12 Aralık 2017, Salı 22:14:06

Milli savaş uçağı ses hızını iki kat aşacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), yeni web sitesinin yayına aldı. Ürünler hakkında detaylı bilgilerin verildiği sayfalarda ilk anda en çok ziyaret edilen bölümler TF-X olarak da bilinen Milli Muharip Uçak (MMU) ile jet motorlu eğitim uçağı Hürjet’in sayfaları oldu. TAI, iki ürün için de ilk defa detaylı teknik bilgiler paylaştı.
  • lafontenden masallar uyusunda büyüsün niiiinnniii
  • Ben partili degilim. Fakat bu ucagi bu parti yapar, istediginizkadar kedinize yedirmeyin , bu is olacak. Yapanlar nasil yapiyor, Bu kadar karamsar olmayin, Ya olacak ya olacak bu kadar , Fazla camur atmayin gelirim oraya, Bu isin basinda hemserim ismail bey var. yapar. Adamlarida isten atmasini bilir,
  • Elin oglu yaptiktan sonra tüm özelliklerini test ucusunda ortaya cikarir ve sunar.Biz daha yapmadan, ballandira, ballandira, salliya, salliya ortaya cikariyoz. Birakin 2 misli ve milli ses hizinida. Yapinda ucurun. Yarisinada Milletce raziyiz. Simdiye kadar 80 miliyon nufuzumuzla, elimizde salladigimiz bayragimizla övündük. Birazda havada gögsüne yapistirdigimiz bayragimizla, ucan ucagimizla övünelim. ATAM 100 sene önce bizlere bosuna demis. Istikbal göklerdedir. Bugünleri hepimiz görüyoruz. Boeing ve Airbus miliyarlari götürüyor. Galiba bizlerin kafasina simdi Dank etti.
  • Saman ithal ediyoruz saman :-(
  • Her seçimde afişi asılı 2011 , 2015 haziran , 2015 kasım , şimdi de 2019 da afişleri asılacak , Adile teyzenin masalı gibi oldu. Yapma diyen yok , yap gurur duyarız ama yeter ayıptır yahu, adı var kendi yok , pardon afişi var.
  • Frana,İngiltere, İsveç hatta Brezilya Savaş uçakları neki. Bunlardan birinin motorunu kullanacağız ama onlardan daha iyi uçağımız olacak. İnanan inansın...
  • Milli savaş uçağı yapmadan önce dövizi indirin,et,benzin,doğalgaz,elektrik vs fiyatlarını düşürün,insanların alım gücünü arttırın,adaleti sağlayın,suç oranını düşürün daha iyi olur! Gelire göre dünyadaki en pahalı benzin,et vs gibi ürünler burada ayıp be ! Bir de Türkiye dünya gelişim rekoru kırıyor yüzde bilmem kaç büyüdü diye Allah'tan korkmadan kuldan utanmadan yalan söylüyorsunuz derdi davası para,makam ve çıkar olan sözde dindar müslümanlar sizi !
  • Kabataş'ta başörtülü bacıma saldırdılar dı .......
  • Bugüne kadar yapılan herşey için de yapılmaz diyenler yine yapılmaz, seçim yalanı filan gibi lafların peşine düşmüşler. Sizin zihniyetiniz bayrak direğine ip üretmekten öteye geçemediği için ne yapılanları ne yapıacakları aklınız almıyor. Eğer vatansa derdiniz köstek değil destek olun bir kez. Birşey kaybetmezsiniz. vatanınız milletiniz devletiniz kazanır.
  • 2070 yılına 50 sene var. Yanıltmaca bilgi olabilir mi?

Çift motorlu olacak MMU’da her motorun itiş gücü 20 bin libreye ulaşacak. Uçak 55 bin feet irtifaya (yaklaşım 18 bin 600 metre) irtifaya çıkabilecek. Menzili ise 600 deniz mili yani 1,110 kilometre.

Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan modern uçakların üretilmesi amaçlanıyor.

Proje’de yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu vb. teknoloji alanlarındaki çalışmaların sonucunda Türkiye, dünyada ABD, Rusya ve Çin’den sonra 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yer alacak.

MMU'nun, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterine girmesi planlanan F-35A uçakları ile birlikte görev yapması ve üretilecek uçakların 2070’lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülmekte.

MMU’da kullanılacak motor için hazır motorların performans isterlerine etkisi ile aday firmaların özgün veya geliştirme motorlar için çözümleri incelenmektedir. Aday motor firmalarından alınan bilgiler ve yapılan performans analizleriyle Hv.K.K.lığı harekât isterlerini karşılayabilmek amacıyla çift motorlu bir MMU konfigürasyonu belirlenmiştir.

JET MOTORLU HÜRJET EĞİTİM UÇAĞI

HÜRJET'in, Türk Hava Kuvvetleri'nin Tekamül Jet Eğitim Uçağı olarak T-38 uçaklarının yerine hizmete girmesi, geleceğin savaş pilotlarının HÜRJET'te yetiştirilmesi hedefleniyor. HÜRJET'in 3000 kg faydalı yük kapasitesine sahip Hafif Taarruz Uçağı modeli, ülkemizle birlikte dost ve müttefik ülkelerin Silahlı Kuvvetlerinde, Hafif Taarruz, Yakın Hava Destek, Sınır Güvenliği, Terörle Mücadele gibi görevlerde kullanılmak üzere silahlandırılacak.

HÜRJET, 1.2 Mach maksimum hıza ve 45,000 feet (yaklaşık 15 bin metre) maksimum irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak. 

Milli savaş uçağı ses hızını iki kat aşacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

e bebeeme ~ 6 yıl önce
lafontenden masallar uyusunda büyüsün niiiinnniii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 6 yıl önce
Ben partili degilim. Fakat bu ucagi bu parti yapar, istediginizkadar kedinize yedirmeyin , bu is olacak. Yapanlar nasil yapiyor, Bu kadar karamsar olmayin, Ya olacak ya olacak bu kadar , Fazla camur atmayin gelirim oraya, Bu isin basinda hemserim ismail bey var. yapar. Adamlarida isten atmasini bilir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan Sever. ~ 6 yıl önce
Elin oglu yaptiktan sonra tüm özelliklerini test ucusunda ortaya cikarir ve sunar.Biz daha yapmadan, ballandira, ballandira, salliya, salliya ortaya cikariyoz. Birakin 2 misli ve milli ses hizinida. Yapinda ucurun. Yarisinada Milletce raziyiz. Simdiye kadar 80 miliyon nufuzumuzla, elimizde salladigimiz bayragimizla övündük. Birazda havada gögsüne yapistirdigimiz bayragimizla, ucan ucagimizla övünelim. ATAM 100 sene önce bizlere bosuna demis. Istikbal göklerdedir. Bugünleri hepimiz görüyoruz. Boeing ve Airbus miliyarlari götürüyor. Galiba bizlerin kafasina simdi Dank etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
Saman ithal ediyoruz saman :-(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçim ~ 6 yıl önce
Her seçimde afişi asılı 2011 , 2015 haziran , 2015 kasım , şimdi de 2019 da afişleri asılacak , Adile teyzenin masalı gibi oldu. Yapma diyen yok , yap gurur duyarız ama yeter ayıptır yahu, adı var kendi yok , pardon afişi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Frana,İngiltere, İsveç hatta Brezilya Savaş uçakları neki. Bunlardan birinin motorunu kullanacağız ama onlardan daha iyi uçağımız olacak. İnanan inansın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bırakın palavrayı ~ 6 yıl önce
Milli savaş uçağı yapmadan önce dövizi indirin,et,benzin,doğalgaz,elektrik vs fiyatlarını düşürün,insanların alım gücünü arttırın,adaleti sağlayın,suç oranını düşürün daha iyi olur! Gelire göre dünyadaki en pahalı benzin,et vs gibi ürünler burada ayıp be ! Bir de Türkiye dünya gelişim rekoru kırıyor yüzde bilmem kaç büyüdü diye Allah'tan korkmadan kuldan utanmadan yalan söylüyorsunuz derdi davası para,makam ve çıkar olan sözde dindar müslümanlar sizi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salla salla ~ 6 yıl önce
Kabataş'ta başörtülü bacıma saldırdılar dı .......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş konumayın ~ 6 yıl önce
Bugüne kadar yapılan herşey için de yapılmaz diyenler yine yapılmaz, seçim yalanı filan gibi lafların peşine düşmüşler. Sizin zihniyetiniz bayrak direğine ip üretmekten öteye geçemediği için ne yapılanları ne yapıacakları aklınız almıyor. Eğer vatansa derdiniz köstek değil destek olun bir kez. Birşey kaybetmezsiniz. vatanınız milletiniz devletiniz kazanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu iktidar döneminde ~ 6 yıl önce
Ne yapılmış, neyi icat etmişiz, katma değerli ne üretip de kazanıyoruz bir örnek versene...Saman, nohut, mercimek, et ithal ediyoruz, bol faizli avrupa finansmanıyla da inşaat yapıyoruz olan bu. Yalakalık yapacağına sorgula, sor, tepki ver koyun olma...
Salih ~ 6 yıl önce
Vatan meselesiyle alakasi yok! Madem vatani vatandasi cok dusunuyorsun once et sut benzin kira gelir vergisi otv kdvden dem vur!
Semiii ~ 6 yıl önce
2070 yılına 50 sene var. Yanıltmaca bilgi olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000