31 Ağustos 2008, Pazar 07:49:19

Merzifon Havaalanı'na yeni isim istiyorlar

Zaman Gazetesi ile Çorum Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Sektörler Buluşması' toplantısında şehrin meseleleri masaya yatırıldı.
  • biz merzifonlular olarak hiç bir zaman merzifon elması yada mezifon leblebisi merzifon kaplıcaları diyerek kim seye tartişma açmadık sizler niçin ve ne için tartışma yaratıyorsunuz bence çok komik oluyorsunuz .orası merzifon hava alanı ve öyle kalacak...
  • Bir Çorumlu olarak bu işle fazla uğraşmayın komik oluyor. Merzifon Hava Alanı ismi çok güzel ve öyle kalsın.
  • Çorumlu vatandaşlarımız ne yapacaklarını şaşırdılar. Burunlarının dibine havaalanı açıldı. Açıldığından beri yıllardır "Merzifon Havaalanı olan isminin değiştirilmesini istediler. Hatta "İsmini değiştirelim Çorum olmazsa binmeyiz, o havaalanının çalışmaması için elimizden geleni yapacağız." dediler. Tüm dünyada "Merzifon Havaalanı" (Airport Code : MZH) olarak bilinen isminin neden değiştirilmesini isterler insan anlayamıyor. O zaman Çorum Leblebisinin de adı "Yeşilırmak Leblebisi yada Merzifon Leblebisi olsun... Merzifon Havaalanı tüm dünyada "Merzifon" ismi ile bilinirken, farklı bir isim o bölgede iki tane havaalanı varmış algısı yaratır ve uçuş güvenliği için de sakıncalıdır.

İşsizliğin yüzde 5-6'lar civarında seyrettiği şehir, önemli avantajlarının yanı sıra çeşitli sorunlarla da karşı karşıya. Bunların başında ise ulaşım geliyor. Demiryolu ve denizyolu bağlantısı bulunmayan kentte, havaalanı da yok. Ancak Merzifon Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılmış olması, hava ulaşımında sorunu önemli ölçüde çözdü. Ankara-Samsun arasındaki duble yolun tamamlanması ile de karayolu ulaşımı rahatlayacak. Ankara-Çorum arası iki saate inecek.

En büyük beklenti ise sektörel teşviklerden daha çok pay alarak yeni yatırımlara imza atmak. Çorum'un bir önemli isteği de Merzifon Havaalanı'na, havaalanını bölgesel hale getirecek bir isim verilmesi. Önerdikleri isim ise Yeşilırmak Havaalanı. Vali Mustafa Toprak, ilin belli bir aşamaya geldiğini, ancak henüz kabuğunu kıramadığını ifade ediyor: "Çorum'da müteşebbis ruhu var. Ekonomiyi besleyecek tarıma dayalı sanayi üretimleri var. Çeltiğin yüzde 12'si, nohudun yüzde 5'i, Çorum'da.

Merzifon Havaalanı'na yeni isim istiyorlar

Yorumlar

ADEM AY ~ 15 yıl önce
biz merzifonlular olarak hiç bir zaman merzifon elması yada mezifon leblebisi merzifon kaplıcaları diyerek kim seye tartişma açmadık sizler niçin ve ne için tartışma yaratıyorsunuz bence çok komik oluyorsunuz .orası merzifon hava alanı ve öyle kalacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazım Atay ~ 16 yıl önce
Bir Çorumlu olarak bu işle fazla uğraşmayın komik oluyor. Merzifon Hava Alanı ismi çok güzel ve öyle kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MZH ~ 16 yıl önce
Çorumlu vatandaşlarımız ne yapacaklarını şaşırdılar. Burunlarının dibine havaalanı açıldı. Açıldığından beri yıllardır "Merzifon Havaalanı olan isminin değiştirilmesini istediler. Hatta "İsmini değiştirelim Çorum olmazsa binmeyiz, o havaalanının çalışmaması için elimizden geleni yapacağız." dediler. Tüm dünyada "Merzifon Havaalanı" (Airport Code : MZH) olarak bilinen isminin neden değiştirilmesini isterler insan anlayamıyor. O zaman Çorum Leblebisinin de adı "Yeşilırmak Leblebisi yada Merzifon Leblebisi olsun... Merzifon Havaalanı tüm dünyada "Merzifon" ismi ile bilinirken, farklı bir isim o bölgede iki tane havaalanı varmış algısı yaratır ve uçuş güvenliği için de sakıncalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000