05 Mayıs 2009, Salı 08:14:04

Mil programlarından 2.6 milyon kişi uçtu

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) yaptığı araştırmada, kredi kart sahipleri tarafından bugüne kadar farklı bankaların mil programlarından toplanan puanlar ile toplam 2 milyon 660 bin 500 adet bedava uçak bileti alındığı belirlendi.
  • Hayir,Ben fis almak icin bunu kullaniyorum.Türkiye'de K.Kartinin kullanilmasi yüksek olmasina ragmen kayit disi ticaret azalmamaktadir.Sebebi,bana göre K.Karti ile para cekip fissiz alis veris yapmak.Burada tüketici yine kaziklanmaktadir.Amma pisikolejik olarak o ucuza alis veris yapmis sayiyor kendisini.%60 varan K.Karti faizleri ve CASH cekim faizide eklendimi kim avantajli?Dogal olarak Bankalar.2.6 milyon parasiz yolcunun parasal yükünü parali ucanlarin sirtina yüklenmesi adaletlimidir.Ucak sirketi zarar etmek istemez Banka asla.Aptallik ucan yolcuya kaliyor.

BKM tarafından yapılan araştırmaya göre, kredi kartları, kültür, sanat ve eğlence alanında da yoğun olarak kullanılıyor.

Geçen yaz İstanbul’da düzenlenen festivallerin ve yaz konserleri biletlerinin hemen hemen tamamına yakını kredi kartı ile alındı.

Araştırmaya göre, futbol maç biletlerinin yüzde 75’i kredi kartlarıyla alınıyor. Basketbol karşılaşmalarında ise bu oran yüzde 90’ları buluyor.

Taksit ve ödül gibi hizmetlerde Türkiye’deki kredi kartları Avrupa’ya göre daha fazla avantaj sağlıyor. Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında kredi kartı bedelinde ise önemli oranda fark bulunuyor.

160 milyon TL bağışa...
Araştırmada, gerek kart kullanıcıları gerekse kart çıkartan kuruluşlar tarafından sivil toplum kuruluşlarına kredi kartı ile yapılan bağışların her yıl ciddi oranda büyüdüğü belirlendi.

Geçen yıl sivil toplum kuruluşlarına kredi kartları ile yapılan küçüklü büyüklü bağışların miktarı 160 milyon lirayı aştı.

BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, kredi kartı cirosunda Avrupa’da 4’üncü, banka kartı sayısında ise 3’üncü olan Türkiye’de büyük bir potansiyel bulunduğunu ifade ederek, bugün kredi kartlarıyla yapılan işlemlerin yüzde 95’inin şifre girişiyle gerçekleştirildiğini kaydetti.

Mil programlarından 2.6 milyon kişi uçtu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Hayir,Ben fis almak icin bunu kullaniyorum.Türkiye'de K.Kartinin kullanilmasi yüksek olmasina ragmen kayit disi ticaret azalmamaktadir.Sebebi,bana göre K.Karti ile para cekip fissiz alis veris yapmak.Burada tüketici yine kaziklanmaktadir.Amma pisikolejik olarak o ucuza alis veris yapmis sayiyor kendisini.%60 varan K.Karti faizleri ve CASH cekim faizide eklendimi kim avantajli?Dogal olarak Bankalar.2.6 milyon parasiz yolcunun parasal yükünü parali ucanlarin sirtina yüklenmesi adaletlimidir.Ucak sirketi zarar etmek istemez Banka asla.Aptallik ucan yolcuya kaliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000