16 Ekim 2018, Salı 08:03:51

Mevlüt Uysal "İstanbul Yeni Havalimanı" hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, " 'Dünyanın en iyi havalimanı buraya yapıldı' diyorsak buraya gelmek isteyenler de en iyi konforla buraya gelmeli dedik ve daha sonra 702 milyon lirayla ihaleye çıktık” dedi.
  • Havalimanı işletmesine para dağıtmak yerine indirim yapın halka faydanız olsun
  • rezillikten başka birşey değil , yazık ,
  • Kriz falan yok.algi yapmayın . Avmler dolu marketler dolu. O konkordato ilan edenlerin de kazandıklari parayı faize yatırdıklarıni herkes biliyor.onlardan da hesap sorulacak.
  • belediye halk için yokmu niye ihaleye çıkıyor 2 bilet karşılığı kendi yapsın halk hizmet görsün.
  • İhale önce 475 milyona veriliyor sonra iptal edilip 702 milyona ibb alıyorsa bunun neresi iyi? Önce havaalanı açıp metroyu 1 sene sonra yapmak marifet mi? Herşeyiniz yalan, dolan, palavra...

İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenen ‘Türkiye 2023 Zirvesi’ programında “İletişim ve Taşımacılık” paneli gerçekleştirildi. Yeni Havalimanının ulaşım ihalesi ile ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Dünyanın en iyi havalimanı buraya yapıldı diyorsak buraya gelmek isteyenler de en iyi konforla buraya gelmeli dedik ve daha sonra 702 milyon lirayla ihaleye çıktık” dedi.

Hedef 2023 Büyük Türkiye ‘Türkiye 2023 Zirvesi’, İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlendi. 3 farklı panelin gerçekleştirildiği zirvede İBB Başkanı Mevlüt Uysal, ‘İletişim ve Taşımacılık’ panelinde panelist olarak yer aldı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesiyle ilgili konuşan İBB Başkanı Uysal, “İhalede yaptığımız iş aslında bizim iletişimde ortaya koyduğumuz performansın işi ne kadar hızlı ve güzel çözdüğüne örnek olacak. Öncelikle özel sektör önde gitmeli ki, bu tür iletişim teknoloji anlamında onlar biraz daha hızlı mesafe alsın, yol alınsın. Ancak kamu gün geldiği zaman o ihalede yaptığımız iş, aslında bizim iletişimde ortaya koyduğumuz performansın işi ne kadar çözdüğünün örneği. Aslında özel sektör önde gitmeli ki bu tür iletişim, teknoloji gibi konularda hızlı mesafe alınsın. Ancak özel sektör belirli tereddütlerden dolayı adım atmıyorsa kamu bizzat kendisi adım atmalı. Biz İstanbul’un 18 noktasından buraya otobüsle ulaşım konusunda ihale yaptık. İhale rakamlarına falan baktığımızda düşündüğümüz şeyler gerçekleşmedi. İptal ettik. Biz 468 milyon lira üzerinden burada 10 yıllık 150 otobüsün ihalesine çıktık, 475 milyon liradan bir konsorsiyum girdi ihale onlara kaldı. Biz dedik ki bunlar ne düşünüyor? Rutin olarak gelen müşteriyi alacak, buraya getirecek. Ondan öte bir şeyler yapmalıyız. ‘Dünyanın en iyi havalimanı buraya yapıldı diyorsak buraya gelmek isteyenler de en iyi konforla buraya gelmeli’ dedik. Daha sonra 702 milyon lirayla ihaleye çıktık. Tabii belediyemizin kuruluşu olan İstanbul Otobüs A.Ş. ihaleyi aldı" dedi.

Başkan Uysal, “Buranın işletmesi İGA oturup konuştuk ve dedik ki, ’10 yıl boyunca bu havalimanı alanı içerisindeki işletmede söz sahibi olan kuruluş olarak siz şu, şu yardımlarda bulunursanız, biz taşımadan elde edilecek geliri sizle de paylaşırız’. Onlarla bu görüşmeleri yaptık ve onlarda da bir pay ayırdık. Sistem 29 Ekim’e yetişiyor. İstanbul’da 3’ncü havalimanı açıldıktan sonra buraya gelmek isteyen bir yolcu evinden akıllı telefonuna, bilgisayarına baktığında en yakın nereden otobüs kalkıyor görecek. Bu sistem, yolcuyu en iyi şekilde karşılayan, iletişimi en düzgün şekilde karşılayan muaviniyle, şoförüyle oradan konforlu bir araçla alıp havalimanına getirdiği bir sistem olacak” dedi. 

Mevlüt Uysal "İstanbul Yeni Havalimanı" hakkında konuştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Iga ~ 5 yıl önce
Havalimanı işletmesine para dağıtmak yerine indirim yapın halka faydanız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 5 yıl önce
rezillikten başka birşey değil , yazık ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüsnü ~ 5 yıl önce
Kriz falan yok.algi yapmayın . Avmler dolu marketler dolu. O konkordato ilan edenlerin de kazandıklari parayı faize yatırdıklarıni herkes biliyor.onlardan da hesap sorulacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne iciyon ~ 5 yıl önce
Sen ne iciyosan aynisindan istiyom! Ne iciyon? Allasen bi soyle nolur???? :))))
halk ~ 5 yıl önce
belediye halk için yokmu niye ihaleye çıkıyor 2 bilet karşılığı kendi yapsın halk hizmet görsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 5 yıl önce
İhale önce 475 milyona veriliyor sonra iptal edilip 702 milyona ibb alıyorsa bunun neresi iyi? Önce havaalanı açıp metroyu 1 sene sonra yapmak marifet mi? Herşeyiniz yalan, dolan, palavra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 5 yıl önce
Bunlara inanan milyonlar var ne yazık ki ? Cehaleti görün işte
Pilot ~ 5 yıl önce
Kameralari gören, mikrofonu eline alan basliyor sallamaya. Neymis? Hedef 2023.. Kardesim bir Allaghin kulu cikip da bu hedefteki 2023 te neler hedefleniyor neler olacak aciklamazlar.. Ver mehteri ver coskuyu..gerisi Allaha kalmis. Resmi enflasyon %25 issizlik rekor seviyede. iflaslar baslamis. 3 senede 12 Bin yetismis insanimiz kacmis.. Tarim bitmis.. Et üretemiyor ithal ediyoruz. 600 Dolara Dünyanin en güzel turizm merkezlerini kiraya veriyoruz turizmde rekor kirdik diye göbek atiyoruz. Avrupanin issiz güczüz takimini 5 yildizli otellerde agirliyoruz. 5 yil sonra ne olacak bu 2023 te..
2023 ~ 5 yıl önce
2023 te başımız göge erecek ! Bi halt olacagı yok 2023 gelince hedef 2071 diyecekler o zamanda sen olmazsın iyi uykular
2023'te ~ 5 yıl önce
Dolar kaç TL olur? Bunlardan da bahsedin biraz. Sallaması kolay

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000