30 Ocak 2012, Pazartesi 22:05:50

MİLAS HAVALANI'NA 5 MİLYON YOLCU

Türkiye’nin en moderni olmaya aday Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali yapımı hızla sürüyor. Tamamlandığında Türkiye’nin en modern havalimanı haline gelecek terminal 5 milyon yolcu ağırlayacak...
  • umarım bu yıl yetişir yeni dış hatlar termalli her yıl rezil oluyoruz manuel işlemlerden sevgiler
  • milas-bodrum havalimanı yeni dışhatlar terminalini yapan firma hiç de yabancı değildir. türkiye'de başarılı projelere imza atan firmayı biraz daha analiz etmenizi öneririm. sonuç gayet güzel olacak.
  • Ne idüğü belirsiz firmalara ihaleleri verdiler yıllardır yapım devam ediyor. Dalaman da aynısı. Terminalden başka her işe yarayacak tarzda bir yapı.
80 yıllık bir geçmişi olan ve Türkiye’de de yaklaşık 25 yıldan bu yana başarılı projelere imza atan Astaldi firması, Türkiye’nin en modern havalimanı haline getirilecek olan Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali için kolları sıvadı. Astaldi’nin baş danışmanlığını aslen Milaslı olan Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu yürütüyor.

İhale şartnamesine göre; 2011 Mayıs ayında tamamlanması gereken Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde taşeron firmalar arasında kaynaklanan sorun nedeni ile inşaat yaklaşık 1 yıllık bir gecikme ile tamamlanacak ve 8 adet yolcu köprüsü, 66 adet check-in bankosu, 750 araç kapasiteli otopark olacak.
 
Projeye göre, yeni terminal binasında güvenlik sistemleri en son teknolojiyle donatılacak. Bagajlar EDS sistemi ile otomatik olarak taranacak. Yeni terminal binasının hizmete girmesi ile mevcut terminal binası iç hatlara hizmet vermeye başlayacak. Terminalin yolcu kapasitesi 5 milyon olacak.
 
Proje kapsamındaki önemli iş kalemleri: 95 bin 927 metrekare kullanım alanlı terminal binası, terminalden bağımsız 765 metrekare kapalı alana sahip CIP binası, 38 bin 500 metrekare açık otopark yapılması, 8 bin 500 metrekare viyadük, 13 bin metrekare beton kaplama servis alanı ve 23 bin metrekare asfalt servis yolu imalatı, toplam 102 bin 500 metrekare ilave apron yapılması, yaklaşık 180 bin metrekare alanın peyzaj düzenlemesinin yapılması olarak açıklandı.
MİLAS HAVALANI'NA 5 MİLYON YOLCU

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
umarım bu yıl yetişir yeni dış hatlar termalli her yıl rezil oluyoruz manuel işlemlerden sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
milas-bodrum havalimanı yeni dışhatlar terminalini yapan firma hiç de yabancı değildir. türkiye'de başarılı projelere imza atan firmayı biraz daha analiz etmenizi öneririm. sonuç gayet güzel olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne idüğü belirsiz firmalara ihaleleri verdiler yıllardır yapım devam ediyor. Dalaman da aynısı. Terminalden başka her işe yarayacak tarzda bir yapı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000