30 Ekim 2010, Cumartesi 08:21:49

MERKEL, SARKOZY'E ÇOK KIZDI

Avrupa Birliği (AB) liderleri Brüksel’de toplanıp, iki gündür krize karşı alacakları önlemleri tartışırken, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin uçağı burada da gündeme geldi.
  • dokunulmazlık kalkarsa memlekette adam kalmaz..
  • açıkçası söyleyeyim ben artık ne zaman televizyonlarda türban patlama olayı görsem anlıyorumki bunun arkasında birşey var..çalma olur çırpma olur bilmem ama bir şey var.
  • tamam ozaman dokunulmazlık kalksın..almanya vukuatini unuttuk sanırım..
  • benim övdüğüm insanların icratına bakarım. istersem baştaki ermeni olsun beni ilgilendiren bu ülkeye ne verdiğidir.hava ambulansı ülkeye ilk getiren hükümette bu hükümettir.yine bu sitedeki haberlerden bunları takip edebilirsiniz. dinin arkasına saklanma gibi şeyler sadece zırva .o zaman bu ülkenin yüzde 50 is şeriatcımı. yanlışları konuşmak lazım insanların yaşam biçimleri bizi ilgilendirmez istesekte istemesekte sayı duymamız gerekiyor.yanlışlar yok mu tabiki var .onları konuşmak lazım muhafazakarlıklarını değil(En büyük yanlış finans sistemini tamamen yabancıların eline geçmesiydi şükür kriz olduda kurtulduk
  • bu ülkede her kes çalışyor başa kim gelse çalıyor.halk çalıyor.delikli jetonu icat etmiş bir milletiz biz.herkes çalıyor diye bakmak yanlış icraata bakmak önemli olan.hangi partinin geldiği önemli değil kim gelirse gelsin biz hep çalacak diye bakacağız genlerimizde var.insan karşısındakini kendi gibi bilirmiş.bu her şeyi açıklıyor
  • senin şu övdüğün insanlar para çalıp sonrada üstünü örtmek için her seferinde türban sorunu diye sorun çıkaran insanlar..dinin arkasına saklanmayalım lütfen..yoksa küçük görmek değil..
  • sarkozy cumhurbaskanimi?! hayir asla adam keyfine bakiyor beni Fransa cumhurbaskani yapsinlar ben bile ondan iyi yönetirim!
  • fikirlerine saygı duymadığım insanın icraatını hiç istemem. beni yöneten din mafyası olmasın da taş devrinde yaşayayım daha iyi, Nokta
  • Bizimki dediğiniz mescit di bilmem neydi diyip dini figürlerle küçük gördüğünüz insanlar sayesinde havacılığımız gelişti.bir çok insanımız uçakla tanıştı hatta yorum yazdığınız bu site bile havacılığın gelişmesi sayesinde faaliyete gecti. sizin çağdaş dediğiniz siyasetçiler başımızda olsaydı biz hala çağdışı şekilde otobüslerle uzun saatler yolculuk yapmak zorunda kalıyorduk.
  • aaa istemezmi..sırf kendine değil oğlunada ister..
Emeklilik yaşı nedeniyle Fransızlar’ın sokaklara döküldüğü bir dönemde Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kendine küvetli uçak alması sadece kendi halkını değil, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i de kızdırdı. Zamanlamanın çok yanlış olduğuna dikkat çeken Merkel, Sarkozy’ye “Halkın sokaklarda olduğu bir sırada uçak alımını ertele” tavsiyesinde bulundu.

Emeklilik yaşının 62’ye çıkarılması nedeniyle iki haftadır sokaklara taşan protesto ve grevlerin yaşandığı bir dönemde Sarkozy’inin kendisine lüks bir uçak almaya kalkışması, diğer ülkelerin liderlerinin de dikkatini çekti. Sarkozy, bu davranışı ile sadece kendi halkının tepkisini çekmekle kalmayıp, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i de endişelendirdi.

Şimdi değil, daha sonra al

Avrupa’nın geleceğini etkileyecek kararların alındığı toplantı sırasında Sarkozy ile biraraya gelen Merkel, “Uçağını şimdi değil, daha sonra al” tevsiyesinde bulundu. Merkel, Fransız Senatosu’nun emeklilik yaşını 60’tan 62’ye çıkararak çalışanlara yeni bir yük getirdiği bir sırada lüks uçağın gündeme gelmesinin iyi bir zamanlama olmayacağını söyleyerek, Sarkozy’e uçağın teslimatını, hiç değilse bir süreliğine ertelemesi gerektiğinden yana görüş bildirdi.

İkinci Antoinette davası
İddiaya göre Sarkozy’nin danışmanları da, Fransa tarihinde “ikinci bir Marie Antoinette vakası”nın yaşanmaması için muhaliflerin “Air Sarko One” olarak adlandırdığı uçağın teslimatının bir süre ertelenmesini istedi. Sonu vatan hainliği suçlamasıyla giyotinle idam edilmek olan Kraliçe Marie Antoinette, kesin olarak böyle bir söz edip etmediği bilinmese de kıtlık çeken Fransız halkı için “Ekmek bulamıyorlarsa, pasta yesinler” sözüyle tarihe geçmiştir.

176 milyon dolara mal oldu
Fransız halkı ve Sarkozy’nin danışmanlarının yanı sıra Almanya Başbakanı Merkel’in de gerilmesine neden olan Airbus A330-200 tipi lüks uçak, eskiden bir hava yolu şirketinden kullanıldığı için, halen yenileme çalışmaları devam ediyor. Fransız vergi mükelleflerine 176 milyon dolara mal olan uçağın Hint Okyanusu’nda süren deneme uçuşlarının tamamlanmak üzere olduğu ve birkaç hafta içinde cumhurbaşkanlığına teslim edileceği belirtiliyor.

25 bin dolarlık espresso makinesi var
Sarkozy için yenilenen Airbus A330-200 model uçak, lüks özellikleriyle de dikkat çekiyor. Uçağa yeni eklenen özellikler arasında, teknolojik iletişim sistemi, füze savar sistemi, özel yatak odası, ofis, küvetli banyo gibi yeniliklerin yanı sıra, bir pizza fırını, şampanya barı ve 25 bin Euro’luk bir espresso makinesi de bulunuyor. Savunma Bakanlığı Kaynak Yönetimi Departmanı Başkanı Francis Pollet ise iddiaları yalanlayarak, “Jette, herhangi bir ticari uçakta bulunan standart yemek üniteleri var. Banyoda da küvet değil duş olacak” dedi.

MERKEL, SARKOZY'E ÇOK KIZDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
dokunulmazlık kalkarsa memlekette adam kalmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
açıkçası söyleyeyim ben artık ne zaman televizyonlarda türban patlama olayı görsem anlıyorumki bunun arkasında birşey var..çalma olur çırpma olur bilmem ama bir şey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tamam ozaman dokunulmazlık kalksın..almanya vukuatini unuttuk sanırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
benim övdüğüm insanların icratına bakarım. istersem baştaki ermeni olsun beni ilgilendiren bu ülkeye ne verdiğidir.hava ambulansı ülkeye ilk getiren hükümette bu hükümettir.yine bu sitedeki haberlerden bunları takip edebilirsiniz. dinin arkasına saklanma gibi şeyler sadece zırva .o zaman bu ülkenin yüzde 50 is şeriatcımı. yanlışları konuşmak lazım insanların yaşam biçimleri bizi ilgilendirmez istesekte istemesekte sayı duymamız gerekiyor.yanlışlar yok mu tabiki var .onları konuşmak lazım muhafazakarlıklarını değil(En büyük yanlış finans sistemini tamamen yabancıların eline geçmesiydi şükür kriz olduda kurtulduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ülkede her kes çalışyor başa kim gelse çalıyor.halk çalıyor.delikli jetonu icat etmiş bir milletiz biz.herkes çalıyor diye bakmak yanlış icraata bakmak önemli olan.hangi partinin geldiği önemli değil kim gelirse gelsin biz hep çalacak diye bakacağız genlerimizde var.insan karşısındakini kendi gibi bilirmiş.bu her şeyi açıklıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
senin şu övdüğün insanlar para çalıp sonrada üstünü örtmek için her seferinde türban sorunu diye sorun çıkaran insanlar..dinin arkasına saklanmayalım lütfen..yoksa küçük görmek değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sarkozy cumhurbaskanimi?! hayir asla adam keyfine bakiyor beni Fransa cumhurbaskani yapsinlar ben bile ondan iyi yönetirim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fikirlerine saygı duymadığım insanın icraatını hiç istemem. beni yöneten din mafyası olmasın da taş devrinde yaşayayım daha iyi, Nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizimki dediğiniz mescit di bilmem neydi diyip dini figürlerle küçük gördüğünüz insanlar sayesinde havacılığımız gelişti.bir çok insanımız uçakla tanıştı hatta yorum yazdığınız bu site bile havacılığın gelişmesi sayesinde faaliyete gecti. sizin çağdaş dediğiniz siyasetçiler başımızda olsaydı biz hala çağdışı şekilde otobüslerle uzun saatler yolculuk yapmak zorunda kalıyorduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aaa istemezmi..sırf kendine değil oğlunada ister..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000