27 Aralık 2015, Pazar 12:24:25

Metrojet uçağıyla ilgili şok iddia

İngiltere'de yaşayan eski KGB ajanı, Mısır'da 224 kişiye mezar olan Rus uçağıyla ilgili korkunç şüpheyi dile getirdi.
  • oligarkların pis işleri... game of thrones halt etsin!
  • Mahir kaynak. :)
  • Ucak ilgili aciklama yapilmadan ucak sirketine 1 hafta once ucak dusuruldu bilgisi verildigi soylenmektedir. Ucak zaten sabikali oldugu icin gelecek tepki beklenmis kimse nicin dustugu ile ilgili bir bilgi yapamadigi icin senorya uygulanmaya baslanmistir. Ucak sirketinin sahibi ve arkasindaki bahceye bakinca bu senorya cok garip gelmiyor, nicin boyle bir sey yapildigi konusu ise abd nin arap bahari ile baslattigi bolgedeki sikintinin sebebi bunlar arap bahari ile baslayip avrupayi saran rusya turkiye arasini acmaya kadar giden oyunun parcasi
  • Mısır sabotaj değil diyor. Peki sigorta şirketleri ne diyor?
  • Kaynak nedir?
  • Bu izansızlardan beklenir. Aynı olay düşen Rus Savaş uçağında da geçerli. Mahsusen ihlal edip Türkiyenin vurmasını istediler

Boris Karpichkov adlı eski KGB ajanı, Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinden, Rusya’nın St. Petersburg şehrine giden Rus yolcu uçağının düşmesiyle ilgili bir iddia ortaya attı.

Karpichkov, olayın arkasında, saldırıyı üstlenen DAEŞ’in değil, Kremlin’in olduğunu öne sürdü. Daily Mail’in haberine göre Karpichkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu trajediye izin vermesinin sebebinin, hem Ukrayna’daki agresif tavrının ardından Rusya’ya sempati kazandırmak hem de DAEŞ’le ‘sözde savaşı’ için destek görmek olduğunu ileri sürdü. Putin’in bunu Esad’a muhalif gruplara saldırmak için kılıf olarak kullandığını iddia etti. 

SİLAH TİCARETİNE DESTEK

Karpichkov'un iddialarına göre planı, GRU (Rus askeri istihbarat teşkilatı) hazırladı ve ‘bir taşla iki kuş vurmak’ istedi; böylece DAEŞ suçlanarak Rusya’nın bölgedeki askeri operasyonlarına onay alınacak ve Ortadoğu’yla silah ticareti desteklenecekti.

224 kişiye mezar olmuştu

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden 31 Ekim'de kalkan Rus hava yolu şirketi Metrojet’e ait yolcu uçağı, 23 dakika sonra Sina yarımadasında düşmüş, 224 kişi ölmüştü. Uçak St.Petersburg'a gidiyordu. Olayı DAEŞ üstlenmişti. Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksander Bortnikov, "Rus yolcu uçağı su götürmez biçimde terörist saldırı sonucu düştü" demişti. 

Metrojet uçağıyla ilgili şok iddia

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

oligark ~ 8 yıl önce
oligarkların pis işleri... game of thrones halt etsin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaynak ~ 8 yıl önce
Mahir kaynak. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pis kokular ~ 8 yıl önce
Ucak ilgili aciklama yapilmadan ucak sirketine 1 hafta once ucak dusuruldu bilgisi verildigi soylenmektedir. Ucak zaten sabikali oldugu icin gelecek tepki beklenmis kimse nicin dustugu ile ilgili bir bilgi yapamadigi icin senorya uygulanmaya baslanmistir. Ucak sirketinin sahibi ve arkasindaki bahceye bakinca bu senorya cok garip gelmiyor, nicin boyle bir sey yapildigi konusu ise abd nin arap bahari ile baslattigi bolgedeki sikintinin sebebi bunlar arap bahari ile baslayip avrupayi saran rusya turkiye arasini acmaya kadar giden oyunun parcasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mısır ~ 8 yıl önce
Mısır sabotaj değil diyor. Peki sigorta şirketleri ne diyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaynak nedir? ~ 8 yıl önce
Kaynak nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Adam Oraya yazmış daily mail ve rus ajan diye hala kaynak soruyorsun arkadaş Allah akıl fikir versin
Beklenir ~ 8 yıl önce
Bu izansızlardan beklenir. Aynı olay düşen Rus Savaş uçağında da geçerli. Mahsusen ihlal edip Türkiyenin vurmasını istediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl please ~ 8 yıl önce
İzansız sen olmayasın? Delinin biri bir kuyuya taş atar kırk akıllı çıkartmaya uğraşırmış. Mantıklı düşün bakalım Rusya'nın böyle bir şeye ihtiyacı var mı? Ukrayna konusunda sempati kazanmasına imkan yok çünkü aklı başında hiç bir insan evladı Rusya'nın başka bir ülkedeki ayrılıkçılara destek vermesine sempati besleyemez. Ama ABD'nin yaptığı gibi kendi ülkesinin insanına da zarar vermek onların devlet geleneğinde yoktur. Bu geleneği bizim de Amerika'dan kopyalamaya (ithal etmeye) çalıştığımızı tape'lerle ortaya çıktı, hatırlarsan. Elbette gündemi havuzdan takip ediyorsan nereden bilip hatırlayacaksın bilmiyorum. Habere gelince, kaynak olarak gösterilen Daily Mail İngiltere'de çok da değer verilen bir gazete değildir (bkz Posta). Dolayısıyla haberleri de güvenilir değildir.
Akıl please'e ~ 8 yıl önce
Sen biraz tecrübelisin sanırım! Tutmuş bize onların devlet geleneklerinden bahsediyorsun. Ellerinde büyümüşsün gibi bahsediyorsun. Öyle bir konuşuyorsun ki..
Ellerinde büyümek? ~ 8 yıl önce
Tecrübeli olmak için ellerinde büyümeye gerek yok ki. Günümüz şartlarında hiç bir şeyi çok iyi bilmek için illa ki içinde olman gerekmiyor. Biraz araştırmayla herkes istediklerini öğrenebilir. Elbette bunun için en önemli kural da tüm kaynakları araştırabilmek. Ama ne yazık ki halkımızdaki araştırma ve sorgulama kültürü eksikliği duyduklarını (genellikle) mantık süzgecinden geçirmeden ve taraf gözeterek değerlendirdiği (benimsediği) için çoğu zaman yanılgılara sebep olabiliyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000