08 Temmuz 2010, Perşembe 08:43:25

Melekler hayat kurtarmaya devam ediyor

Kilis Devlet Hastanesi'nde, erken doğum sonucu 6 aylık dünyaya gelen bebek, tedavi için ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi.
  • Kilis'te vak'a haberi gelince biraz tedirgin olduk bastan ama allahtan kilis 50km kadar bir mesafedeydi GZT havalimanina. TC-MOH ucagiyla aldirdik hastayi.Saglik Bakanligi, ucak sirketi Baris Havacilik ve Gozen Havacilik Harekat ekibindeki herkesi tebrik ediyorum.

Köksal ve Özlem Damlıca çiftinin erken doğum sonucu Kilis Devlet Hastanesinde dünyaya gelen bebeği, yaşatılması için yetkililerin yoğun gayretleri sonucunda ambulans uçakla Ankara Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, yaptığı açıklamada, Antalya Belek'te yaşayan ve yakınlarını ziyaret amacı ile Kilis'e gelen Köksal ve Özlem Damlıca çiftinin, Kilis Devlet Hastanesinde 6 aylık erkek bebeklerinin erken doğum sonucu dünyaya geldiğini ifade etti.

Dr. Happani, doğum sonucunda bebeği yaşatabilmek için yoğun bir çalışma yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
''Doğum sancıları başlayan Özlem Damlıca, yakınları tarafından Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada muayenesini yapan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Özcan tarafından doğumun başladığı ve erken doğum olacağı anlaşılınca Özlem Damlıca, doğumhaneye alındı. 900 gram ağırlığındaki bebek 25 haftalık olarak dünyaya geldi. Erken doğan bebek, hemen hastanemizin yeni doğan yoğun bakım ünitesine alındı ve solunum cihazına bağlandı. Bebek, burada başta Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cevdet Yılmaz ve diğer hastane doktorları olmak üzere hemşireler ve tüm sağlık personelinin yoğun çabaları sonucunda hayata tutundu.''

Erken doğan bebeğin yaşatılması için tüm imkanların seferber edildiğini ve son çare olarak da Ankara'ya gönderildiğini ifade eden Happani, şunları kaydetti:
''Öncelikle 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından bebeğe 3. basamak yeni doğan yoğun bakım ünitelerinden yer bulunmaya çalışıldı. Bölge illerinde yer bulunamayınca Ankara 112 Acil Servisi ile temas kuruldu ve bu girişimler sonucunda, Ankara Dr. Sami Ulus Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bebeğe yer ayarlandı. Son olarak Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak Gaziantep Havaalanı'na geldi. Hastane doktorlarımız Dr. Cevdet Yıldırım ve Kilis 112 Ambulans ekibi de bebeği, havaalanına götürerek ambulans uçağa yerleştirdi. Bebek, ambulans uçakla Ankara Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.''

Dr. Happani, erken doğum sonucunda dünyaya gelen bebeğin yaşatılması için tüm imkanların seferber edildiğini, sorunsuz bir şekilde Ankara'ya gönderildiğini de sözlerine ekledi.
 

Melekler hayat kurtarmaya devam ediyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kilis'te vak'a haberi gelince biraz tedirgin olduk bastan ama allahtan kilis 50km kadar bir mesafedeydi GZT havalimanina. TC-MOH ucagiyla aldirdik hastayi.Saglik Bakanligi, ucak sirketi Baris Havacilik ve Gozen Havacilik Harekat ekibindeki herkesi tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000