09 Ağustos 2010, Pazartesi 08:19:20

Mersin-Adana arasında havaalanı kapışması!

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz, Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırma kararı alınan ve Çevre Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) süreci devam eden Tarsus-Kargılı'daki bölgesel havalimanı girişiminin yanlış olduğunu ileri sürmesi Mersinliler tarafından
  • Biz ne havaalanları gördük türkiyede içerisinde keçiler otlatılan... malesef havaalanı yapmak bölgeyi geliştirmez. Havaalanından mucize beklemeyin.
  • 2 yıl içinde bitecekmiş.çok güzel olacak inşallah.bölgenin kaderi değişecek.ulaştırma bakanlığına şükranlarımızı sunarız.
  • Adana Türkiye'nin 4.büyük şehridir.Havalimansız bir büyükşehir düşünemiyorum.Bu şehirde tarım da vardı sanayi de,dünyanın en verimli ovalarından birine sahiptir,yıllardır Türkiye'yi besler,1950li yıllarda en önemli sanayi tesisleri burada kurulmuştur.Önem verilse turizm de olurdu,çok güzel deniz,doğal güzellik ve tarih bu topraklarda da var.Nedense son yıllarda bu şehrin gelişmesi istenmiyor sanki ;fabrikaları bir bir kapatılıyor,tarımda ülkemizin durumu artık malum,işsizlik çok arttı bu güzel şehirde.Şimdi de sıra havalimanına mı geldi,koca bir köy olması için ne gerekiyorsa yapıyorlar.
  • Bence boyle yatirimlar 25, 30 yil ileriye bakilarak yapilmali.Adana su ani ile kapasitesine ulasti. Mersindeki verimli topraklarin kaybolmasina bende karsiyim. Adana havalimani pratik gerekcelerden buyuyemez(sehire cok yakin, sigorta kaza aninda odemez, buyume sansi hic yok, buyuk ucaklar , kargolar cok zorlanir) o zaman ara cozum bulmali. Inanc turizmi icin tarsus cok onemli, araplar icinde mersin civari ve yeni acilan turizm bolgesinide topladigimizda belki denizi cok kirlenen temizlenemeyen bir alana bolgeye denizin uustune bir havallimani yapmak bu sefer her tulu ucak iner turbojetler dahil.VEVErimli topraklarimiza sahip cikalim diger yandanda tarimla gelismis dunyada ulke olmadigini farkeedelm.
  • Tarsus - Kargılıdan Mersinde denize girilebilecek en yakın yer uzak. Mersinin denizi kirlendi şehir merkezi civarı sanayi ve diğer atıklardan dolayı deniz kenarındaki sitelerin atılları doğru denize aktı şu an akmayabilir ama aktı.. Kargılıya yapılacak havaalanın maliyeti 1,5 milyar dolar civarı bu rakam da herşey dahil ancak şu anki rakam budur kazmayı vurduğunda rakam daha da yükselir.. Onun dışında Tarım alanları var 1. derece de yazık olur..Buralara sıfırdan alt yapı için çok ciddi masraf yapılacak
  • Bir kere Mersinin gelişmesi için havaalanı tarsus kargılı bölgesine değil Silifke ilçesine yapılmalı. Nedenleri: Tertemiz denizi ve sahili var sanayi yok, alt yapısı hazır ilçe de her türlü imkan var, gelişmiş bir ilçe, binlerce yerli ve yabancı turisti ağarlayalabilir. Sadace havaalanını yap o kadar sonra yollar, oteller. Tarsus-Kargılı da durum farklı Mersinde en yakın neresidir denize girilecek, temiz sahili ve denizi olan bölge yok sanayiden dolayı kirlendi aşırı yapılaşma ve bahçelerin yerine apartmanlar aldı deniz kirlendi..
  • mersine akdeniz bölgesine uluslar arası bir havalimanı yakısırr aksini söyleyenler bence yenilikci olmuyan ileriyi göremeyen mantıksız insanlardır ya silkelenin dünyayı dar pencereden görmeyin adana mersin ayrımı olarak düsünmeyin
  • böyle bir anlayış olabilirmi ne derece mantıklı bir konusma acaba ADSİAD yönetim kurulu baskanı birde bu arkadaş anlamak mümkün degil
  • yıllardan beri devam eden engelleme projesi devam ediyor şakirpaşayı nereye büyütüyorsun şehrin ortasında kalmış binlerce insanı yerinden yurdundanmı edecen saçma sapan konuşmaları bırakın artık

"Şakirpaşa Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması gerekir"

Başkan Cahit Sınmaz, ADSİAD Yönetim Kurulu üyeleri adına yaptığı açıklamada, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın bölge için önemine dikkat çekerek, aynı bölgede yeni bir havalimanı yerine mevcut havalimanının kapasitesinin artırılması gereğine işaret etti.
 
Cahit Sınmaz, Tarsus-Kargılı'da yapılması planlanan havalimanı için 8 bin dönüm birinci sınıf, mutlak sulak tarım arazisinin yok edilmesinin bölge için büyük kayıp olacağını bildirdi.

Ziraat mühendislerinin açıklamalarına göre çevresindeki yapılarla birlikte toplamda 20 bin dönüm tarım arazisinin havalimanı uğruna heba edileceğine kaydeden Cahit Sınmaz, "Şakirpaşa Havalimanı uzun yıllardan bu yana bölgemize hizmet veriyor. Son verilere göre yılda 2,5 milyon yolcu taşıyan Şakirpaşa Havalimanı'nın kapasitesi arttırılarak yılda 10 milyon yolcu sayısına ulaşılabilir. Yolcular için yapılacak yeni bekleme salonları, geniş apronlar ve modern bir görüntüye kavuşturulacak mevcut havalimanı hem sorunun çözümünü sağlayacak hem de ülkemiz için stratejik önem taşıyan tarım arazilerimizin yok edilmesinin önüne geçecektir" dedi.

Havalimanı Adana'ya 25, Mersin'e ise 51 kilometre uzaklıkta

Tarsus-Kargılı Bölgesel Havalimanı için 250 milyon lira keşif bedeli belirlendiğini, inşaatın başlamasıyla birlikte miktarın artacağını vurgulayan Sınmaz, bu paranın işsizliğin yoğun yaşandığı bölgede sorunun çözümüne katkı sunmak için harcanabileceğini dile getirdi.

2011 yılının sonlarına doğru başlaması planlanan havalimanının Adana'ya 25, Mersin'e ise 51 kilometre uzaklıkta olduğunu vurgulayan Sınmaz, "Adanalılar'ın yanı sıra Mersinli vatandaşlarımızın da konuya duyarlılık göstermesi gerekiyor. Amacımız ülke kaynaklarının boş yere kullanılmasının önüne geçmek olmalıdır. Yeni havalimanının yapımı için harcanacak paralar Mersin ve Adana'da büyük sorun halini alan işsizliğin asgariye indirilmesi yönünde kullanılabilir. Bu yönde yapılacak projeler bölgemiz için daha hayırlı sonuçlar doğuracaktır" diye konuştu.

Mersin-Adana arasında havaalanı kapışması!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Biz ne havaalanları gördük türkiyede içerisinde keçiler otlatılan... malesef havaalanı yapmak bölgeyi geliştirmez. Havaalanından mucize beklemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2 yıl içinde bitecekmiş.çok güzel olacak inşallah.bölgenin kaderi değişecek.ulaştırma bakanlığına şükranlarımızı sunarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adana Türkiye'nin 4.büyük şehridir.Havalimansız bir büyükşehir düşünemiyorum.Bu şehirde tarım da vardı sanayi de,dünyanın en verimli ovalarından birine sahiptir,yıllardır Türkiye'yi besler,1950li yıllarda en önemli sanayi tesisleri burada kurulmuştur.Önem verilse turizm de olurdu,çok güzel deniz,doğal güzellik ve tarih bu topraklarda da var.Nedense son yıllarda bu şehrin gelişmesi istenmiyor sanki ;fabrikaları bir bir kapatılıyor,tarımda ülkemizin durumu artık malum,işsizlik çok arttı bu güzel şehirde.Şimdi de sıra havalimanına mı geldi,koca bir köy olması için ne gerekiyorsa yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence boyle yatirimlar 25, 30 yil ileriye bakilarak yapilmali.Adana su ani ile kapasitesine ulasti. Mersindeki verimli topraklarin kaybolmasina bende karsiyim. Adana havalimani pratik gerekcelerden buyuyemez(sehire cok yakin, sigorta kaza aninda odemez, buyume sansi hic yok, buyuk ucaklar , kargolar cok zorlanir) o zaman ara cozum bulmali. Inanc turizmi icin tarsus cok onemli, araplar icinde mersin civari ve yeni acilan turizm bolgesinide topladigimizda belki denizi cok kirlenen temizlenemeyen bir alana bolgeye denizin uustune bir havallimani yapmak bu sefer her tulu ucak iner turbojetler dahil.VEVErimli topraklarimiza sahip cikalim diger yandanda tarimla gelismis dunyada ulke olmadigini farkeedelm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tarsus - Kargılıdan Mersinde denize girilebilecek en yakın yer uzak. Mersinin denizi kirlendi şehir merkezi civarı sanayi ve diğer atıklardan dolayı deniz kenarındaki sitelerin atılları doğru denize aktı şu an akmayabilir ama aktı.. Kargılıya yapılacak havaalanın maliyeti 1,5 milyar dolar civarı bu rakam da herşey dahil ancak şu anki rakam budur kazmayı vurduğunda rakam daha da yükselir.. Onun dışında Tarım alanları var 1. derece de yazık olur..Buralara sıfırdan alt yapı için çok ciddi masraf yapılacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir kere Mersinin gelişmesi için havaalanı tarsus kargılı bölgesine değil Silifke ilçesine yapılmalı. Nedenleri: Tertemiz denizi ve sahili var sanayi yok, alt yapısı hazır ilçe de her türlü imkan var, gelişmiş bir ilçe, binlerce yerli ve yabancı turisti ağarlayalabilir. Sadace havaalanını yap o kadar sonra yollar, oteller. Tarsus-Kargılı da durum farklı Mersinde en yakın neresidir denize girilecek, temiz sahili ve denizi olan bölge yok sanayiden dolayı kirlendi aşırı yapılaşma ve bahçelerin yerine apartmanlar aldı deniz kirlendi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mersine akdeniz bölgesine uluslar arası bir havalimanı yakısırr aksini söyleyenler bence yenilikci olmuyan ileriyi göremeyen mantıksız insanlardır ya silkelenin dünyayı dar pencereden görmeyin adana mersin ayrımı olarak düsünmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
böyle bir anlayış olabilirmi ne derece mantıklı bir konusma acaba ADSİAD yönetim kurulu baskanı birde bu arkadaş anlamak mümkün degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yıllardan beri devam eden engelleme projesi devam ediyor şakirpaşayı nereye büyütüyorsun şehrin ortasında kalmış binlerce insanı yerinden yurdundanmı edecen saçma sapan konuşmaları bırakın artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000