04 Ağustos 2010, Çarşamba 08:46:40

MİLYONLARCA DOLARLIK UÇAK YAKILDI MI?

Moskova yakınlarındaki Kolomne bölgesinde bulunan hava kuvvetlerine ait bir üssün de yangına maruz kaldığı, 200 uçak ile helikopterin kullanılamaz hale geldiği iddia edildi. Rusya bu iddia ile çalkalanmaya başladı.

Moskova bu iddia ile çalkalanıyor... Bazı internet sitelerinin özel fotoğraflara dayanarak yayınladıkları haberlerde, başkent yakınlarındaki Kolomne bölgesinde bulunan hava kuvvetlerine ait bir üssün de yangına maruz kaldığı, 200 uçak ile helikopterin kullanılamaz hale geldiği ve 20 milyar rubleye (670 milyon dolar) yakın zarar olduğu öne sürüldü. Ardından,  geçen hafta yaşanan ve medyadan gizlenen bir olay ortaya çıktı:

Resmi kaynaklar yangını mecburen doğruladılar ancak iddia edildiği gibi uçak ve helikopterlerin yanmadığını,  hava ve deniz kuvvetleri için teknik servis olarak kullanılan üste depolanmış malzemelerin zarar gördüğünü belirttiler. Üssün 60 yıldır lojistik destek için kullanıldığı da gelen haberler arasında.

Medyaya yansıyan amatör video görütüleri de üssün alevler içinde kaldığını ve büyük zarar gördüğünü gösteriyor.  K. Pravda’ya konuşan Moskova Bölge Vali Yardımcısı, “Yangının olduğu doğru ama ne uçak ne de helikopter yandı” dedi.

MİLYONLARCA DOLARLIK UÇAK YAKILDI MI?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000