12 Haziran 2015, Cuma 08:40:32

Mesut Yılmaz'ın oğulları 3. havalimanında

Restoran işinde beklediğini bulamayan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğulları Emir Hasan ve Mehmet Yavuz Yılmaz, 3. havalimanının hafriyat işine girdi. Yılmaz kardeşlerin şirketi CFS ve diğer 10'a yakın hafriyatçı şirketin yaptığı işin büyüklüğü ise 1 milyar Euro'nun üzerinde.
  • Gerçekten gülüyorum bazılarına.kıskançlık yapmayın,adamlar hafriyat yapıyor bunun çalmakla ne ilgisi var?
  • Ben zor kazaniyorum, kolay kazananlara ve onlara goz yumanlara nefretle bakiyorum
  • Ulkemizde hesap sormaya aslinda taa anap zamanindan baslansa cok iyi olur ama bunu kim nasil yapar orasi soru isareti. Ulkeyi yonetenlerin cocuklari masallah analarindan mutesebbis dogmus. Hepsi buyuk isadami...yazik ki bu insanlarda ne haram ne Allah korkusu yok, arlanma,utanma hic yok...bu kadar gunahin bedeli nasil odenir ki ?
  • yeşilköy'e 17R/35L pisti yapılırken hükümetteydi ve işi yeterliliği olmayan yandaşlarına vermek yapmadığı dalavere kalmamıştı. Mesela ne mi? İşin bedeli itibariyle yandaş şirket o ihaleye giremiyordu. Ne yaptılar? Şartnameden hafriyatın taşınmasını çıkardılar. İş bedeli küçüldü. Yandaş limitler içine girdi işi aldı. Sonra herkes hatırlar. Hafriyat toprağı taşınmadığı için florya tarafında dağ gibi hafriyat birikti. Sonra onu taşımak için yine bir ihale ve tabi yine yandaşa. Sonuç? Olmayacak işi hile ve hak yiyerek oldurdular. Hadi bakalım yiyin. Zaman çabuk geçiyor. Hesap günü yaklaşıyor. O gün için Yüce Yaradan kitabında diyor ki: "Suçlular şunu diyecek> ne olur bize müsade et bizi dünyaya geri gönder bak nasıl doğru insan olup güzel hareket edecez". Ama iş işten geçmiş, artık dünya diye bir yer olmayacak. Onlara denilecek ki "Biz size yeterli bir süre, uzun bir ömür vermiştik. Ama siz o fırsatı kullanmak yerine, kötülük, yalan, hırsızlık ve hak yeme peşinde koştunuz". Gerisi malum.
  • Birinin ogullari genc yaslarinda sirketler kurar mali goturur digerinin ogullari gemicikler alir bilmem neler yapar mali goturur ama bir Allah'in kulu da hesap sormaz, soramaz sonra haktan,adaletten bilmem ne den bahseder dururlar...
  • o da rizeli ne tesaduf !
  • Amcalari Gölcük depreminin hafriyat işini alip alt taşeronlara parasini odememislerdi deniyordu.
  • hiç halkın çoğunluğunda olduğu gibi bir şirkette işe girip maaşlı çalışan, sabah akşam kart basarak sayılan, turnike geçen bir milletvekili oğlu var mıdır acaba? hepsi nedense şirketler kurmuş kısa zamanda milyon dolarların sahibi olmuş oluyorlar. biz mi çok safız onlar mı çok zeki? bir şirkete girdikten sonra 1-2 sene içinde kariyer basamaklarını hızla tırmananlar cevaplasın lütfen.
  • yiyiyn yiyin tıksırana kadar yiyin batan geminin malları yiyiyn!!!!Allah bunun hesabını mutlaka soracaktır

Restoran işinde beklediğini bulamayan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğulları Emir Hasan ve Mehmet Yavuz Yılmaz, 3. havalimanının hafriyat işine girdi. Yılmaz kardeşlerin şirketi CFS ve diğer 10'a yakın hafriyatçı şirketin yaptığı işin büyüklüğü ise 1 milyar Euro'nun üzerinde.

Yapımı devam eden ve ilk etabının 29 Ekim 2017'de açılması hedeflenen 3. havalimanında yüzlerce kamyon, iş makinesi son sürat çalışıyor. Neredeyse başka bir aracın geçmediği yollarda hafriyat taşıyan kamyonlardan dolayı trafik bile oluşmuş durumda. Alandaki göletler doldurulurken, bir yanda da yüksek tepecikler tıraşlanıyor. Yeni havalimanında şu an işin en büyük kısmını hafriyat oluşturuyor. Dile kolay tam 7 bin 650 hektarlık taş, toprak, maden, göletleri kapsayan dev bir alandan bahsediyoruz.

RESTORAN İŞİ TUTMADI

Bu dev arazide hummalı bir şekilde çalışan hafriyat şirketlerinden biri ise süpriz bir aileye ait. Eski Başbakan ve eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın iki oğlu kurdukları hafriyat şirketiyle şu anda havalimanı inşaatında iş yapıyor.

Hatırlanacağı üzere 3. havalimanı ihalesi 3 Mayıs 2013'te yapılmıştı. Kıyasıya çekişmenin yaşandığı ihalede en yüksek teklifi 22 milyar 152 milyon Euro'yla LimakKolin-Cengiz-Mapa-Kalyon (CMLKK) Ortak Girişim Grubu vermişti. İhale, Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştu. 2009 yılında CFS İstanbul Yatırım A.Ş'yi kurarak gıda sektörüne adım atan Mesut Yılmaz'ın oğulları Mehmet Yavuz ve Emir Hasan kardeşler restoran işinde başarılı olamayınca 2013 yılında havalimanı ihalesi gerçekleşir gerçekleşmez ibreyi hafriyat işine çevirdi.

Şirketin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre CFS İstanbul Yatırım A.Ş, 2013 yılında Efe Logistics Group ile birlikte CMLKK tarafından inşa edilen 3. havalimanı inşaatında hafriyat alanında Çalışmaya başladı. 10 milyon 100 bin lira sermayeli CFS İstanbul'da Yavuz ve Hasan Yılmaz kardeşler yarı yarıya hissedar durumda. Hafriyat işini beraber yaptıklarını belirttikleri Efe Logistic Group (Efe Worldwide Lojistik ve Dış Ticaret A.Ş.) şirketinde de iki kardeş hissedar. Efe Logistic'in büyük ortağı yüzde 50 hisse ile İbrahim Behram. Şirkette Yavuz Yılmaz'ın yüzde 15, Emir Yılmaz'ın ise yüzde 10 hissesi var. Azeri işadamları Mirfalakh
Jabbarov yüzde 17, Javid Sadigov ise yüzde 8 hisseye sahip. Bu şirketin sermayesi ise 1 milyon lira. Yine şirketin internet sitesinde yer alan fotoğraflardan inşaat alanında çalışan kamyonların üzerinde Yılmaz kardeşlerin her iki şirketinin de marka olarak beraber yer aldığı görülüyor.

10'A YAKIN ŞİRKET 1 MİLYAR EURO'LUK İŞİ PAYLAŞIYOR

İstanbul'a yapılacak yeni havalimanı 7 bin 650 hektarlık alan üzerine kurulacak. İhale öncesinde oldukça engebeli olan bu arazideki hafriyat işinin maliyetinin 1 milyar Euro'nun üzerinde olacağı ifade ediliyordu. Alanın büyüklüğü nedeniyle ihaleyi kazanan CMLKK Grubu'nun hafriyat işini 10'a yakın şirkete verdiği görülüyor. Bu şirketlere eşit bir dağılım yapılması halinde şirket başına düşecek pay 100 milyon Euro'yu geçece. Tabii bu tutar şirketlerin elindeki kamyon sayısı ve aradaki anlaşmanın şartlarına ilişkin farklılık gösterebilir.

Sedef Adası'nda restoranları var

CFS İstanbul Yatırım AŞ'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre şirket uluslararası alanda petrol, petro-kimya ve doğal taş ticareti yapıyor. 2009'da gıda sektöründe faaliyet göstermek için kurulan şirket Quick China'nın İstanbul franchisingini alarak sektöre girmiş daha sonra kendi markaları olan Elio, Elio Sedef ve Mitzi ile yoluna devam etmişti. Ancak Yılmaz Kardeşler restoran işinde beklediğini bulamamıştı. Ataköy Marina Park'taki Elio'yu kapatan, Nişantaşı'ndaki ana şubelerini eski CEO'ları Aydın Samanlı'ya devreden kardeşler diğer markaları Quick China'yı da elden çıkarmıştı. Şu anda CFS İstanbul'un tek restoranı Sedef Adası'nda faaliyet gösteren Elio Sedef. Şirket restoranın yanısıra En-Mar Prodüksiyonla medya alanında televizyon programları ve reklam prodüksiyonları yapıyor. CFS İstanbul uluslararası alanda petrol, petrol ürünleri, petro kimya ve maden ürünlerinin ticaretini de yapıyor.

3. HAVALİMANININ HAFRİYATÇILARI

CFS İSTANBUL YATIRIM A.Ş.: Emir Hasan Yılmaz ve Mehmet Yavuz Yılmaz kardeşlere ait şirketin sermayesi 10 milyon 100 bin lira.

ORKUN ULUSLARARASI NAKLİYAT: Orhan Karadeniz ve İlhan Karadeniz'e ait şirketin sermayesi 32 milyon 655 bin lira.

ORKUN LOJİSTİK: 100 bin TL sermayeli bu şirketin yüzde 50 hissesi Orkun Karadeniz'e yüzde 50 hisse ise Güldeniz Uçar'a ait.

TURAN İNŞAAT: Şirketin ortakları Yaşar, Cevdet, Yusuf, Yücel ve Bekir Tiren kardeşler.

CETA YAPI: 10 milyon lira sermayeli şirketin ortakları Hüseyin Tatoğlu, Metin Tatoğlu, Alaattin Cengiz, Ercan Tatoğlu ve Erkut Tatoğlu.

RAMOİL AKARYAKIT: Mersin Ticaret Odası'na kayıtlı olan şirketin sermayesi 1 milyon TL. Mustafa Ramiz
Hocaoğlu'na ait.

İZOL NAKLİYE: Adıyaman Ticaret Odası'na kayıtlı şirket Abdullah ve Ziya Aktaş'a ait.

ŞUBAT İNŞAAT: 50 bin TL sermayeli şirketin tek sermayedarı Fehim Talha Şamlı

GÖKÇE İNŞAAT: Ankara Ticaret Odası'na kayıtlı bu şirketin sahibi Metin Güneş.

ÜSTÜNLER GRUP: Yalova Ticaret Odası'na kayıtlı bu şirketin ortakları arasında

Cenker, Sıdıka, Ayhan ve Özge Üstün yer alıyor.

SÖĞÜT İNŞAAT: Ankara Ticaret Odası'na kayıtlı şirketin ortakları arasında Mustafa ve Nurten Akan yer alıyor

Sefer Levent / Hürriyet

Mesut Yılmaz'ın oğulları 3. havalimanında

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gerçekten gülüyorum bazılarına.kıskançlık yapmayın,adamlar hafriyat yapıyor bunun çalmakla ne ilgisi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hafriyat ~ 9 yıl önce
Hafriyat inşaat sektöründe en basit ama en kârlı iştir. Ölçülmesi, tahmin edilmesi zor, çok basit hilelerle astronomik paralar kazanmaya müsait bir iş.
Zor ~ 9 yıl önce
Ben zor kazaniyorum, kolay kazananlara ve onlara goz yumanlara nefretle bakiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadan dogma ~ 9 yıl önce
Ulkemizde hesap sormaya aslinda taa anap zamanindan baslansa cok iyi olur ama bunu kim nasil yapar orasi soru isareti. Ulkeyi yonetenlerin cocuklari masallah analarindan mutesebbis dogmus. Hepsi buyuk isadami...yazik ki bu insanlarda ne haram ne Allah korkusu yok, arlanma,utanma hic yok...bu kadar gunahin bedeli nasil odenir ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu herif ~ 9 yıl önce
yeşilköy'e 17R/35L pisti yapılırken hükümetteydi ve işi yeterliliği olmayan yandaşlarına vermek yapmadığı dalavere kalmamıştı. Mesela ne mi? İşin bedeli itibariyle yandaş şirket o ihaleye giremiyordu. Ne yaptılar? Şartnameden hafriyatın taşınmasını çıkardılar. İş bedeli küçüldü. Yandaş limitler içine girdi işi aldı. Sonra herkes hatırlar. Hafriyat toprağı taşınmadığı için florya tarafında dağ gibi hafriyat birikti. Sonra onu taşımak için yine bir ihale ve tabi yine yandaşa. Sonuç? Olmayacak işi hile ve hak yiyerek oldurdular. Hadi bakalım yiyin. Zaman çabuk geçiyor. Hesap günü yaklaşıyor. O gün için Yüce Yaradan kitabında diyor ki: "Suçlular şunu diyecek> ne olur bize müsade et bizi dünyaya geri gönder bak nasıl doğru insan olup güzel hareket edecez". Ama iş işten geçmiş, artık dünya diye bir yer olmayacak. Onlara denilecek ki "Biz size yeterli bir süre, uzun bir ömür vermiştik. Ama siz o fırsatı kullanmak yerine, kötülük, yalan, hırsızlık ve hak yeme peşinde koştunuz". Gerisi malum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesap ~ 9 yıl önce
Birinin ogullari genc yaslarinda sirketler kurar mali goturur digerinin ogullari gemicikler alir bilmem neler yapar mali goturur ama bir Allah'in kulu da hesap sormaz, soramaz sonra haktan,adaletten bilmem ne den bahseder dururlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rizeli ~ 9 yıl önce
o da rizeli ne tesaduf !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 9 yıl önce
arkadaş sen anlamamışsısn o bölge o işi ustası kalbi:)
hakan ~ 9 yıl önce
Amcalari Gölcük depreminin hafriyat işini alip alt taşeronlara parasini odememislerdi deniyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normal ~ 9 yıl önce
hiç halkın çoğunluğunda olduğu gibi bir şirkette işe girip maaşlı çalışan, sabah akşam kart basarak sayılan, turnike geçen bir milletvekili oğlu var mıdır acaba? hepsi nedense şirketler kurmuş kısa zamanda milyon dolarların sahibi olmuş oluyorlar. biz mi çok safız onlar mı çok zeki? bir şirkete girdikten sonra 1-2 sene içinde kariyer basamaklarını hızla tırmananlar cevaplasın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
var ~ 9 yıl önce
Var, ancak o adamların dürüst partilerine bugün 1%'in altında oy veriliyor. Oy verdiğiniz partinin seçim bildirgesini geçtim kzananlarını bile öğrenmekten vaatlerini takip etmekten, hesap sorup sandıkta ceza vermemekten aciz olursanız öyleleri oy alamaz reklam yapan alır, babasının mevkiisini kullananların haberlerini okursunuz.
yiyin ~ 9 yıl önce
yiyiyn yiyin tıksırana kadar yiyin batan geminin malları yiyiyn!!!!Allah bunun hesabını mutlaka soracaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 9 yıl önce
Sana is vermediler mi
hakan'a...... ~ 9 yıl önce
Sana çok iş verdiler heralde!! yandaş nasıl olunur bizlere biraz ders verebilirmisin?
verdiler ~ 9 yıl önce
bana iş verdiler ama ben çalmam dedim:)
hakoş'a ~ 9 yıl önce
sen yandaşsın galiba yada ihalecisin:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000