25 Ağustos 2016, Perşembe 09:09:15

Mısır Havayolları'nda ekonomik kriz!

7 ay içinde iki uçağı düşen Mısır Havayolları, ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle turizmin de dip yapması yüzünden en sıkıntılı günlerini yaşıyor.
  • Daha 2 hafta önce İMF Mısıra 3 yıl vadeli 12 M. $ kredi tahsis etti.Bir yalakalık daha yaparlar,bir kaç $ daha kaparlar,E.Air'e pansuman olur.Hadi yavrum Sisi,pisi pisi.
  • Dindarlik ayri bir oldu, dincilik ayri, politikayla dini birbirine karistirip, Allah ile kisinin arasina girme ve siyaseti bu vicdani eyleme bulastirma olayina "dincilik" deniyor. Iste islam ulkelerinin genelinin dustugu sorun budur, empatyalist guclerin fiseklemesiyle laiklik olgusunun ortada kaldirilmasi,halkin istismarla somurulerek dunya kaynaklarindan cok ölüm sonrasıyla ilgilenmeye zorlanmasidir.
  • Akdeniz üzerinde kontrolsüz olarak dolaşan HALO tabir edilen balonlar olduğu sürece egpty air in kazası gibi çooooook kaza olur.
  • Politik islam heryerde milletini çukura sokuyor.. Bak yanındaki onda biri nüfus ve yirmili biri toprağı olan İsrailin gelismisligine, birde bunlara bak.. Çıkan petrol turizm vs saymıyorum.. Kaliteli insan biat kültüründen çıkmıyor
  • üretimi ve sanayısı olmayan;Ar-ge ile desteklenmeyen,sadece turist ve tarım la ıhracat yapan ülkelerın; er yada geç ekonımık krize girmesi ıhtımaldir.
  • Müslümanlardaki kafa yapisi degismedikce boyle haberleri cok okuruz.

7 ay içinde iki uçağı düşen Mısır Havayolları, ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle turizmin de dip yapması yüzünden en sıkıntılı günlerini yaşıyor.

Yaşanan terör olayları ve turizmin dip yapması nedeniyle Mısır'ın milli havayolu Egypt Air'in (Mısır Havayolları) 2011 yılından bu yana 14 milyar dolar zarar ettiği açıklandı. Aswat Masriya'ya konuşan Mısır Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Safwat Muslim, içinde bulundukları sıkıntılı mali duruma rağmen havayolunun filosundaki uçakları yenilemeye çalıştığını söyledi.

Turizmin ülke ekonomisi için hayati rol oynadığı Mısır, 2011 yılında Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan olaylardan sonra da durulmadı. Mübarek'ten sonra ilk kez seçimle Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'de koltuğunda uzun süre oturamadı ve 3 Temmuz 2011 tarihinde Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin askeri darbesiyle görevinden uzaklaştırıldı.

Geçen yıl yaşanan terör saldırısı Mısır Havayolları'nın ekonomik olarak iyice dar boğaza çekti.Ekim 2015'te Rus Metrojet Havayolları'na ait Şarm El Şeyh-St.Petersburg seferini yapan uçak havalimanından kalkışından 23 dakika sonra düştü. Uçaktaki 224 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadı.

9 Eylül 2015'te ise Mısır'ın batısında ordu yanlışlıkla turist kafilesini vurdu. Olayda 2'si Meksikalı, 10'u Mısırlı olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti.

Yine bu yıl 19 Mayıs'ta Mısır Havayolları'na ait Airbus A320 tipi içinde 66 kişinin bulunduğu uçak Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düştü. Kazadan kurtulan olmadı.

Mısır Havayolları'nda ekonomik kriz!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Babam Sağolsun ~ 8 yıl önce
Daha 2 hafta önce İMF Mısıra 3 yıl vadeli 12 M. $ kredi tahsis etti.Bir yalakalık daha yaparlar,bir kaç $ daha kaparlar,E.Air'e pansuman olur.Hadi yavrum Sisi,pisi pisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dinci ~ 8 yıl önce
Dindarlik ayri bir oldu, dincilik ayri, politikayla dini birbirine karistirip, Allah ile kisinin arasina girme ve siyaseti bu vicdani eyleme bulastirma olayina "dincilik" deniyor. Iste islam ulkelerinin genelinin dustugu sorun budur, empatyalist guclerin fiseklemesiyle laiklik olgusunun ortada kaldirilmasi,halkin istismarla somurulerek dunya kaynaklarindan cok ölüm sonrasıyla ilgilenmeye zorlanmasidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Barış Ozan Kozan ~ 8 yıl önce
Akdeniz üzerinde kontrolsüz olarak dolaşan HALO tabir edilen balonlar olduğu sürece egpty air in kazası gibi çooooook kaza olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Politik islam ~ 8 yıl önce
Politik islam heryerde milletini çukura sokuyor.. Bak yanındaki onda biri nüfus ve yirmili biri toprağı olan İsrailin gelismisligine, birde bunlara bak.. Çıkan petrol turizm vs saymıyorum.. Kaliteli insan biat kültüründen çıkmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunus ~ 8 yıl önce
İsrail'in nasıl geliştiğini bize anlatsanıza biraz
imam hatipoğlu ~ 8 yıl önce
kardeş bayağı komplekse kapılmışsın. unutma ki gelişmiş ülkelerin ana kaynağıdır islam ki tüm bilim dallarına saygı duyan dinimiz ile gurur duyuyorum. islamın politiki molitiki olmaz. 90 senedir sen ne yaptın bak bakalım gene varsa yoksa o politik islam dediğin cenahtan tekamül olundu. erbakanın pancar motorunun üzerine bir tane motor yaptın da biz mi alkışlamadık ....???
üretim olmayan ~ 8 yıl önce
üretimi ve sanayısı olmayan;Ar-ge ile desteklenmeyen,sadece turist ve tarım la ıhracat yapan ülkelerın; er yada geç ekonımık krize girmesi ıhtımaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç ~ 8 yıl önce
Müslümanlardaki kafa yapisi degismedikce boyle haberleri cok okuruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imam hatipoğlu ~ 8 yıl önce
komplekse girmeyin. kafa yapısı gayet normal. gelişmiş dediğin batı daha makatını temizlemeyi bilmiyor. onlar ormanda ahşap kulübelerde yaşarken müslümanlar betonarme kagirler yapıyorlardı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000