03 Haziran 2010, Perşembe 08:26:19

Memurlar uçuşa geçecek...

Üç yıl önce konuyla ilgili bir Başbakanlık genelgesi yayımlanmasına rağmen bazı kamu kurumlarının biriken uçuş millerini kullanmadığı ortaya çıktı.
  • müdürler büro-kıratlar ve yakınları yaşadı.

Maliye'nin yayınladığı yeni bir genelgeyle biriken millerin kullanılması talimatı verildi. Bazı genel müdürlüklerin 2,5 yıldır biriken millerini kullanmadığına dikkat çeken üst düzey bir yetkili, "Yıl sonuna kadar biriken bu millerin kullanılması gerekiyor. Aksi takdirde yanacak." dedi. Bu kapsamda yetkili acenteler ile de görüşen Bakanlık, iş seyahatine çıkan bürokratlara öncelikli olarak biriken millerini kullandıracak. Bilet taleplerinde öncelik millere verildiği için kurum bütçesinden fazla harcama yapılmayacak.

Maliye Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan değerlendirmede 18 Ocak 2008 tarihinde Bakanlık genelgesi ile bedeli kamu kaynaklarından ödenmek suretiyle gerçekleştirilen yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda kazanılan millerin kamuya dönüşünün sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi. Harcama birimlerinin, kamu kaynağı kullanılarak uçakla yapılan seyahatlerde bütçe kaynaklarına başvurmadan önce, hesaplarında biriken milleri kullanmaları hususunda gerekli titizlik ve özeni göstermelerinin istendiği hatırlatıldı. Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal tarafından yayınlanan genelgede yapılan incelemeler hatırlatılarak, "Bakanlık birimleri adına bugüne kadar biriken ve 2010 yılı sonuna kadar ödül bilete dönüştürülmemesi halinde kullanılamayacak duruma gelen bir kısım kamu milinin bulunduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle, yurtiçi ve yurtdışına uçakla yapılacak resmi seyahatlerde öncelikle 2010 yılı sonu itibarıyla ödül bilete dönüştürülmemesi halinde kullanılamayacağı anlaşılan kamu millerinin kullanımının sağlanması hususunda gereken önlemlerin alınmasını önemle rica ederim." denildi.

(Zaman)

Memurlar uçuşa geçecek...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
müdürler büro-kıratlar ve yakınları yaşadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000