeni bir iddia daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Volvo ~ 8 yıl önce
Acaba tuvalette sigara içen ve içtiği sigarayı tam söndürmeden çöp kutusuna atan bir hödüğün altından çıkmış olabilir mi? Konunun uzmanı değilim ama sanırım Nat Geo'daki Uçak Kazası Raporu'nda geçmişte bu sebeble çıkmış bir yangından bahsedilmişti. İşi bilen arkadaşlardan görüş bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jako ~ 8 yıl önce
Arkadaslar ADBS, ACARS FDM, FDR, ACMS hepsi birbirinden ayrı hikayelerdir bence google dan bari öğrenin. Gerçekten ölenlere rahmet bari izleyelim öğrenelim ne oluyor biz ne yapmalılyız. Susun. Automatic dependent surveillance – broadcast Aircraft Communications Addressing and Reporting System Flight data recorder Aircraft Condition Monitoring System (ACMS) Flight Data Monitoring (FDM)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Nargiledir o ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara Kartal ~ 8 yıl önce
Bizim milletimiz cahil ya adamlar yazmış o kadar kara kutu dalan diye hala neler diyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
kim tespit etmiş? rahmetli pilotlarmı? yoksa yolcular mı? ne kadar da eminsiniz böyle. haber olsunda çamurdan olsun değil mi ? eyirporthaber.... yayınlamazsınız şimdi bu yorumumu...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acars ~ 8 yıl önce
Kardeşim adam yazmış işte acars üzerinden gelen bilgilere göre diye. Neresi sallama haber?
Yeni turkiye ~ 8 yıl önce
Yeni turkiye'de iste boyle. Adamdaki kendinden eminlige bak. Hem bu kadar cahil hem de bu kadar cesur. Bir de "yayinlamazsiniz" demis. Sen merak etme editor bunu kahkaha ata ata yayinlar. Ne cok biliyosunuz,ne cok konusuyorsunuz su cahilliginizle be
Acars ~ 8 yıl önce
Acars yangın ile ilgili verileri de yollayabiliyor muydu?
Acars ~ 8 yıl önce
Acars Son bir kaç yıldır kullanılan bir sistem. Inanmayacaksın ama Mh370'in kayboluş rotasını da oradan buldular.
Datalink ~ 8 yıl önce
Satcom var hf var vhf var birisinden mcc ye bilgi gitmiş demekki

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000