03 Kasım 2015, Salı 06:05:10

Metrojet'ten kaza açıklaması

Metrojet Havayolları'ndan bir yekili; 'uçağın teknik bir arıza ya da pilot hatası nedeniyle düşmüş olmasının imkansız olduğunu' açıkladı.
  • Daha önceki uçuşlarda kuyruk vurmuş olabilirler...Hasar görmüş kuyruk ,böyle bir felakete sebep olmuş olabilir...

Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden kalkışından sonra içindeki 224 yolcu ve mürettebatla düşen Rus yolcu uçağının havayolu şirketinden bir yetkili, "uçağın teknik bir arıza ya da pilot hatası nedeniyle düşmüş olmasının imkansız olduğunu" açıkladı.

Bu arada Rus yolcu uçağında hayatını kaybedenlerden 140'ının cenazesi St. Petersburg şehrine gönderildi.

Kogalımaviya Havayollları'nın Genel Müdürü,  Saint Petersburg'a gitmek üzere havalanan ancak Sina Yarımadas'nda düşen uçağın 'dış bir etken' nedeniyle düştüğüne inandıklarını söyledi. Şirketten yapılan açıklamada, mürettebatın uçuş sırasında herhangi bir sorun bildiriminde bulunmadığına da dikkat çekildi.

"KUYRUK BÖLÜMÜ ÖNCEDEN HASARLIYDI"

Bununla birlikte açıklamada, uçağın kuyruk bölümünün önceden zarar gördüğü ancak Saint Petersburg uçuşu öncesinde gerekli onarımdan geçirildiği belirtildi.

Bu arada Kogalımaviya yetkilileri, havayolu şirketinin finansal sorunlar yaşadığı şeklindeki iddiaları da reddetti. Açıklamada, ''Uçuş güvenliğini etkileyebilecek herhangi bir finansal sorunumuz yok'' denildi.

"MÜRETTEBATIN BİR ŞİKAYETİ YOKTU"

Uçağın motorlarının da Moskova'da 26 Ekim'de incelemeden geçirildiği ve uçağın teknik bakımdan 'çok iyi' durumda olduğu belirtilen açıklamada, mürettebatın da uçakla ilgili herhangi bir şikayette bulunmadığı ifade edildi.

Uçağın düşmesinin nedeninin yalnızca 'fiziksel ya da mekanik eylemlerle' açıklanabileceğini söyleyen Kogalımaviya yetkilileri, mürettebatın düşüş öncesinde ve sırasında uçağın kontrolünü bütünüyle kaybettiğini belirtti.

CESETLER RUSYA'YA GÖNDERİLDİ

Düşen uçakta hayatını kaybedenlerden 140'ının naaşını taşıyan Rusya  Acil Durumlar Bakanlığına bağlı uçak, Sabah saatlerinde St. Petersburg'daki  Pulkova Havalimanına indi.

Petersburg'da morga kaldırılan naaşlar, yakınları tarafından teşhis  edilecek.

Rus Hava Yolu Şirketi Kolavia'ya (Metrojet) ait Şarm El Şeyh-St.  Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak, havalandıktan kısa bir  süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatla birlikte Mısır'ın Sina  Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Uçak kazasında hayatını kaybeden yolculardan 132'sinin Petersburglu,  46'sının Leningrad Eyaleti'nden, 34'ünün Rusya'nın diğer şehirlerinden olduğu  belirtildi. Uçakta, 4 Ukrayna ve 1 Belarus vatandaşı bulunduğu da ifade edildi. 

Metrojet'ten kaza açıklaması

Yorumlar

Kuyruk ~ 8 yıl önce
Daha önceki uçuşlarda kuyruk vurmuş olabilirler...Hasar görmüş kuyruk ,böyle bir felakete sebep olmuş olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000