31 Ekim 2015, Cumartesi 21:20:23

Metrojet kazasından ilk görüntüler gelmeye başladı

Mısır'ın tatil beldesi Şarm'dan Rusya'nın St. Petersburg şehrine 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla giden Metrojet Havayolları'na ait yolcu uçağı Sina Yarımadası'nda düştü. Kaza yerinden ilk fotoğraflar gelmeye başladı.
  • Cok operasyonunu yaptik bu ucagin antalyada, kolavia olarak ucuyordu o zamanlar antalya rusya sehirleri arasi, burda neyin tartismasini yapiyorsunuz anlamiyorum ama sunu soyleyebilirim rus kaptanlara konserve kutusu ver ucururlar.
  • Bir cok islam . Allah cc. Icin kullandigin soz nasil bir soz. Yazik sana. insanlari elestirmemiz bitti olaylar nerelere dayandi. Elestiriye tartismaya mutlak acigiz fakat bu is bukadar cogrindan cikmamali. Yazik cok yazik.
  • Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun,rabbim kimseye yaşatmasın
  • Allah rahmet eylesinden nerelere gelmissiniz, ammada biliyorsunuz ha. Kardeşim her dinin bir peygamberi var ve her din allah tarafindan gonderilen peygamberlerle yayilmaya calisilmis,bizim dinimiz inanisa gore son din rabbin olmamizi istedigi sekilde yazilan son kitap kur an. Gelelim rahmete. Kardesim senin dininden once onlarin dini vardi bu aşikar, kaldiki onlarda allah rahmet eylesin yok ta tanri korusun yanina alsin cennetine kabul etsin falan var. Sonucta rab bir din ayri, yani sen dini inancina gore allah rahmet eylesin de onlar tanri korusun cennetine kabul etsin desin. Kulagi biriniz cene altindan biriniz kafa ustunden turuyorsunuz, kulak ayni kulak. ( hani din ayrimi soylem ayniligini anlamayan olursa kulagini tutsun, bakalim iki turlude sonuca ulasiyormu.) Allah olenlere rahmet eylesin, havacilik camiasinin ve yakinlarinin basi sagolsun. Saygılar.
  • Farkli dinde olsa her insanin bir Allahi var.Inanmayanlarda sit kosanlarda var elbet.Dunyada Muslumanlari Kotu gostermeye calisiyorlar.Ama muslumanlik hizla yayiliyo.Niye 2.ellizabet prenses kizini oldurdu Musluman bir Adama asikti ve karninda bebegi vardi.koskaca britanyaya musluman cocuklari hukmetse ne olurdu ;) Butun insanlar Musluman olarak Dunyaya geliyolar,Yabancilar cocuklarini kiliseye goturup orada hristiyan dini sectiriyolar.Bizler kefenle gomulup topraga karisiriz onlar ya yakilir kulunu suya atar yada pamuklu guzel bir tapudun icinde gomulur bizde yas vardir onlarda pub a gidip icmek vardir.Muslumanlikta zorlama yok suan turkiye olarak acik secik giyinende var basta birileri var diye kapananda.sapikliksa her yerde var geri kalmisliksa her yerde var BIZIM INSANIMIZ,GENCLERIMIZ COK ZEKIYIZ,YARDIM SEVERIZ,ACIMA DUYGUSA SAHIBIZ,AILE KAVRAMI ATAMIZI BILIRIZ,BIZLERDE ASLANLAR GIBI YUREK VAR..Kazada olenlere Allah rahmet eylesin..
  • Paçalarınızdan cahillik ve yobazlık akıyor. Artık insanı insandan iğrendirdiler. Bu ülkeye her şey müstahak.
  • Kazada vefat edenlerin ailelerine sabir diliyorum.
  • Kimin inançlı olup olmadığını insanlar bilemeyeceginden dolayı inananlara demek niyetiyle Allah rahmet eylesin demek sakinca teşkil etmez.
  • Ne biliyorsunuz kardeşim kimin cennete gidecegini ? Allahtan başka kimse bilmez boş boş konuşmayın. Hristiyana rahmet dilemek dinden çıkarırmış sen daha mensup olduğun dini bilmiyosun konuşuyorsun
  • Arkadaşım flight radardan irtifa ve sürate bakıp stall diyemezsin bilmeden ötüyorsun,https://www.youtube.com/watch?v=4WuPoVjOXLY önce burdan aç dinle gör öğren, bunlar senin gibi cahil insanlar değiller ...PİLOTLAR!!!30 bin feet e çıkmış bir airbus stall a girmez,girmeden önce 1000 türlü ikazı var, sen uyusan uçak uyumaz stall speed gelmeden sistem devreye girer TOGA yapar,Hipoxia yazan arkadaşım sende önce öğren hypoxia yazılır açın biraz araştırın bari tırmanışta olan uçak oxygen feeding arızası yaşıyorsa 30 bin feet e kadar bile dayanamazlar, 30binde 5-6 saniye 20 binde 15-20 saniye dayabilir standart bir insan gerisini sen düşün...Hız 400 knottan 100 knot a ani düşüş gösterdiğine göre yüksek ihtimalle uçak vurulmuştur yada bomba patlamıştır içeride.Işidin elindeki video olmasıda imkansız çünkü uçak net şekilde görülüyor, 30 bin feette uçan bir uçağı çıplak gözle görmek dahi çok zor bir durum.Kara kutuları bekleyip görmek lazım ancak zaten açıklanmaz.

Rus havayolu şirketi Kogalymavia’ya (Metrojet) ait yolcu uçağı, Mısır’ın tatil beldesi Şarm’dan (Şarm el Şeyh) kalkıp Rusya şehri St. Petersburg’a giderken radardan çıktı.

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, uçağın Sina Yarımadası’nda radardan kaybolduğunu ve burada düştüğünü söyledi. Kolavia Flight 7K9268 adlı A321 Airbus tipi uçakta 217 yolcu ve 7 personel, toplam 224 kişi olduğu açıklandı. Rusya'nın Mısır Büyükelçiliği, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kazadan hiçbir yolcunun sağ kurtarılamadığını açıklayarak yakınlarına başsağlığı diledi.

Rusya Federal Havacılık Ajansı Rosaviatsiya yetkilisi Sergey Izvolskiy ise 7K9268 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçağın TSİ 06.31'de kalktığını ve 23 dakika sonra da radarlarla irtibatının kesildiğini söyledi.

217'si yolcu ve 7'si mürettebat 224 kişi taşıyan uçakta yolcuların 17'si de çocuktu.

TÜRKİYE 'TEMAS KURULDU' İDDİALARINI DOĞRULAMADI
Bu arada Türkiye, düşen Rus uçağın, Türk hava kontrolü yetkilileriyle temas kurduğu iddialarını doğrulamadı. Bazı yetkililer yabancı kaynaklara,  Rus uçağın Türk hava sahasına girmediğini ve böyle bir temasın olmadığını ifade etti.

UÇAKTA VURULMA İZİ YOK
Bu arada uçağın Sina Yarımadası üzerinde düşmesi de bölgede etkin olan İslamcı örgütleri akıllara getirdi. Ancak RİA Novosti'nin aktardığına göre Mısır güvenlik yetkililerini kaynak gösteren Mısır medyasında uçakta vurulma izinin olmadığı belirtildi.

Mısır'da 'Sina Vilayeti' adıyla IŞİD'in kolu olarak faaliyet gösteren Ensar Beyt'ül Makdis örgütünün, Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığından devrilmesinden sonra arttırdığı saldırılarında şimdiye kadar yüzlerce asker ve polis hayatını kaybetmişti.







Metrojet kazasından ilk görüntüler gelmeye başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

EI ETJ ~ 8 yıl önce
Cok operasyonunu yaptik bu ucagin antalyada, kolavia olarak ucuyordu o zamanlar antalya rusya sehirleri arasi, burda neyin tartismasini yapiyorsunuz anlamiyorum ama sunu soyleyebilirim rus kaptanlara konserve kutusu ver ucururlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaba tabir. ~ 8 yıl önce
Bir cok islam . Allah cc. Icin kullandigin soz nasil bir soz. Yazik sana. insanlari elestirmemiz bitti olaylar nerelere dayandi. Elestiriye tartismaya mutlak acigiz fakat bu is bukadar cogrindan cikmamali. Yazik cok yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun,rabbim kimseye yaşatmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
of beee ~ 8 yıl önce
Allah rahmet eylesinden nerelere gelmissiniz, ammada biliyorsunuz ha. Kardeşim her dinin bir peygamberi var ve her din allah tarafindan gonderilen peygamberlerle yayilmaya calisilmis,bizim dinimiz inanisa gore son din rabbin olmamizi istedigi sekilde yazilan son kitap kur an. Gelelim rahmete. Kardesim senin dininden once onlarin dini vardi bu aşikar, kaldiki onlarda allah rahmet eylesin yok ta tanri korusun yanina alsin cennetine kabul etsin falan var. Sonucta rab bir din ayri, yani sen dini inancina gore allah rahmet eylesin de onlar tanri korusun cennetine kabul etsin desin. Kulagi biriniz cene altindan biriniz kafa ustunden turuyorsunuz, kulak ayni kulak. ( hani din ayrimi soylem ayniligini anlamayan olursa kulagini tutsun, bakalim iki turlude sonuca ulasiyormu.) Allah olenlere rahmet eylesin, havacilik camiasinin ve yakinlarinin basi sagolsun. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zuhtuyee ~ 8 yıl önce
Farkli dinde olsa her insanin bir Allahi var.Inanmayanlarda sit kosanlarda var elbet.Dunyada Muslumanlari Kotu gostermeye calisiyorlar.Ama muslumanlik hizla yayiliyo.Niye 2.ellizabet prenses kizini oldurdu Musluman bir Adama asikti ve karninda bebegi vardi.koskaca britanyaya musluman cocuklari hukmetse ne olurdu ;) Butun insanlar Musluman olarak Dunyaya geliyolar,Yabancilar cocuklarini kiliseye goturup orada hristiyan dini sectiriyolar.Bizler kefenle gomulup topraga karisiriz onlar ya yakilir kulunu suya atar yada pamuklu guzel bir tapudun icinde gomulur bizde yas vardir onlarda pub a gidip icmek vardir.Muslumanlikta zorlama yok suan turkiye olarak acik secik giyinende var basta birileri var diye kapananda.sapikliksa her yerde var geri kalmisliksa her yerde var BIZIM INSANIMIZ,GENCLERIMIZ COK ZEKIYIZ,YARDIM SEVERIZ,ACIMA DUYGUSA SAHIBIZ,AILE KAVRAMI ATAMIZI BILIRIZ,BIZLERDE ASLANLAR GIBI YUREK VAR..Kazada olenlere Allah rahmet eylesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 8 yıl önce
Dinler hakkında bir fanusda yaşamayı bırakip ve arastirdirtan sonra yorum yazın. Hristiyanlık hakkında hiçbir bilgi bilmeden sadece o yaşadığın fanusdaki diğer çok bilmislerin ağızından çıkanlar ile bilgi edinilmez. Ben yorumunuzdan daha çok bilgisizliginizden dolayı sitemkarim.
. ~ 8 yıl önce
Paçalarınızdan cahillik ve yobazlık akıyor. Artık insanı insandan iğrendirdiler. Bu ülkeye her şey müstahak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Kazada vefat edenlerin ailelerine sabir diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Kimin inançlı olup olmadığını insanlar bilemeyeceginden dolayı inananlara demek niyetiyle Allah rahmet eylesin demek sakinca teşkil etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
Ne biliyorsunuz kardeşim kimin cennete gidecegini ? Allahtan başka kimse bilmez boş boş konuşmayın. Hristiyana rahmet dilemek dinden çıkarırmış sen daha mensup olduğun dini bilmiyosun konuşuyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
captain 320 ~ 8 yıl önce
Arkadaşım flight radardan irtifa ve sürate bakıp stall diyemezsin bilmeden ötüyorsun,https://www.youtube.com/watch?v=4WuPoVjOXLY önce burdan aç dinle gör öğren, bunlar senin gibi cahil insanlar değiller ...PİLOTLAR!!!30 bin feet e çıkmış bir airbus stall a girmez,girmeden önce 1000 türlü ikazı var, sen uyusan uçak uyumaz stall speed gelmeden sistem devreye girer TOGA yapar,Hipoxia yazan arkadaşım sende önce öğren hypoxia yazılır açın biraz araştırın bari tırmanışta olan uçak oxygen feeding arızası yaşıyorsa 30 bin feet e kadar bile dayanamazlar, 30binde 5-6 saniye 20 binde 15-20 saniye dayabilir standart bir insan gerisini sen düşün...Hız 400 knottan 100 knot a ani düşüş gösterdiğine göre yüksek ihtimalle uçak vurulmuştur yada bomba patlamıştır içeride.Işidin elindeki video olmasıda imkansız çünkü uçak net şekilde görülüyor, 30 bin feette uçan bir uçağı çıplak gözle görmek dahi çok zor bir durum.Kara kutuları bekleyip görmek lazım ancak zaten açıklanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
el cevap ~ 8 yıl önce
30k daki airbus stall a girmez diyen kaptanım, bi dahaki sefere f/o oeb'leri okurken cay içmek yerine dinle
Öğrenci Pilot ~ 8 yıl önce
Evet girmez autothrottle buna müsade etmez TOGA devreye girer electronik flight system de buna müsade etmez anlaşılan sen F/O sun ama Nasıl girdin orası meçhul o uçağı stall sokmak için speedbrake artı Engine off yaparsan tabi ayrı kısacası intihar edersen diyorum
el cevap 'a (cevap) ~ 8 yıl önce
adam açıklamış bari saygı duy klavye magandası oeb nedir onu bilmez gelmiş konuşur burda...Boeing değil bu aslanım AIRBUS :))) ALFA FLOOR denen birşey var ama sen ne anlarsın ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000