11 Haziran 2012, Pazartesi 11:29:45

MET AIR AĞIR CEZADA

Pilot olma hayaliyle kayıt yaptırdıkları uçuş okulu Met Air’in kapanmasıyla zor durumda kalan 26 öğrencinin şirket yöneticileri aleyhine açtığı ‘nitelikli dolandırıcılık’ davasının ikinci duruşması yarın yapılacak.
  • bunlar ceza aldığı gün yeniden dogmuş olcam milletten yedikleri paralar zehir zıkkım olsun
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Sindel havacilik'a kaptirilan paralar,egitimi yarida kalip hayalleriyle oynananlar icin hicbir gelisme yok. Sivil havacilik kimlerden yana anlamis degilim. El birligiyle ogrencilerin canini yakip paralarinin alinmasi icin yola cikanlara gerekli cezalari verecek merciler lutfen artik birseyler yapsin yoksa ayni kisiler farkli isimle okul acip ceplerini doldurmaya devam ediyorlar. Ornegin : pilotuz mu plutos mu adi herneyse!!!!!
  • Haberde adı geçenleri şahsen tanıyorum. Konu yargıda olduğu için yorum yapmayacağım. Tüm mağdurların haklarına kavuşmasını dilediğimi belirtmek istedim sadece. (HS)
  • yazık ya... Bizim bir kardeşimiz 40 bin dolar kaptırmış oraya... iki de bir savcılığa çağrılıp duruluyordu.. İnşallah alırlar paralarını geri...
  • Ingilizcede soyle bir soz vardir, if it is too good to be true, probably it is. Zamaninda met air piyasadaki diger okullardan baya farkla egitim vericez diyorsa durup bir dusunmek lazim, nedn diye?
  • Malesef o sistem burda zor işliyor kardeşim adamlar mağdur olalı kaç sene geçmiş yav yazık günah bu insanlara daha işin başında yedikleri darbeye bakın okul bittikten sonra bi darbe'de şisrketler vuruyor kiminin parasını alıp eğitimi veriyor sonra kapıyı göstererek uğurluyor hesap soran varmı yok,olan kime oluyor hayalleri ve idolleri olan gençlere oluyor dünyanın hiç bir yerinde genç nesle kan kusturan bir sistem daha yok malesef.
  • Gençlerin hayatları ile oynayanlar gerçekten ceza alır da mağdurlara da hakları/hakettikleri maddi/manevi geri verilirse artık bu memlekette hukuktan söz etmeye başlayabiliriz...

 

Kartal 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla Met Air’in sahipleri Tufan Süer ve Tayfun Süer ile birlikte o dönemde okulun genel müdürü olan emekli  Hava Tümgeneral Çetin Akyol ve ortaklardan Ercan Beyazıt da hakim karşısına çıkacak.

Okulun kapanmasıyla eğitimleri yarıda kalan ve yatırdıkları on binlerce doları geri alamayan 26 mağdur öğrenci pilotun açtığı davanın ikinci duruşması saat 10.30’da başlayacak. Duruşmaya mağdur edilen öğrencilerle birlikte yakınları da katılacak.

80 YIL HAPİS İSTEMİ
Pilotluk hayaliyle yanıp tutuşan 45 genç 2008 ve 2009 yılları arasındaki farklı öğrenci gruplarında MET Air pilot eğitim akademisine 40 ile 55 bin dolar para ödeyerek eğitime başladı. Çoğu pilot olma hayaliyle evini sattı veya kredi çekti. Ancak eğitimleri tamamlanmadan şirket 2009 yılında mali ve ekonomik krizi neden göstererek eğitimi durdurdu. Yeterli uçuş yapamadıkları için diploma alamayan gençlerden 16’sı savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2009 yılında firmaya yaptığı denetlemelerde eksiklik ve aksakları rapor ederek firmaya üç kez uyarı verdiği de ortaya çıktı. 

Dördüncü denetlemede ise sorunlar giderilmediği için firmanın yetkileri sivil havacılık tarafından askıya alındı. Şüphelilerin kastının organize bir şekilde ilk baştan itibaren kursiyer öğrencileri dolandırmak olduğu vurgulanan iddianamede ekonomik krizin bahane edildiği belirtilerek şüpheliler Met Air kurucusu Tayfun Süer, ortağı Tufan Süer, şirketin Genel Müdür yardımcısı emekli hava pilot tümgeneral Çetin Akyol ile ortaklardan Ercan Beyazıt hakkında dolandırıcılık suçundan 80 yıla kadar hapis cezası istendi.

©AirportHaber.com ÖZEL

MET AIR AĞIR CEZADA

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

tamirci ~ 11 yıl önce
bunlar ceza aldığı gün yeniden dogmuş olcam milletten yedikleri paralar zehir zıkkım olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ertooth ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot. ~ 12 yıl önce
Sindel havacilik'a kaptirilan paralar,egitimi yarida kalip hayalleriyle oynananlar icin hicbir gelisme yok. Sivil havacilik kimlerden yana anlamis degilim. El birligiyle ogrencilerin canini yakip paralarinin alinmasi icin yola cikanlara gerekli cezalari verecek merciler lutfen artik birseyler yapsin yoksa ayni kisiler farkli isimle okul acip ceplerini doldurmaya devam ediyorlar. Ornegin : pilotuz mu plutos mu adi herneyse!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu yargıda olduğu için... ~ 12 yıl önce
Haberde adı geçenleri şahsen tanıyorum. Konu yargıda olduğu için yorum yapmayacağım. Tüm mağdurların haklarına kavuşmasını dilediğimi belirtmek istedim sadece. (HS)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
yazık ya... Bizim bir kardeşimiz 40 bin dolar kaptırmış oraya... iki de bir savcılığa çağrılıp duruluyordu.. İnşallah alırlar paralarını geri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Ingilizcede soyle bir soz vardir, if it is too good to be true, probably it is. Zamaninda met air piyasadaki diger okullardan baya farkla egitim vericez diyorsa durup bir dusunmek lazim, nedn diye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:( ~ 12 yıl önce
Malesef o sistem burda zor işliyor kardeşim adamlar mağdur olalı kaç sene geçmiş yav yazık günah bu insanlara daha işin başında yedikleri darbeye bakın okul bittikten sonra bi darbe'de şisrketler vuruyor kiminin parasını alıp eğitimi veriyor sonra kapıyı göstererek uğurluyor hesap soran varmı yok,olan kime oluyor hayalleri ve idolleri olan gençlere oluyor dünyanın hiç bir yerinde genç nesle kan kusturan bir sistem daha yok malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 12 yıl önce
Gençlerin hayatları ile oynayanlar gerçekten ceza alır da mağdurlara da hakları/hakettikleri maddi/manevi geri verilirse artık bu memlekette hukuktan söz etmeye başlayabiliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sedat peker ~ 8 yıl önce
Abilerimize laf yok. Garibana ekmek verelim dediler cok ucuza yaptiklari icin iflas ettiler. Ne var bunda, kahramanlar onlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000