11 Mayıs 2016, Çarşamba 08:58:40

Melih Gökçek'ten mania hattı açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’te uzun yıllardır sıkıntıya yol açan mania hattının, yapılan görüşmeler sonucunda Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi.
  • Şehrin içindeki ulaşımı kolay Güvercinlik havaalanı yurtiçi uçuşlar için çok pratik ve hızlı bir sivil havaalanına dönüştürülebilirdi (Adana havaalanı gibi), bunun yerine şehirden 40 km uzaktaki Esenboğa'ya gitmek zorundayız. Şimdi bir de AŞTİ'yi kaldırıp şehir girişlerine otogar yapıp oradan servislere binme işi çıkarmışlar. Melih Gökçek ve tayfası ulaşımdaki temel mantığını ıskalıyor. Ondan in buna bin, yediyüz metre yürüyüp dağ başında yarım saat bekle şuna bin vb. düzenlemeler olmaz. Ha kağıt üzerinde ulaşım var mı, var..
  • eskiden olsa paralele verirdi arkadas ama simdi arasi kotu, icimizden hickimse bu isin normal bir sekilde ihaleye verilecegine inanmiyor.. ulkenin gidisati ve yerlesik kulturunu yansitiyor..
  • Benim 4 dönüm yerim var ne olmuş degerlendi ise kıskanmayın ayrıca melihide sevmem Sadece kısmet Rant kokuyomuş sana ne kedi uzanamadığı ciyere mundar dermiş
  • Zamanında çözümü söylemiştik, anlayamamışlardı. Parsel parsel çalışıp birçok yerde imara açabilirlerdi. Bunun yerine tüm yerlerde 15 kat yapmak istemişlerdi. Güvercinlik'in Isparta'ya gönderilmesi sonucu bölgeyi Indra Ghandi ve gökdelen alanı yapacaklar. Etimesgut ya sırada, ya da oranın da işini bitirdiler haberimiz yok. ESB son yaklaşmadaki tam tepenin üzerindeki, yolu geçen sene yapılan 2 adet yüksek binanın sahibini merak ediyor musunuz? Ben ediyorum.
  • Yeni bir rant kapısı açılmış. Milletin bişeyine bişey yapan canikolara hayırlı olur ancak, Ankara'lılara ise geçmiş olsun!
  • Tüm Ankara'lılara hayırlı olsun derken?? Kaymağını kimle yiyecek iseniz onlara hayırlı olsun başkanım!
  • Çeşitli yalan ve yönlendirici haberlerle kamuoyu yaratılan bu konu tabiki işbirlikçiler sayesinde melih gökçek in istikametinde çözülüyor.
  • Fıskiyeleri kırmasalardı eyiydi
  • bu millete senin gibileri yakışır !
  • Rant az gelmiş tüm ankarayı parselleyememiş o açığı kapatmaya çalışıyor demek ki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’te uzun yıllardır sıkıntıya yol açan mania hattının, yapılan görüşmeler sonucunda Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı arasında yaklaşık 1,5 yıldan bu yana devam eden görüşmelerin olumlu sonuçlandığını bildirdi.

Mania hattının, Ankara’nın gelişiminde ciddi bir sorun olduğunu belirten Gökçek, şunları söyledi:

"Ankara merkezinde bulunan askeri havaalanlarına ait mania planları, mevcut imar planlarında verilen imar haklarının kullanılmasına kısıtlama getiriyordu. Ankara’da uzun yıllardır kangren olan mania hattı, yapılan görüşmeler neticesinde olumlu bir sonuca ulaştı. Etimesgut Havaalanı’nın yaklaşım alanı olan Yenimahalle ve Etimesgut bölgeleri ile Çankaya’nın, bu havaalanının etkisinde olan bölgelerindeki mania hattının kaldırılması konusunda, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile mutabık kalındı. 1.5 yıldan beri devam eden çalışmalarımız, nihayet semeresini verdi. Ankaralılara hayırlı, uğurlu olsun."

Çankaya bölgesini ilgilendiren Güvercinlik Havaalanı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmelerin de devam ettiğini bildiren Başkan Gökçek, "İnşallah bu bölgeyle ilgili de 2-3 ay içerisinde çözüm sağlayacağız" dedi.

MANİA HATTI NEDİR?

"Uçuş güvenliği" için Milli Savunma Bakanlığı’nca uygulanan mania hattı, havaalanlarını kullanan hava araçlarının, doğal zemin yükseklikleri ile mevcut veya yapılacak yapıların yüksekliklerinden olumsuz etkilenmeden güvenli bir şekilde iniş ve kalkışını sağlamak üzere mevcut pistlere yaklaşma bölgeleri ve bu bölgelerin yüksekliklerini belirliyor.

Melih Gökçek'ten mania hattı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Mantık? ~ 8 yıl önce
Şehrin içindeki ulaşımı kolay Güvercinlik havaalanı yurtiçi uçuşlar için çok pratik ve hızlı bir sivil havaalanına dönüştürülebilirdi (Adana havaalanı gibi), bunun yerine şehirden 40 km uzaktaki Esenboğa'ya gitmek zorundayız. Şimdi bir de AŞTİ'yi kaldırıp şehir girişlerine otogar yapıp oradan servislere binme işi çıkarmışlar. Melih Gökçek ve tayfası ulaşımdaki temel mantığını ıskalıyor. Ondan in buna bin, yediyüz metre yürüyüp dağ başında yarım saat bekle şuna bin vb. düzenlemeler olmaz. Ha kağıt üzerinde ulaşım var mı, var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mangirlara bakar ~ 8 yıl önce
Sayin gokcek bizlerin ulasimi ile degil bu ulasim sirasinda ona ne kadar mangir birakacagimizla ilgili calisir.mania hatti konusu da buna en guzel ornektir.money talks:)
ztk ~ 8 yıl önce
eskiden olsa paralele verirdi arkadas ama simdi arasi kotu, icimizden hickimse bu isin normal bir sekilde ihaleye verilecegine inanmiyor.. ulkenin gidisati ve yerlesik kulturunu yansitiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erkan ~ 8 yıl önce
Benim 4 dönüm yerim var ne olmuş degerlendi ise kıskanmayın ayrıca melihide sevmem Sadece kısmet Rant kokuyomuş sana ne kedi uzanamadığı ciyere mundar dermiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Retrowing ~ 8 yıl önce
Köylü kurnazları sizi, ciyer demi ciyer:)))
Qral ~ 8 yıl önce
4 dönüm arazim olsa utançtan söyleyemem. 4 dönüm ney la?? 4?? 4?????
1 bilen ~ 8 yıl önce
Zamanında çözümü söylemiştik, anlayamamışlardı. Parsel parsel çalışıp birçok yerde imara açabilirlerdi. Bunun yerine tüm yerlerde 15 kat yapmak istemişlerdi. Güvercinlik'in Isparta'ya gönderilmesi sonucu bölgeyi Indra Ghandi ve gökdelen alanı yapacaklar. Etimesgut ya sırada, ya da oranın da işini bitirdiler haberimiz yok. ESB son yaklaşmadaki tam tepenin üzerindeki, yolu geçen sene yapılan 2 adet yüksek binanın sahibini merak ediyor musunuz? Ben ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim basinger ~ 8 yıl önce
ben de merak ediyom, kim?
Rant ~ 8 yıl önce
Yeni bir rant kapısı açılmış. Milletin bişeyine bişey yapan canikolara hayırlı olur ancak, Ankara'lılara ise geçmiş olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 8 yıl önce
Tüm Ankara'lılara hayırlı olsun derken?? Kaymağını kimle yiyecek iseniz onlara hayırlı olsun başkanım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Retrowing ~ 8 yıl önce
Çeşitli yalan ve yönlendirici haberlerle kamuoyu yaratılan bu konu tabiki işbirlikçiler sayesinde melih gökçek in istikametinde çözülüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 8 yıl önce
Fıskiyeleri kırmasalardı eyiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
melih efendi ~ 8 yıl önce
bu millete senin gibileri yakışır !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rant ~ 8 yıl önce
Rant az gelmiş tüm ankarayı parselleyememiş o açığı kapatmaya çalışıyor demek ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000