04 Nisan 2009, Cumartesi 09:01:10

Mikrodalga silahlar uçak düşürebilir!

İsrailli askeri uzmanlar, teröristlerin internetten kolaylıka öğrenebilecekleri bilgilerle yapacakları mikrodalga silahlarla bir uçağı düşürebilecekleri uyarısında bulundu.
  • hocam ergenekonun varlığını kabul etmemiz için illa darbe olması veya 28 şubat süreci mi yaşamamız gerekiyor acaba???mızrak çuvala sığmıyor artık!!!
  • olmayan örgütte paramı olur? Allah aşkına adamın 2 adamın ifadesiyle ve 2 ses kaydı ile davamı olur?
  • daha geçen gün k.karaş taki helikopteri bu silahla düşürmüş olabilir ler mi acaba??? bu silahlardan Yahudi bir grubun elinde olduğunu askeri istihbarat zaten söylüyordu, ergenekoncularda da iyi para var zaten...

İnsanı dehşete düşüren bu açıklamada internet üzerinde bu tür silahların yapımını anlatan siteler olduğunun altı çizildi.

Mikrodalga silahların elektromanyetik dalgalar  gönderebildiğinin anımsatıldığı açıklamada terörizmle mücadele için bu tür bilgilerin yayınlanmasının önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.

İsrail'de bulunan Uluslararası Anti-Terörizm Enstitüsü'nün yöneticisi Yael Shahar'ın hazırladığı raporda bu tür bir silah için gerekli malzemelerin ucuza internetten bulunabildiği uyarısı yapılıyor ve elektromanyetik silah teknolojisinin bir tehdit olarak algılanması gerektiği öne sürülüyor.

New Scientist'te yer alan makaleye göre elektromanyetik dalga gönderen bu tür silahların uçakların elektronik aksamlarında kısa devreye yol açarak uçağı düşürebileceği öngörülüyor.

Bu silahların etkili olması için uçağın içinde bulunulmasına gerek olmadığını ifade eden Shahar, silahların yerden kontrol edilebildiğini belirtti.

Bazı gruplar mikrodalga silahların Irak, Afganistan ve Kosova gibi yerlerde kullanıldığını iddia ediyor.

E-bomba adı da verilen mikrodalga silahlar arkalarında hiç bir iz bırakmadığından kullanılıp kullanılmadığı ispatlanamıyor.

E-bombayı en tehlikeli kılan yönüyse, çok ucuza ve çok kolay yapılabilmesine karşın, çok büyük zararlar verebilmesi bu nedenle de ideal bir terör silahı olmasından korkuluyor.

Mikrodalga silahlar

Öldürücü olmayan silahlar, “akustik” ve “mikrodalga” frekanslar yayarak, hedeflenen kitleyi geçici bir süre için etkisiz hale getiriyor.

Bu tür silahların bir başka özelliği ise elektronik sistemle çalışan diğer silah ve cihazları da devre dışı bırakabilmesi.

Sistemin geliştirilmiş türleri arasında, ışın dalgaları yayma özelliği ile etkili olan silahlar da bulunuyor. Silahın etkisinde kalan kişi kısmi felç geçiriyor. Ancak bu durum kalıcı bir zarar vermiyor ve hedef bir süre sonra kendisine geliyor.

Mikrodalga silahlar uçak düşürebilir!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
hocam ergenekonun varlığını kabul etmemiz için illa darbe olması veya 28 şubat süreci mi yaşamamız gerekiyor acaba???mızrak çuvala sığmıyor artık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olmayan örgütte paramı olur? Allah aşkına adamın 2 adamın ifadesiyle ve 2 ses kaydı ile davamı olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
daha geçen gün k.karaş taki helikopteri bu silahla düşürmüş olabilir ler mi acaba??? bu silahlardan Yahudi bir grubun elinde olduğunu askeri istihbarat zaten söylüyordu, ergenekoncularda da iyi para var zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000