22 Haziran 2016, Çarşamba 20:01:28

Mersin'de İHA yasağı

Mersin Valiliği, Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA veya DRONE) ve Motorlu Çok Hafif Hava Araçları’nın, başta Valilik, kaymakamlıklar, jandarma ve emniyet birimlerine ait kamu binaları olmak üzere milli güvenlik açısından hassas olan binaların üzerinde uçurulmalarını ve izinsiz kullanılmalarını yasakladı.
  • Bir de kimin ne amaçla kullandığını tespit etmek zor diye dürbün, teleskop, zoomlu fotoğraf makineleri, bıçak, gübre hatta telefonun da yasaklanması düşünülmeli.
  • İHA olduğu doğru fakat yaygınlaşmasını engellemek yanlış bir düşünce. Sadece satımı değil üretimiyle de ilgilenen bir çok kişi, firma var ülkemizde ve mühendislik anlamında en ufak bir şey bile katkıdır. Drone'lardan dolayı Atatürk havaalanını da çok çekti. Bu gibi yerlerde yasaklanması çok doğru bir karar.
  • Evet, teknolojinin bu alanda da kullanımında geri kalınmalıdır. Kişisel hava araçlarının tartışıldığı, İHA'ların lojistikte kullanılması için harıl harıl çalışıldığı bugünler itina ile ıskalanmalıdır. Neme lazım.
  • Drone adıyla satılan oyuncaklar İHA dır ve bu kadar yaygınlaşmasıda engellenmelidir aksi takdirde kimin ne amaçla kullandığını tespit etmek çok zor olur Mersin Valiliği ni kutluyor diğer illere örnek olmasını diliyorum

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Mersin ili hava sahasında İHA veya DRONE ve Motorlu Çok Hafif Hava Araçları’nın, askeri güvenlik bölgeleri ve milli güvenlik bakımından hassasiyet arz eden kurum ve kuruluşlar üzerinde izinsiz olarak uçuş yapmalarının, fotoğraf ve film çekmelerinin engellenmesi amacıyla karar alındığı bildirildi.

Alınan kararla söz konusu araçların terör örgütü mensuplarınca hassasiyet arz eden kurum ve kuruluşlar ile güvenlik güçlerine karşı kullanılması ihtimaline karşı satın alınmasının, temin edilmesinin ve kullanılmasına denetim ve izin de getirildi.

100 METRE YARIÇAPLI ALANDA KULLANILMASI YASAK
Birçok yasa ve yönetmelik çerçevesinde getirilen yasağa ilişkin olarak, “Valiliğimizin kararı ile ilimiz sınırları içerisinde her türlü Sivil İnsansız Hava Araçlarını (İHA veya DRONE) ve Motorlu Çok Hafif Hava Araçlarını satan, satın alan, temin eden, kullanan şahıslar, en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacını, maksadını ve modelini bildirmekle yükümlüdür. İHA veya DRONE ve Motorlu Çok Hafif Hava Araçlarının Valilik, kaymakamlık, Jandarma Bölge ve İl Jandarma Komutanlıkları, MİT Bölge Başkanlığı, adliye binası ve lojmanları, cezaevi yerleşkesi, emniyet bina, tesis ve lojmanları, Mersin Liman İşletmesi, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanlarının dış çevresinden itibaren 100 metre yarıçaplı alanında kullanılması yasaklanmıştır” denildi.

Açıklamada, karara uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdare Kanunu’nun 66.maddesindeki, “İl genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükmü uyarınca cezalandırılır.

Ancak, kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi halinde Vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” hükmü çerçevesinde yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Mersin'de İHA yasağı

Yorumlar

tespit etmek. ~ 8 yıl önce
Bir de kimin ne amaçla kullandığını tespit etmek zor diye dürbün, teleskop, zoomlu fotoğraf makineleri, bıçak, gübre hatta telefonun da yasaklanması düşünülmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 8 yıl önce
İHA olduğu doğru fakat yaygınlaşmasını engellemek yanlış bir düşünce. Sadece satımı değil üretimiyle de ilgilenen bir çok kişi, firma var ülkemizde ve mühendislik anlamında en ufak bir şey bile katkıdır. Drone'lardan dolayı Atatürk havaalanını da çok çekti. Bu gibi yerlerde yasaklanması çok doğru bir karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasak ~ 8 yıl önce
Evet, teknolojinin bu alanda da kullanımında geri kalınmalıdır. Kişisel hava araçlarının tartışıldığı, İHA'ların lojistikte kullanılması için harıl harıl çalışıldığı bugünler itina ile ıskalanmalıdır. Neme lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Drone ~ 8 yıl önce
Drone adıyla satılan oyuncaklar İHA dır ve bu kadar yaygınlaşmasıda engellenmelidir aksi takdirde kimin ne amaçla kullandığını tespit etmek çok zor olur Mersin Valiliği ni kutluyor diğer illere örnek olmasını diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000