24 Eylül 2013, Salı 08:31:03

MİLLİ HAVAYOLUNUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKIYOR

Kıbrıs Postası yazarlarından Gökhan Altıner, geçtiğimiz hafta sıkça gündeme gelen KKTC'nin yeni mili havayoluyla ilgili detayları köşesinde paylaştı. Altıner, yeni milli havayolunun KKTC Turizm Bakanlığı tarafından sübvanse edileceğini iddia etti. İşte o yazı...
  • la bunların iletişimi nerde? kabin almayacaklarmı bunlar hayalet k/m lermi ucacak azcık bilgi yahu boş yazmakla olmuyor:)
  • Evet Mr TK geri dondu gorelim beh gardas
  • TK kurar, bunlara devreder, bunlar batirir, diger sirketler alir, olan TK ya ve calisanlara olur, diger herkes kazanir
  • Hadi bakalım sendikaya oyuncak çıktı. Ercan yine grevlere sahne olacak ve şirket uçamadan kapatılacak. Sağolasın sendika.
  • Sendika şimdiden bayram yapıyor. Kapattıracak yeni havayolu buldum diye.
  • Yani yine bol zarar yazacak. 3 kuruşluk bütçelerinden (o da TC tarafından gönderilen paralar) onun bunun arpalığını sübvanse edecekler. Hiç başlamayın. Sendika olduğu sürece ölü yatırım.

Hiç ilginizi çekmiyor mu Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in günlerdir yeni havayolu şirketi kurulacağı ile ilgili verdiği beyanatlar. Neredeyse Sn Kaşif her Allah'ın günü açıklama yapıyor. Neden? Neyin zemini hazırlanıyor? Kulağımıza gelenler var tabii. Fısıldanıyor da fısıldanıyor bazı şeyler. Ne kadar doğru bilmiyorum ama anlatalım Sn Bakan da bu işe bir açıklık getirsin. Çünkü yeni havayolunu nasıl kuracaksınız diye soruyorum hükümette tıs yok.

Duyduğuma göre birileri Türkiye’de bir şirket kurulması için talimat vermiş bir işadamına. O işadamı da Türkiye’de de kaydı olan İngiltere de de kaydı olan bir şirket kurmuş. Bir havayolu şirketi adı ve bu şirket uçak kiralayarak charter seferler yapacak KKTC’den dünyanın belli destinasyonlarına. Üzerinde de KKTC bayrağı olacak ve Turizm Bakanımız Serdar Denktaş fondan bu havayolu şirketini sübvansiye edecek. Bir haftadır oldukça güvenilir kaynaklardan bu bilgiler bana geliyor. Biraz daha olgunlaşması için bekledim yazmadım.

CTP-ÖRP Hükümeti döneminde turizm fonunun önemli kalemleri dönemin Maliye Bakanı tarafından kendi bünyesine alınmıştı. UBP hükümeti döneminde ise bu fon yine Maliye Bakanlığı'nda kaldı ancak kullanım yetkisi Turizm Bakanlığı'na onay yetkisi ise Maliye Bakanlığı'na bırakıldı.

Yani Maliye Bakanlığı uhdesinde çalışıyor bütün fonlar. Bu nedenle özel kurulan havayolu şirketine eğer dedikodular doğruysa Turizm Bakanımız Serdar Denktaş fondan ödeme çıkartabilecek mi?

Hade inşallah başarırsınız da KKTC bayrağı taşıyan bir havayolu şirketi doğar. Ammaaa Türkiye Sivil havacılık buna izin verecek mi? Binali Yıldırım’a bu konuyu danıştınız mı Kaşif ile Serdar beyler?

Sonra charter sefer yapacak özel bir havayolunu makyajlayıp, süsleyip ahaliye milli havayolu diye satmayın, pek hoş olmaz.

Kuracaksanız adam gibi KKTC Devletine ait bir havayolu şirketi kurun ayakta alkışlayalım hepimiz sizleri. Aksi takdirde yeni havayolunun adı yeni para kapısına çıkacak. Sonra temizleyemeyeceksiniz. Dost acı söyler.

MİLLİ HAVAYOLUNUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

penguen ~ 10 yıl önce
la bunların iletişimi nerde? kabin almayacaklarmı bunlar hayalet k/m lermi ucacak azcık bilgi yahu boş yazmakla olmuyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
levent ~ 11 yıl önce
Evet Mr TK geri dondu gorelim beh gardas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski ayak ~ 11 yıl önce
TK kurar, bunlara devreder, bunlar batirir, diger sirketler alir, olan TK ya ve calisanlara olur, diger herkes kazanir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oyuncak ~ 11 yıl önce
Hadi bakalım sendikaya oyuncak çıktı. Ercan yine grevlere sahne olacak ve şirket uçamadan kapatılacak. Sağolasın sendika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayram ~ 11 yıl önce
Sendika şimdiden bayram yapıyor. Kapattıracak yeni havayolu buldum diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 11 yıl önce
Yani yine bol zarar yazacak. 3 kuruşluk bütçelerinden (o da TC tarafından gönderilen paralar) onun bunun arpalığını sübvanse edecekler. Hiç başlamayın. Sendika olduğu sürece ölü yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000